(10.50 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Naopak, Fialova vláda nechává dále zneužívání dávek nepřizpůsobivými. Tady jenom připomenu, že hnutí SPD vloni na jaře tady předložilo už podruhé, my jsme to předložili i v minulém volebním období, předložili jsme návrh zákona na ukončení zneužívání dávek, sociálních dávek takzvanými nepřizpůsobivými, navrhujeme tam přibližně sedmdesát změn. Ten zákon jsme připravili, dva roky konzultovali s odborníky a Fialova vládní pětikoalice nám tento náš návrh zákona tady vloni na jaře odmítla. To znamená, Fialova vládní pětikoalice nadále podporuje zneužívání sociálních dávek takzvanými nepřizpůsobivými, to jim vyhovuje, to vláda chce, to vláda podporuje, ale okrade, doslova okrade o peníze všechny slušné lidi. To znamená, ano, rušíte zaměstnanecké benefity, rušíte slevy na studenta, rušíte v podstatě zvýhodnění odečtů na pracujícího manžela a manželku a tak dále. Vy plošně trestáte úplně všechny, zvyšujete plošně DPH, to znamená, skutečně zdražíte životy úplně všem.

Ekonomové proto celkový odhad škod ještě zvyšují. Například ekonom Libor Dušek avizoval, že vládní balíček bude průměrného Čecha stát 15 000 ročně, přes 7 000 z toho odvede státu na daních a o zbytek přijde na škrtech úlev a odpočtu. Takže vy ve finále vlastně vezmete, okradete všechny slušné občany v průměru o 15 000 korun ročně čistého. To je neuvěřitelné úplně, to už je obrovská částka, to je obrovská částka.

A vláda se navíc ještě lživě chlubí, že pozitivní zprávou pro občany je prý snížení DPH u potravin z 15 na 12 %. No, tak opomněli jste dodat, že například kojeneckou vodu naopak zdražujete, ta byla v 10 %, což je tedy úplně, musím říct... řekl bych, že je to úplně ke zvracení, lidé mi takto píšou, že zaříznete pracující rodiny s dětmi i tím, že jim zdražíte kojeneckou vodu, to je úplně neuvěřitelná záležitost. Ale pojďme se bavit o potravinách. O nějakém snížení cen si ale v praxi občané mohou samozřejmě nechat jenom zdát, jelikož potraviny kvůli nekompetentní Fialově vládě neustále zdražují. Řešením by bylo snížení DPH u základní potravin na nulu. To ale Fialova vláda nechce udělat, takže budou naši občané kvůli vládě i nadále jezdit nakupovat potraviny levně do Polska. Takže místo aby vláda vytvořila podmínky pro to, aby občané peníze, které generují v rámci České republiky, utráceli zpátky do systému tady u nás v České republice, vy ještě podkopáváte ekonomiku tím, že nutíte občany, aby utráceli jinde, kde mají například potraviny levnější, protože vy nejste schopni udělat opatření, o kterých tady SPD už dlouho mluví.

Od roku 2025 na základě návrhu vlády například vzroste ze současných 19 % na 21 % daň z příjmu právnických osob. Státu, respektive Fialově vládě, to vynese 22 miliard korun. A pokud obchodním společnostem zvýšíte daně, tak je samozřejmě přenesou do nákladů. Jinými slovy, nic se nezlevní a zvýšenou daň, oněch 22 miliard, zaplatí zákazníci, tedy občané. To si myslím, že víme tady úplně všichni. Vláda argumentuje, že jinde jsou daně vyšší. To je hodně zoufalý, hloupý, a hlavně bezzubý argument. Jinde jsou daně vyšší a jinde jsou zase daně nižší. V desítkách jiných úspěšných zemí, jako jsou například USA nebo Japonsko, například DPH neexistuje, je tam takzvaná daň z obratu, kterou platí koncový zákazník, a pohybuje se do 10 %. Výhoda je jasná - neexistují žádné daňové odpočty, takže méně byrokracie, méně kontrol, nula podvodů, takže zákazník platí méně a současně na tom šetří jak firmy, tak i stát.

Ale jistě namítnete, že mít komplikovanou, absurdní DPH nám nařizuje Brusel. Ano, mít drahý a komplikovaný systém ve všem nám opravdu nařizuje Brusel, tedy Evropská unie. Tak na to pamatujte, až budete chtít opravdu šetřit, a začněme tím, že vystoupíme z Evropské unie. Ušetříme na Green Dealu, na energiích, na daních, na odvodech Bruselu, na bruselské byrokracii i na imigrantech, které nám s vaším přispěním Brusel nutí. Ale k tomu se ještě v rámci svého vystoupení dostanu.

Každopádně si zopakujme, že vládní balíček, to znamená, to, co tady navrhuje Fialova vláda, každého občana České republiky připraví ročně více o více než 15 000 korun. To je potřeba neustále opakovat. Fialova vládní pětikoalice - ODS, TOP 09, STAN, Piráti a KDU-ČSL - připraví každého občana v České republice o 15 000 korun ročně a to je opravdu velká částka. A my se ptejme - co se s těmi penězi, o které nás všechny vláda obere, stane? Sníží se státní deficit? Nikoliv. Tyto a další naše - opakuji, naše - peníze vláda hodí do chřtánu amerických zbrojních firem, protože plánuje navyšovat zbrojní nákupy, hodí je ukrajinskému režimu a ukrajinským ekonomickým migrantům a samozřejmě také ideologickým neziskovkám, které propagují válku, cenzuru a další omezování občanských svobod a zbytku už tak neexistující demokracie, a to ve jménu vaší jediné pravdy a ve jménu války, která je absolutně zbytečná, protože válku s Ruskem nelze vyhrát - ví to každý, protože Rusové neustoupí a v nejhorším případě použijí jaderné zbraně, a to pak znamená, že poražení budeme všichni.

Z peněz, které Fialova vláda sebere našim občanům, chcete financovat válku, kterou v lepším případě nevyhrajete, v horším případě přivodíte jadernou apokalypsu. V čím zájmu? V zájmu občanů České republiky? Ne, v zájmu amerických zbrojních firem a amerických válečných jestřábů, kteří se nechtějí smířit s faktem, že americká nadvláda světu skončila a většina zemí planety se od Američanů odvrátila. I v tomto ohledu úplně vládě ujíždí vlak a vláda nás uvádí postupně do obrovských ekonomických problémů, stejně jako se do nich dostává celá Evropská unie.

Když se podíváme na pohyby na světové scéně, podívejme se na sdružení BRICS, podívejme se na Šanghajskou úmluvu. V podstatě dneska už se domlouvají proti tomu bloku, který reprezentují Spojené státy, Evropská unie, domlouvají se všechny nejlidnatější země světa. Dneska už půlka, dokonce půlka obyvatel světa, to znamená Čína, Indie, Rusko a další obrovské země, dokonce Írán a další země, se dávají společně do velkých mezinárodních sdružení a začínají spolupracovat - a spojuje je jedna jediná věc, kterou tady katalyzuje i tady předsedkyně Sněmovny paní Pekarová Adamová, premiér Fiala a podobně: spojuje je nenávist k západnímu světu, nenávist ke Spojeným státům americkým.

Takže buďto vezmeme jako fakt, že to takto je, a budeme dál se tvářit, že tomu takhle není, a dostáváme se v podstatě na okraj - i ekonomicky i politicky, nebo je potřeba jednat a je potřeba jednat tak, aby byl ve světě mír a aby byla prosperita, aby Česká republika byla prosperující, bezpečnou zemí. Když to vidím v zahraničních médiích a sleduji každý večer státní televizi, sleduji japonské zprávy, v podstatě když se podívám na to jednání v Šanghaji, v podstatě země, které už se tam domlouvají na společné ekonomické spolupráci, ale i bezpečnostní, už reprezentují polovinu obyvatel zeměkoule dokonce - polovinu obyvatel zeměkoule - a my se dostáváme úplně mimo, my se dostáváme úplně mimo, Evropská unie a Amerika. Ty země mají suroviny, a jak říkám, spojuje je společná nenávist vůči západnímu světu, kterou právě eskalují lidé jako předsedkyně Sněmovny Pekarová Adamová, premiér Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan. Je to hloupá politika, já si myslím, že bychom měli jednat opravdu tak, abychom směřovali Českou republiku k prosperitě a k bezpečí, a nikoliv k nějaké eskalaci napětí.

To znamená, toto je prostě situace, která je ve světě, a já musím tady v tomto smyslu konstatovat, že Fialova vláda vůbec neví, která bije, a není to jenom o ministru zahraničí Lipavském z Pirátů, který samozřejmě - s ním nikdo ani nejedná, toho nikdo nebere vážně - ale vláda by měla tyhle geopolitické pohyby ve světě reflektovat tak, aby nějakým způsobem to směřovalo k prosperitě a k politice, která bude v zájmu České republiky. To znamená, nelézt nikomu do zadku, nebýt servilní, ale je potřeba vidět tyhle pohyby. To znamená, Evropská unie samozřejmě oslabuje. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP