(Jednání pokračovalo v 14.30 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Vážené poslankyně, vážení poslanci, budeme pokračovat v jediném bodu dnešního dne a tím je Žádost vlády České republiky o vyslovení důvěry. Poprosím pana Tomia Okamuru, pana předsedu, aby pokračoval, má-li zájem, ve svém vystoupení s přednostním právem. Prosím, pane předsedo, máte slovo. Dále se připraví, také s přednostním právem, paní místopředsedkyně Jana Mračková Vildumetzová. Prosím. (Poslanec Okamura namítá, že nevystoupí, dokud nebudou přítomni všichni ministři.)

Ano, mám tady námitku pana předsedy Tomia Okamury, že není splněna podmínka usnesení Poslanecké sněmovny ze 3. schůze z 23. července roku 1996, kdy Poslanecká sněmovna stanoví, že všichni členové vlády se zúčastní úvodního jednání schůze Poslanecké sněmovny do schválení jejího pořadu a celého projednávání bodu pořadu schůze, kterým je žádost vlády České republiky. (Ministři postupně přicházejí.)

Pane předsedo, vidíte, že se lavice zaplnily, že ministři přicházejí, pohybují se i v sále. (Poslanec Okamura sděluje, že vyžaduje plný počet ministrů, tedy osmnáct.) Můžeme je spočítat. (Počítá.) Ještě jich osmnáct není. Poprosím tedy, pokud máte možnost kontaktovat ministry a ministryně, aby se dostavili na jednání Poslanecké sněmovny, neb usnesení Poslanecké sněmovny ze 3. schůze z 23. července roku 1996 jim ukládá povinnost zúčastnit se celého projednávání bodu pořadu schůze, kterým je Žádost vlády České republiky o vyslovení důvěry. (Poslanec Okamura žádá o přestávku na to, aby se mohli dostavit všichni ministři.)

Ano, vzhledem k tomu, že není naplněno toto usnesení, vyhlašuji přestávku na dobu pěti minut, to znamená do 14.37, a poprosím pana premiéra či kolegy předsedy poslaneckých klubů, aby zajistili účast všech ministrů.

Takže se sejdeme ve 14.37 a schůze je tedy tímto přerušena.

 

(Jednání přerušeno ve 14.32 hodin. V průběhu přestávky žádá předsedající předsedy poslaneckých klubů, aby se dostavili k pultíku předsedajícího k poradě. Jednání pokračovalo ve 14.37 hodin.)

 

Vážené poslankyně, vážení poslanci, ještě trvá porada předsedů klubů. Oznamuji vám, že schůze bude přerušena na dalších pět minut, to znamená do 14.42 hodin. Děkuji.

 

(Jednání přerušeno ve 14.38 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP