(19.10 hodin)
(pokračuje Renata Oulehlová)

Ještě jednou prosím, snažte se zapomenout na to, jestli jsme z ANO, z ODS, z TOP 09, ale snažme se podpořit lidi, kteří žijí, kteří od nás očekávají, že jim bude pomoženo. V petičním výboru řešíme petici na odvolání vedení města Bílina, protože lidé nedokážou pochopit, když přijdou za starostou, za místostarostou, že s tím neumí nic udělat. Ale ti starostové, místostarostové, prostě vedení města opravdu nemá v ruce žádné nástroje, jak by těm lidem mohlo pomoci. Uklízíme za veliké peníze nepořádek, kdy dělají opravdu tito lidé černé skládky. Vynakládáme statisíce, miliony na jejich likvidaci. Ještě jednou a už naposledy prosím, zapomeňme na dresy, ale snažme se pomáhat lidem, kteří na nás spoléhají a kteří v těch lokalitách žijí. Děkuji. (Potlesk z levé části sálu.)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji pěkně, to byla zatím poslední přihláška do obecné rozpravy. Nikdo další není přihlášen písemně. Zeptám se, jestli se někdo hlásí z místa? Není tomu tak, obecnou rozpravu tedy končím. Zeptám se, zda je zájem o závěrečná slova? Ano, je, tak prosím zástupce předkladatele, paní poslankyni Šafránkovou, aby přednesla závěrečné slovo.

 

Poslankyně Lucie Šafránková: Já vám děkuji za slovo, pane místopředsedo. Vážené kolegyně, vážení kolegové, padlo tady toho opravdu mnoho a já vám moc všem děkuji za diskusi, kterou jsme tady vedli nad tak závažným tématem, které se tady prolíná už po desetiletí, a situace ve vyloučených lokalitách se neustále zhoršuje. Situace je naprosto alarmující. (Hluk v sále se neustále zvyšuje.) A tím, pokud dneska vrátíte zpátky tento návrh nám předkladatelům na dopracování, nebo ho zamítnete, nepotrestáte opozici, nepotrestáte SPD ani hnutí ANO, ale potrestáte pracovníky úřadů práce, odborů sociální péče, pedagogy, kteří pracují ve vyloučených lokalitách, a potrestáte hlavně občany. Občany, kteří blízko těchto vyloučených lokalit bydlí. A já vím, že nikdo z vás si nic takového určitě nepřeje, a vy přehodnotíte to, co jste chtěli udělat, vrátit nám to k dopracování.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Já vás přeruším, paní kolegyně. Prosím kolegy a kolegyně, aby se utišili a nechali domluvit zástupce navrhovatele. Děkuju pěkně.

 

Poslankyně Lucie Šafránková: Také děkuji. A prosím vás, pusťme to dál do druhého čtení a já vám nabízím další diskusi, pojďme udělat společný návrh a pomozme tak našim občanům - těm slušným a pracujícím. Děkuju. (Potlesk z lavic SPD i ANO.)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji. Pan zpravodaj nemá zájem o závěrečné slovo.

Konstatuji, že v obecné rozpravě zazněl návrh jak na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování, tak zazněl od paní poslankyně Golasowské i návrh na zamítnutí předloženého zákona. Nejprve tedy budeme hlasovat o návrhu na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování.

Zahájím hlasování... Odhlásit? Tak vás nejdřív odhlásím. Bylo zagongováno, prohlašuji toto hlasování (číslo 66)za zmatečné. Prosím, abyste se znovu přihlásili svými identifikačními kartami. Tak ještě jednou vás odhlásím, protože zdá se, že systém zamrzl. Ještě jednou vás poprosím, abyste se přihlásili. Počkáme, až se počet poslanců ustálí. Myslím, že můžeme hlasovat.

 

Ještě jednou zopakuji, že nyní budeme hlasovat o návrhu na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh? Kdo je proti? Zdržel se?

hlasování číslo 67 bylo přihlášeno 148 poslanců, pro hlasovalo 82, proti 66, a já tedy konstatuji, že jsme předložený návrh vrátili navrhovateli k dopracování.

 

Tím projednávání bodu číslo 26 končím.

Budeme pokračovat návrhem poslanců Patrika Nachera, Roberta Králíčka, Milana Wenzla, Lubomíra Brože, Marka Nováka, Ondřeje Babky, Martina Kolovratníka, Josefa Kotta, Romana Kubíčka a Zuzany Ožanové na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 229/2002 Sb., o finančním arbitrovi, ve znění pozdějších předpisů, sněmovní tisk číslo 34. Nacházíme se v prvním čtení. Stanovisko vlády vám bylo doručeno jako sněmovní tisk číslo 34/1.

Prosím, aby předložený návrh uvedl za navrhovatele poslanec Patrik Nacher. Pane poslanče, máte slovo. (Hlasy ze sálu.)

Pardon, asi máme připomínku k hlasování. Paní poslankyně, prosím.

 

Poslankyně Berenika Peštová: Na sjetině na 67. hlasování mám, že jsem hlasovala ano, ale hlasovala jsem ne. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Zpochybňujete hlasování, budeme tedy hlasovat o námitce.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro vyhovění námitce? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 68 bylo přihlášeno 147 poslanců, pro hlasovalo 133, námitce bylo vyhověno.

 

A my tedy budeme hlasovat znovu o usnesení, ve kterém byl návrh na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování. Ano, zaznamenal jsem žádost o odhlášení, tak vás všechny odhlašuji a prosím vás, abyste se svými identifikačními kartami opětovně přihlásili. Počet přihlášených poslanců se ustálil, čili budeme opakovat hlasování.

Já se ptám, kdo je pro, abychom předložený návrh vrátili navrhovateli k dopracování? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 69 bylo přihlášeno 146 poslanců, pro hlasovalo 78, proti 67. Návrh byl přijat a předložený návrh byl vrácen navrhovateli k dopracování.

 

Opětovně tedy otevírám bod číslo

 

46.
Návrh poslanců Patrika Nachera, Roberta Králíčka, Milana Wenzla, Lubomíra Brože,
Marka Nováka, Ondřeje Babky, Martina Kolovratníka, Josefa Kotta, Romana Kubíčka
a Zuzany Ožanové na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 229/2002 Sb.,
o finančním arbitrovi, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 34/ - prvé čtení

Znovu opakuji, že stanovisko vlády vám bylo doručeno jako sněmovní tisk číslo 34/1, a poprosím znovu za navrhovatele pana poslance Patrika Nachera, aby předložený návrh uvedl. A moc prosím, kolegyně, kolegové, abyste se utišili, aby pan poslanec měl prostor vás oslovit.

Tak, pane poslanče, ještě vydržte. I pana poslance Munzara prosím, aby šel diskutovat případně do foyer. Děkuji. Pane poslanče, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP