(3.20 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Je to důležitá věc, že vy berete tomu zdravotnímu systému 14 miliard korun a zhoršujete dostupnost zdravotní péče pro naše občany a pracovní podmínky zdravotníků. Proto jsem vám chtěl nastavit zrcadlo. A určitě potvrdíte, že moje vystoupení bylo věcné, plné konkrétních vět a argumentů. Neřekl jsem v podstatě ani větu navíc a chtěl jsem vám nastavit zrcadlo, že vlastně to, co vy děláte tímhle zákonem, že je úplně špatně a jde to proti veškerým trendům v moderních zemích. Pro nás, pro SPD, je to prostě úplně nepřijatelný zákon. Pro nás je to úplně nepřijatelné. My budeme hlasovat proti tomu, abyste brali 14 miliard zdravotnímu pojištění. Jsme proti tomu, abyste zhoršovali dostupnost zdravotní péče. Jsme proti tomu, abyste zhoršovali pracovní podmínky zdravotníků. Proto jsme tady takhle dlouho vystupovali, protože se vám to snažíme celou dobu vysvětlit. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, táži se, zda se někdo další hlásí do rozpravy? Pan předseda Fiala. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji za slovo. Vážené dámy a pánové, já už to nechci zdržovat. Jenom jsem už včera avizoval na organizačním výboru, že před tím hlasováním si vezmeme hodinovou přestávku na poradu klubu. Dnes, abychom tady nebyli dlouho, tak jsme to změnili na 30 minut. Takže tímto vás všechny prosím o třicetiminutovou přestávku na poradu poslaneckého klubu hnutí SPD. Zároveň tím slibuji, že v tom bodu Finsko NATO, Švédsko NATO, už žádnou přestávku požadovat nebudeme. Budeme mít jednoho řečníka a tím to všechno skončí.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Dobře, děkuji. Já tedy učiním jednu věc a to je to, že ukončím rozpravu a poté vyhlásím přestávku na 30 minut. To znamená, že předtím, než dám hlasovat o závěrečném usnesení, vyhlašuji přestávku na 30 minut do 3.52 hodin. Prosím, sezvěte si poslance.

 

Poslanec Radim Fiala: Já bych poprosil poslance hnutí SPD, aby se dostavili na klub. Děkuji.

 

(Jednání přerušeno ve 3.23 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP