(16.00 hodin)
(pokračuje Jan Síla)

"Uznávajíce, že Česká republika má primární odpovědnost za udržování veřejného pořádku na svém území, orgány ozbrojených sil Spojených států mohou v úzké koordinaci s příslušnými českými orgány schválit využití ozbrojených sil Spojených států mimo prostory uvedené v odst. 1." Čili to platí, a pokud se podaří pětikoalici protlačit legislativním procesem tuto smlouvu včetně změny ústavy, tak se Česká republika stane již definitivně jenom kolonii Spojených států bez jakékoliv suverenity a svéprávnosti.

Pokud by se odírání většinové společnosti přestalo líbit, jaké je v této situaci řešení? Posledním řešením, které připadá v úvahu, je vlastenecká válka. Od toho je tu novela ústavy a takzvaná Smlouva o společné obraně se Spojenými státy, která legalizuje možnost sjednání pořádku na území České republiky vojsky Spojených států i mimo území plánovaných vojenských základen. Biľak a jeho zvací dopis z roku 1968 je hadra.

Současná vláda nemusí žádné nové volby ani vyhlašovat. Říkáte, že musí? Mýlíte se, nemusí. Má 109 hlasů a existuje totiž v naší ústavě pojem "krizové stavy". Cituji: "V případě, že je bezprostředně ohrožena svrchovanost státu nebo územní celistvost státu anebo jeho demokratické základy, je Parlamentem České republiky vyhlášen stav ohrožení státu. Pro vyhlášení tohoto stavu je třeba, aby s jeho vyhlášením souhlasila nadpoloviční většina všech poslanců a nadpoloviční většina všech senátorů" - což dnešní pětikoalice bohatě má.

Touto mediální ďábelskou metodou stroje na zpracování mozku jsme tedy dnes a denně oblažování v naší takzvané svobodné a demokratické republice, a to jak z vysílání našeho rozhlasu, tak i televize a i ze stránek novin. Nejzaníceněji takto účinkuje Česká veřejnoprávní televize, jejíž preambule jízlivosti v západních médiích již vyzkoušenou praxí provádí. Cituji: "ČT má představovat fórum pro veřejnou diskusi. V ní je možno vyjadřovat nejširší možné spektrum názorů a hledisek a její zpravodajství má být ze zákona nestranné a nezávislé." Celá republika a všichni její občané vědí, že doslova vše, co se v této preambuli slavnostně vyhlašuje, není ničím jiným než žalostným a doslova sarkastickým výsměchem skutečného stavu. Všichni vědí, že ve stroji České televize jsou zaměstnáni a přijímáni výhradně jen zastánci jediného politického směru. Ten by se co nejvšeobecněji dal nazvat havlistický a protiruský. Nemůže zde působit nikdo, a také se zde žádný takový výstředník nevyskytuje, který by sám vyjadřoval či případné hosty vybízel k vyjadřování nejširšího možného spektra názorů a hledisek. Jakmile kdokoli z přizvaných hostů promluví jinak, než odpovídá všeobecné pravdě, strojem ČT bývá okamžitě přerušen. Navíc je přerušen způsobem doslova násilnickým, tlačen moderátorem do zodpovídání otázky další, aby se tak nenáležitá předcházející promluva hostova rychle zamluvila.

Zmíněná metoda propagandistického stroje se uplatila dokonce i při debatě s mediálním mágem, jako je Noam Chomsky. Bylo neuvěřitelné, že si Česká televize tohoto hosta s kritickým pohledem na současnou americkou politiku vůbec pozvala, ale když už se tak nedopatřením stalo, byl příslušný moderátor řádně poučen, jak má hovor vést. A tak jakmile Chomsky začal hovořit o úbytku svobody ve Spojených státech, byl mladičkým moderátorem téměř až okřiknut další otázkou. Vzácný host tedy poslušně zmlkl a jakoby se vzpomínkou na totožný postup moderátorů ve vlastní zemi se jen trpce a výmluvně usmál.

Důkazů o tom, že stroj ČT ani v nejmenším nevyjadřuje fórum pro veřejnou diskusi, v níž je možno vyjadřovat nejširší spektrum názorů a hledisek, jsou tisíce. Miliony očí i uší ty důkazy dennodenně sledují, pokud je ovšem ještě sledují. Kdy naposledy jste například viděli na obrazovce České televize Tomia Okamuru? Proč si redaktor České televize ve Washingtonu nezajde promluvit s někdejším ministrem Reaganovy vlády Paulem Robertsem, citovaným dnes a denně na stovkách internetových serverů celé zeměkoule? Nebo viděli jste na obrazovce České televize záběry z Kyjeva, na kterých jsou dřívější vládní policisté poléváni benzinem a pak zapalováni? Ne? A obrázky z vojenské přehlídky v Pekingu? Také nic? No, tak to tak asi je.

V prvních politických debatách po roce 1989 začínal otázkou tehdy populární moderátor Otakar Černý - "divák se ptá". Tak se ptám. To opravdu nikdo v této republice nemá moc či schopnost s touto drzou svévolí stroje ČT, sjednocené party z Kavčích hor, a na stejné platformě sjednoceného redakčního kolektivu rozhlasu udělat pořádek? Nemůže proti tomuto nastrčenému, našimi médii nekriticky převzatému propagandistickému stroji zakročit vláda nebo Parlament? Ne, opravdu nikdo? Jsme skutečně všichni tak bezmocní a musíme si tu lež stroje z Kavčích hor, z Vinohradské třídy a tak dál, jež hlavně naší mládeži co nejusilovněji vymývá mozky, nechat líbit, či dokonce na věčné časy si ty lži i platit? Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. V mezičase došla omluva paní poslankyně Elišky Olšákové: omlouvá se od 16 do 17.15 hodin z pracovních důvodů.

Dále je přihlášen pan poslanec Karel Sládeček, připraví se paní poslankyně Pokorná Jermanová. Prosím, ujměte se slova.

 

Poslanec Karel Sládeček: Vážená paní předsedající, milé dámy, pánové, návrh novely zákona o České televizi a zákona o Českém rozhlasu obsahuje několik zásadních změn. Nově budou členové rad voleni jak Poslaneckou sněmovnou, tak Senátem. V době, kdy by měla vláda šetřit, navrhuje zvýšit počet členů Rady České televize z 15 na 18 a Českého rozhlasu z 6 na 9 členů. Tímto dojde k navýšení nákladů na odměny těchto nových členů, které budou sice hrazeny z rozpočtu České televize, tedy z koncesionářských poplatků, ale jde o zbytečné plýtvání peněz našich občanů.

Vláda by měla šetřit především na provozu státu, místo toho vláda pětikoalice zcela zbytečně navyšuje počet radních v České televizi a v Českém rozhlasu, a to z jediného důvodu, aby obě veřejnoprávní média ovládla. Dalším důvodem je zřejmě vytvoření nových pracovních postů pro své spřízněné osoby v době, kdy si všichni občané utahují opasky. Díky ozdravnému balíčku přijdou někteří o desetitisíce korun ročně a vláda opět vesele rozhazuje a vysmívá se tak občanům České republiky.

Dle zákona o České televizi je jedním z hlavních úkolů České televize poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názoru, což se ale neděje. Česká televize dlouhodobě neplní své hlavní úkoly, její vysílání je neobjektivní, nevyvážené, zkreslené a často i lživé. Proto je její důvěryhodnost na historicky nejnižší úrovni.

Podle názoru mnoha lidí byla Česká televize součástí kampaně prezidenta Petra Pavla - jako by dopředu měli domluvené, na co se můžou a na co se nesmí ptát. Například nevyváženost prezidentské debaty před druhým kolem prezidentských voleb, kterou moderoval pan Řezníček, byla přímo do očí bijící. Pan moderátor Řezníček se ptal pana Babiše na jeho spolupráci s StB, ale pana rozvědčíka Pavla se pan Řezníček zapomněl zeptat, jak to bylo s jeho výcvikem, zda u jeho výcviku byli také soudruzi z KGB. Dále bylo nepochopitelné, proč před prezidentskou volbou pozval pan Moravec do svých Otázek Václava Moravce pouze tři vládní prezidentské kandidáty, pana Pavla, paní Nerudovou, pana Fischera. Tato debata byla opět zcela neobjektivní a nevyvážená. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP