Středa 19. dubna 2023, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

121.
Návrh na jmenování členů kontrolní rady Grantové agentury České republiky

První kolo proběhlo dne 5. dubna tohoto roku na této schůzi a já prosím předsedu volební komise, poslance Martina Kolovratníka, aby zopakoval kandidáty, kteří postupují do druhého kola. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Já tuto informaci potvrzuji. Bylo to před čtrnácti dny, 5. dubna. Ta volba v uvozovkách nebyla úspěšná v tom smyslu, že se nepodařilo obsadit jedno místo, nebo nebyla dokončena, abych byl přesnější. Takže nacházíme se v první volbě ve druhém kole, kde se nekoná rozprava ani žádné hlasování. A já pouze vás seznamuji s informací, že do druhého kola postupují dva kandidáti, tedy dvojnásobek počtu neobsazených míst. V tomto případě je to s počtem 77 hlasů z prvního kola paní Jana Geršlová, jsou to členové kontrolní rady Grantové agentury České republiky. A druhou postupující s počtem 61 hlasů je paní Jitka Malečková. Budeme tedy z těchto dvou finalistek vybírat jednu.

Rozprava se nekoná a můžeme okamžitě přistoupit k provedení volby. Protože je to pouze jeden lístek, stanovím na otevření volební místnosti pouze 10 minut do 14 hodin.

A nyní paní předsedající, prosím o přerušení jednání k provedení tajné volby. Výsledek tajné volby, protože odpoledne jsou mimořádné schůze, bych představil tady na plénu až zítra v 11 dopoledne po písemných interpelacích. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Také děkuji. Jak jste uvedl, rozprava se nevede, již byla ukončena, takže přerušuji jednání na tajnou volbu do 14 hodin a oznamuji, že výsledek bude sdělen zítra v 11 hodin při zahájení jednacího dne po písemných interpelacích, respektive rozpravy o pořadu.

A ještě připomínám členům organizačního výboru, že se sejdeme dnes ve 14 hodin či lehce po 14. hodině, až budeme mít volbu za sebou. Takže tímto i přerušuji tuto schůzi, která... respektive po této volbě bude přerušena i tato schůze, která bude pokračovat zítra ráno v 9 hodin.

 

(Schůze přerušena ve 13.51 hodin.)

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:58.




Přihlásit/registrovat se do ISP