Středa 14. prosince 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Jan Bartošek)

20.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony
v souvislosti s přijetím zákona o jednotném environmentálním stanovisku
/sněmovní tisk 329/ - prvé čtení

A budeme pokračovat po ukončení sloučené rozpravy.

 

Nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Nejprve rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro životní prostředí jako garančnímu výboru. Opět zde eviduji návrh na přikázání výboru pro veřejnou správu jako garančnímu. Má někdo jiný návrh na garanční výbor? Neeviduji.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přikázání jako garančního výboru pro veřejnou správu? Jako prvně hlasujeme o protinávrhu. (Kdo je proti?)

Je to hlasování s pořadovým číslem 58, přihlášeno je 137 poslankyň a poslanců, pro návrh 135, proti nikdo. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Konstatuji, že tento tisk byl přikázán výboru pro veřejnou správu jako garančnímu výboru. Organizační výbor nenavrhl přikázat tento návrh dalšímu výboru, ale v rozpravě zazněl návrh na výbor hospodářský.

Prosím, pane poslanče. (Nejde mikrofon.) Omlouvám se, nezapnul jsem vám mikrofon. Prosím.

 

Poslanec Ondřej Babka: Děkuji za slovo. Navrhuji výbor pro životní prostředí.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Dobře. Je ještě další návrh na přikázání výboru? Není tomu tak.

Tedy zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přikázání výboru hospodářskému k projednání? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 59, přihlášeno je 137 poslankyň a poslanců, pro návrh 59, proti 17. Tento návrh byl zamítnut.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přikázání tohoto návrhu do výboru pro životní prostředí? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 60, přihlášeno je 138 poslankyň a poslanců, pro návrh 138, proti nikdo. Konstatuji, že jsme tento tisk přikázali k projednání výboru pro životní prostředí.

 

A v tento moment jsem si uvědomil, že jsem na začátku nedal hlasovat o návrhu na vrácení předkladateli. Nebude-li vznesena námitka proti mému postupu, dal bych o tomto hlasovat ještě před prodloužením lhůty o 20 dnů. (Bez námitek.) Dobře, děkuji.

Tedy zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro vrácení návrhu k přepracování předkladateli? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 61, přihlášeno je 138 poslankyň a poslanců, pro návrh 60, proti 75. Tento návrh byl zamítnut.

 

Nyní budeme hlasovat o prodloužení lhůty na projednání o 20 dnů.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro prodloužení lhůty k projednání o 20 dnů na 80 dnů? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 62, přihlášeno je 138 poslankyň a poslanců, pro návrh 136, proti nikdo. Konstatuji, že jsme vyslovili s návrhem souhlas.

 

Lhůta na projednání byla prodloužena o 20 dnů. Tím jsme se vypořádali se všemi návrhy k tomuto bodu a já končím projednávání tohoto bodu.

Otevírám další bod a tím je

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP