(13.50 hodin)
(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

Otevírám bod číslo

 

121.
Návrh na jmenování členů kontrolní rady Grantové agentury České republiky

První kolo proběhlo dne 5. dubna tohoto roku na této schůzi a já prosím předsedu volební komise, poslance Martina Kolovratníka, aby zopakoval kandidáty, kteří postupují do druhého kola. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Já tuto informaci potvrzuji. Bylo to před čtrnácti dny, 5. dubna. Ta volba v uvozovkách nebyla úspěšná v tom smyslu, že se nepodařilo obsadit jedno místo, nebo nebyla dokončena, abych byl přesnější. Takže nacházíme se v první volbě ve druhém kole, kde se nekoná rozprava ani žádné hlasování. A já pouze vás seznamuji s informací, že do druhého kola postupují dva kandidáti, tedy dvojnásobek počtu neobsazených míst. V tomto případě je to s počtem 77 hlasů z prvního kola paní Jana Geršlová, jsou to členové kontrolní rady Grantové agentury České republiky. A druhou postupující s počtem 61 hlasů je paní Jitka Malečková. Budeme tedy z těchto dvou finalistek vybírat jednu.

Rozprava se nekoná a můžeme okamžitě přistoupit k provedení volby. Protože je to pouze jeden lístek, stanovím na otevření volební místnosti pouze 10 minut do 14 hodin.

A nyní paní předsedající, prosím o přerušení jednání k provedení tajné volby. Výsledek tajné volby, protože odpoledne jsou mimořádné schůze, bych představil tady na plénu až zítra v 11 dopoledne po písemných interpelacích. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Také děkuji. Jak jste uvedl, rozprava se nevede, již byla ukončena, takže přerušuji jednání na tajnou volbu do 14 hodin a oznamuji, že výsledek bude sdělen zítra v 11 hodin při zahájení jednacího dne po písemných interpelacích, respektive rozpravy o pořadu.

A ještě připomínám členům organizačního výboru, že se sejdeme dnes ve 14 hodin či lehce po 14. hodině, až budeme mít volbu za sebou. Takže tímto i přerušuji tuto schůzi, která... respektive po této volbě bude přerušena i tato schůze, která bude pokračovat zítra ráno v 9 hodin.

 

(Schůze přerušena ve 13.51 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP