(18.20 hodin)
(pokračuje Zuzana Ožanová)

V současnosti, protože používám železniční dopravu velmi často - je to pro mě, přiznám se, pohodlnější než jezdit do Prahy autem, protože přece jenom přes těch 300 kilometrů to je pohodlnější, ten vlak, ve kterém se dá pracovat - těch oprav je hodně a jsou naráz. Já už jsem běžně zvyklá počítat s tím, že mám třicetiminutové zpoždění, už to kalkuluji do svých programů, když je menší, tak jsem ráda. Nicméně opravy jsou důležité, chystáme se taky na rychlostní železnice. Nicméně když probíhají naráz na více úsecích a potom dojde k takové situaci, tak je samozřejmě těžké zajistit obslužnost.

Já už bych skončila, protože to, že je to složité na železnici, všichni víme. I proto navrhuji, aby tento bod byl zítra, protože dle zpráv, které jsou v tisku, by možná už mohl být koridor průjezdný, a pan ministr se jistě rád k tomu vyjádří, protože předpokládám, že to řeší. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám také děkuji, paní poslankyně. Nyní řádně přihlášený pan poslanec Josef Kott. Prosím.

 

Poslanec Josef Kott: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já si dovolím navrhnout vyřazení bodu 6, číslo sněmovního dokumentu 177, z pořadu 41. schůze, a odůvodnění je zcela jednoduché: jak je vidět na tom, že tento bod je složitý, není ještě zcela dopracovaný, tak se domnívám, že jsme připraveni ještě přesvědčit Ministerstvo financí o tom, aby přepracovalo společně s námi pozměňovací návrhy, které by potom vyhovovaly oběma stranám. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Navrhujete tedy bod 6 vyřadit bod o evidenci tržeb. Děkuji.

Tím jsme vyčerpali všechny přihlášky k pořadu schůze. Zagonguji a přivolám kolegyně a kolegy z předsálí. Přečtu omluvy a dám hlasovat o jednotlivých návrzích.

Dnes z pořadu schůze se omlouvá pan Ondřej Kolář od 19 do 9 ráno z pracovních důvodů, dále se omlouvá pan poslanec Julius Špičák na celý jednací den ze zdravotních důvodů, další se omlouvá pan poslanec Vladimír Balaš od 18.30 do 9 hodin z pracovních důvodů a dále se omlouvá pan poslanec Vít Rakušan od 19 do 9 hodin ráno z pracovních důvodů.

Eviduji žádost o vaše odhlášení, já vás tady všechny odhlásím a požádám o opětovné přihlášení.

Pan poslanec Julius Špičák upravuje svoji omluvu dnes od 19 do 9 hodin ráno.

Nejprve bychom dali hlasovat o návrzích, na kterých se shodlo grémium a které zde byly přečteny. Ptám se, zda je nutné návrhy z grémia číst znovu, anebo ne? Takže eviduji Takže eviduji žádost, abych přečetl návrhy z grémia opět. Tedy návrhy z grémia zní: Vyřadíme z návrhu pořadu body 2 a 114, je to sněmovní tisk 96, ochrana veřejného zdraví, druhé a třetí čtení. Dále zařadíme do návrhu pořadu nové body, a to je sněmovní tisk 291, vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením a o změně souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, druhé a třetí čtení, a to do bloku Zákony - druhé čtení, respektive Zákony - třetí čtení; dále sněmovní tisk 301, je to vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, druhé a třetí čtení, a to do bloku Zákony - druhé čtení, respektive Zákony - třetí čtení; dále sněmovní tisk 315, vládní návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2023, první čtení, a projednávat jej ve středu 26. října.

Dále projednávat ve středu 12. října sněmovní tisk 30, důchodové pojištění, druhé čtení, jako první bod, a dále sněmovní tisk 291, poskytování dávek osobám se zdravotním postižením, druhé čtení, jako druhý bod.

Dále na pátek 14. října zahájit projednávání bodů z bloku Zákony ve třetím čtení v pořadí: bod 100, sněmovní tisk 160, nízkoemisní vozidla; bod 102, sněmovní tisk 31, autorský zákon; bod 104, sněmovní tisk 139, digitální nástroje; bod 106, sněmovní tisk 175, mezinárodní justiční spolupráce; bod 107, sněmovní tisk 199, užívání bytů; bod 109, sněmovní tisk 207, civilní letectví; bod 111, sněmovní tisk 216, podmínky pro provoz vozidel na pozemních komunikacích; dále bod 112, sněmovní tisk 256, sankční zákon;, dále pokračovat bodem 32, sněmovní tisk 313, energetický zákon, první čtení, podle § 90 odst. 2. Poté případně projednávat body dle návrhu pořadu schůze.

 

To jsou návrhy z grémia, které jsem opět přečetl. Vidím, že jste všichni v sále.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh z grémia? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 4, přihlášeno je 166 poslankyň a poslanců, pro návrh 166, proti nikdo. S návrhem grémia byl vysloven souhlas.

 

A nyní budeme postupovat podle načtených bodů. První jsou to body za pana předsedy Jakoba.

 

Nejprve bod číslo 6, sněmovní tisk 17, zákon o evidenci tržeb, dnes jako první bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 5, přihlášeno je 169 poslankyň a poslanců, pro návrh 107, proti 62. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Jako další bod 73, sněmovní tisk 165, senátní návrh o zákona o pobytu cizinců na středu jako třetí bod, středa 12. 10. jako třetí bod.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 6, přihlášeno je 169 poslankyň a poslanců, pro 91, proti 75. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Jako další je bod 31, sněmovní tisk 312, zákon o sdružování v politických stranách, na den 14. 10. jako čtvrtý bod.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 7, přihlášeno je 169 poslankyň a poslanců, pro návrh 89, proti 75. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále je to bod 13, sněmovní tisk 287, právo na digitální služby, návrh digitální služby na 12. 10. jako pátý bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 8, přihlášeno je 170 poslankyň a poslanců, pro 93, proti 72. S návrhem byl vysloven souhlas. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP