(17.10 hodin)

 

Poslanec Ivan Adamec: Děkuji, vážený pane předsedající. Kolegyně, kolegové, já bych vás chtěl požádat, aby tento tisk nebyl přidělen hospodářskému výboru, a řeknu proč - protože je to jednotné environmentální stanovisko. Já chci, abyste mi přidělili stavební zákon jako takový. Jestli můžu o tohle požádat, protože opravdu tohle není naše téma, mě zajímá stavební zákon a členy hospodářského výboru také. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Každopádně z vaší strany nepadl žádný návrh, vy pouze nechcete, aby tento tisk byl přikázán. (Smích v sále.) A proto zde konstatuji v souladu s jednacím řádem, že tato část je určena k návrhům pro přikázání dalším výborům. A žádám vás, poslankyně a poslanci, abyste respektovali tento jednací řád.

 

Vzhledem k tomu, že nepadl žádný další návrh, nejprve dám hlasovat o přikázání výboru hospodářskému.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 55, přihlášeno je 137 poslankyň a poslanců, pro 58, proti 9. S tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Nyní dám hlasovat, kdo je pro přikázání výboru pro životní prostředí.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 56, přihlášeno je 137 poslankyň a poslanců, pro návrh 136, proti nikdo. Konstatuji, že jsme tento návrh přikázali ještě k projednání výboru pro životní prostředí.

 

Než dám hlasovat o prodloužení lhůty, konstatuji, že výbor přesto, že nebyl přikázán, si může odhlasovat a projednat návrh tohoto tisku na svém jednání, je to na svobodném rozhodnutí daného výboru.

 

A nyní tedy budeme hlasovat o prodloužení lhůty pro projednání o 20 dnů na 80 dnů podle návrhu pana poslance Králíčka.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh na prodloužení projednání o 20 dnů? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 57, přihlášeno je 137 poslankyň a poslanců, pro návrh 136, proti nikdo. Konstatuji, že jsme prodloužili lhůtu na projednání o 20 dnů na 80 dnů.

 

Končím projednávání sněmovního tisku 328.

Otevírám

 

20.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony
v souvislosti s přijetím zákona o jednotném environmentálním stanovisku
/sněmovní tisk 329/ - prvé čtení

A budeme pokračovat po ukončení sloučené rozpravy.

 

Nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Nejprve rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro životní prostředí jako garančnímu výboru. Opět zde eviduji návrh na přikázání výboru pro veřejnou správu jako garančnímu. Má někdo jiný návrh na garanční výbor? Neeviduji.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přikázání jako garančního výboru pro veřejnou správu? Jako prvně hlasujeme o protinávrhu. (Kdo je proti?)

Je to hlasování s pořadovým číslem 58, přihlášeno je 137 poslankyň a poslanců, pro návrh 135, proti nikdo. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Konstatuji, že tento tisk byl přikázán výboru pro veřejnou správu jako garančnímu výboru. Organizační výbor nenavrhl přikázat tento návrh dalšímu výboru, ale v rozpravě zazněl návrh na výbor hospodářský.

Prosím, pane poslanče. (Nejde mikrofon.) Omlouvám se, nezapnul jsem vám mikrofon. Prosím.

 

Poslanec Ondřej Babka: Děkuji za slovo. Navrhuji výbor pro životní prostředí.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Dobře. Je ještě další návrh na přikázání výboru? Není tomu tak.

Tedy zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přikázání výboru hospodářskému k projednání? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 59, přihlášeno je 137 poslankyň a poslanců, pro návrh 59, proti 17. Tento návrh byl zamítnut.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přikázání tohoto návrhu do výboru pro životní prostředí? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 60, přihlášeno je 138 poslankyň a poslanců, pro návrh 138, proti nikdo. Konstatuji, že jsme tento tisk přikázali k projednání výboru pro životní prostředí.

 

A v tento moment jsem si uvědomil, že jsem na začátku nedal hlasovat o návrhu na vrácení předkladateli. Nebude-li vznesena námitka proti mému postupu, dal bych o tomto hlasovat ještě před prodloužením lhůty o 20 dnů. (Bez námitek.) Dobře, děkuji.

Tedy zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro vrácení návrhu k přepracování předkladateli? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 61, přihlášeno je 138 poslankyň a poslanců, pro návrh 60, proti 75. Tento návrh byl zamítnut.

 

Nyní budeme hlasovat o prodloužení lhůty na projednání o 20 dnů.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro prodloužení lhůty k projednání o 20 dnů na 80 dnů? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 62, přihlášeno je 138 poslankyň a poslanců, pro návrh 136, proti nikdo. Konstatuji, že jsme vyslovili s návrhem souhlas.

 

Lhůta na projednání byla prodloužena o 20 dnů. Tím jsme se vypořádali se všemi návrhy k tomuto bodu a já končím projednávání tohoto bodu.

Otevírám další bod a tím je

 

21.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 283/2021 Sb., stavební zákon,
ve znění zákona č. 195/2022 Sb., a některé další související zákony
/sněmovní tisk 330/ - prvé čtení

Budeme pokračovat po ukončení sloučené rozpravy. Odmažu přihlášené řečníky, protože jsme měli sloučenou rozpravu, a přistoupím k hlasování o jednotlivých návrzích.

 

Nejprve tedy dám hlasovat o návrhu na vrácení k přepracování.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh na vrácení k přepracování tohoto tisku? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 63, přihlášeno je 138 poslankyň a poslanců, pro návrh 59, proti 78. Tento návrh byl zamítnut.

 

Nyní se tedy budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Nejprve tedy rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj jako garančnímu výboru. Navrhuje někdo přikázat tento tisk jinému garančnímu výboru? Neeviduji návrh.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přikázání tohoto tisku výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj jako garančnímu výboru? Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 64, přihlášeno je 138 poslankyň a poslanců, pro 135, proti 1. Konstatuji, že jsme tento tisk přikázali k projednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj jako garančnímu výboru.

 

Organizační výbor nenavrhl přikázat tento návrh dalšímu výboru. V průběhu rozpravy zazněl návrh na přikázání hospodářskému výboru. Ptám se, zda je další návrh k přikázání jinému výboru? Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Ivan Adamec: Já bych jenom chtěl potvrdit přikázání hospodářskému výboru, abyste si nemysleli, že nechceme projednávat stavební zákon. Naopak vřele doporučuju nám to postoupit, protože máme jako hospodářský výbor obrovský zájem tento návrh zákona projednávat, protože jsme tak učinili i minulé volební období. Děkuji vám. (Potlesk, volání Výborně!)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pane poslanče, přesto vás vedu k pořádku v souladu s jednacím řádem, protože zde měl zaznít pouze návrh k přikázání, nikoliv odůvodňovat dané návrhy. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP