(6.50 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Paní poslankyně, děkuji vám. Nicméně jenom pro příště oslovujte kolegy prostřednictvím předsedající.

Nyní s faktickou poznámkou pan ministr Jurečka, poté pan poslanec Kukla. Prosím, máte slovo.

 

Místopředseda vlády, ministr práce a sociálních věcí a ministr životního prostředí ČR Marian Jurečka: Děkuji vám, vážená paní místopředsedkyně. Kolegyně, kolegové, já se snažím tady být od toho úterka prakticky celou dobu i v rámci všech těch nočních jednání. Vůbec si nestěžuju. Kolega tady, myslím dva dny zpátky, mluvil o tom, jak je mu nepříjemné, že tady musí být a že má tu studenou sprchu nebo jak to tady říkal a neví, jestli je zrovna holka, nebo kluk, já už si to nepamatuju přesně, jak to znělo. Teď to zlehčuji. Ale já moc prosím, myslím si, že i pro ten kontext, když se jednou bude dívat někdo na toto jednání, ať už někdo z členů Ústavního soudu, nebo kdokoliv jiný, zkusme i po těch čtyřech dnech si udržet nějakou míru důstojnosti toho jednání. Já k tomu vybízím na všechny strany, zkusme držet tu poměrně racionální linku, která tady běžela posledních několik bodů, nebo u několika z vás, kteří jste se hlásili ke svým pozměňujícím návrhům. Já myslím, že u nás na Moravě se říká takové krásné úsloví - večer šohaj, ráno šohaj. Ne každý to tak má, já se to snažím v životě aplikovat, věřím, že to tady zvládneme ještě, ať už to bude pátek, nebo to bude sobota, nebo neděle ráno. Pak samozřejmě jenom velmi prosím o bezpečné návraty domů nás všech, protože ať jsme z opozice, nebo z koalice, určitě máme doma ty, kteří se nás těší, tak ať to zvládneme. A teď vážně, zkusme opravdu jet dál a načítat ty pozměňující návrhy a hlásit se k nim. Děkuju.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji, pane ministře. Další faktická patří panu poslanci Kuklovi, připraví se pan poslanec Brož. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kukla: Děkuju za slovo. Já s dovolením zareaguju prostřednictvím paní místopředsedkyně na kolegu, který tady hovořil o mikrospánku. Ano, my jsme tady celou noc seděli, aspoň já, nevím, jak sem pan poslanec chodí, ať se podívá prvně na svoji účast u hlasování, pak může něco povídat, kdo sem chodí a kdo sem nechodí. My sem prostě chodíme. Pan ministr tady povídal o slušnosti. Když se podívám na jeho stůl tady, co tady má, s čím se tady nechával fotit... Já mu na to sahat nebudu, ale myslím si o tom svý, něco říká na mikrofon a něco jinýho dělá.

No a abychom tady neusnuli, já už toho mám taky dost, byl jsem tady celou noc, tak proto dávám procedurální návrh, abych se mohl vyspat a nikoho neohrožoval ani tady ve Sněmovně, na přerušení na 12 hodin. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, děkuji. S protinávrhem prosím pan předseda Jakob.

 

Poslanec Jan Jakob: Děkuju za slovo, paní místopředsedkyně. Vážené kolegyně, vážení kolegové, pan, tuším, že to byl Vondráček, nás vybízel, abychom oslovovali i prázdné lavice. Já to dělat nebudu. Opravdu to mnohadenní jednání je velmi náročné, proto přednesu protinávrh proti tomu procedurálnímu návrhu, který zazněl, a omlouvám se, ale prosím paní kolegyni, prostřednictvím paní předsedající, aby na mě odtamtud (ukazuje doleva) nepokřikovala. Ano, jsme všichni unavení. Já také, omlouvám se, já nikdy nemluvím moc rychle -

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Pane předsedo, prosím, mohl byste přednést tedy ten protinávrh? A ostatní kolegy prosím. Já se omlouvám, sleduji to tady. Prosím pěkně, nepokřikujte. Pan předseda podá protinávrh a poté budeme hlasovat. Prosím.

 

Poslanec Jan Jakob: Ano, děkuji. Jak jsem říkal, to jednání je náročné, tady ty klukovské návrhy na rozcvičky mi opravdu (Předsedající: Pane předsedo, protinávrh.) nepřipadají rozumné, proto dávám protinávrh, aby kolegové se nad tím přístupem mohli zamyslet, abychom přerušili jednání, nebo tento bod, na pět minut. Moc děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, děkuji. Ještě někdo s protinávrhem? Tak prosím, pane poslanče Lochmane, máte-li protinávrh.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Děkuji. Krásné ráno přeji vám všem, vážená paní předsedající, vážený pane ministře, vážení páni ministři, vážení místopředsedové, místopředsedkyně, vážené kolegyně, vážené kolegyně...

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Pardon. Prosím pěkně, předneste návrh. A ostatní nebudou na pana poslance, prosím pěkně, pokřikovat tímto způsobem. Prosím, předneste protinávrh.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Nacházíme se tedy v podrobné rozpravě o novele o důchodovém pojištění, sněmovní tisk 392. A k tomuto jednání navrhuji tedy protinávrh, že bychom odložili toto jednání pouze do 7.00. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, děkuji, pane poslanče, zaregistrovala jsem váš protinávrh. Slyším návrh na vaše odhlášení, proto vás... Pardon, prohlašuji hlasování za zmatečné. Všechny vás odhlásím a poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

Mám zde jedno oznámení. Paní poslankyně Pavla Pivoňka Vaňková hlasuje s náhradní kartou číslo 23.

Nyní tedy budeme hlasovat o třech návrzích. Jako první zazněl návrh na přerušení do 7 hodin pana poslance Lochmana, poté pan předseda Jakob na pět minut přerušení a pan poslanec Kukla na 12 hodin. Takto jste spokojení s tímto pořadím?

 

Nyní tedy hlasujeme o přerušení do 7 hodin.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 63, přihlášeno 124 poslanců a poslankyň, pro 5, proti 91. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní... Prosím o klid! Nyní budeme hlasovat o přerušení na pět minut, návrh pana poslance Jakoba, předsedy.

Já zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 64, přihlášeno 126 poslanců a poslankyň, pro 7, proti 87. Návrh byl zamítnut.

 

Dále pan poslanec Kukla navrhl přerušení na 12 hodin, tedy do 18.54 to bylo v době návrhu.

Já zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 65, přihlášeno 126 poslanců a poslankyň, pro 41, proti 83. Návrh byl zamítnut.

 

Budeme tedy pokračovat dále, a to s faktickými poznámkami. Pan poslanec Brož se hlásil k faktické. Prosím, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP