(11.00 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

To znamená, Evropská unie samozřejmě oslabuje. Vzpomínám, jak desítky let byly v prvních... v žebříčku tří zemí, nejvyspělejších ekonomických zemí, byla jedna evropská země, bylo tam vždycky USA, Japonsko a Německo. Německo už samozřejmě dávno vypadlo, už není v prvních třech zemích žádná evropská země. Evropská unie je zadlužená až po uši, jak víte. Teď v Madridu minulý týden, když si Španělé přebírali předsednictví v Radě Evropy, tak tam předsedkyně Evropské komise von der Leyenová řekla, že chce navýšit o další stamiliardy, o stamiliardy chce navýšit peníze, které mají členské státy EU posílat do Evropské unie, protože Evropská unie, to není evropská, ona je to dluhová unie, to je dluhová unie, do které nás žene tady předsedkyně Sněmovny paní Pekarová Adamová, žene nás do ní ministr vnitra Vít Rakušan, Piráti, lidovci a premiér Petr Fiala. Evropská unie je úplně bez peněz, už ani dluhopisy nestačí. Nemá žádné peníze, proto tlačí členské státy, aby do této bezedné studny lily další a další stamiliardy, a poklonkují hloupí politici v čele s těmito politiky, s kterými jednám.

Česká republika je zadlužená až po uši. Půjčujete si u Evropské rozvojové banky, půjčujete si úvěry se splatností dokonce na desítky let, úvěry se splatností rok 2057 a takovéhle nějaké roky, prostě úplně neuvěřitelné, co Fialova vláda tady předvádí. Prostě zadlužujete nás čím dál více. Evropská unie je také zadlužená až po uši. Nikdo nemá vůbec žádné peníze a vy ještě pokračujete v téhleté politice zničení České republiky, totálního zničení České republiky.

A já se spíš... i naši voliči se ptají: Kdo vám co za to slíbil? To samozřejmě uvidíme časem. Uvidíme časem, kdo co slíbil těmhletěm vládním politikům, že takhle zaprodáváte Českou republiku, že jednáte takhle neuvěřitelně vlastizrádně, to už se jinak ani v podstatě nazvat nedá. A takové ty vaše hloupé řečičky, které tady reprezentuje hlavně předsedkyně Sněmovny paní Pekarová Adamová, že ten, kdo nesouhlasí s politikou Fialovy vlády, že je proruský nebo proputinovský - nechte si ty lži už, už nechte tyhlety zoufalé výkřiky. Včera jsme viděli průzkum agentury, kterou vládní politici rádi citují, je to Centrum pro výzkum veřejného mínění Akademie věd, a nadpolovina občanů České republiky nemá důvěru v Evropskou unii. Takže sundejte už tu vlajku Evropské unie, paní Pekarová Adamová, kterou jste tady dala, ta tady minulé volební období nebyla. My tady nechceme tu vlajku Evropské unie, která tady je. Většina občanů České republiky nedůvěřuje Evropské unii! Přestaňte tady z toho dělat nějakou Evropskou unii! My tady chceme dvě české vlajky, aby tady byly. Co tady předvádíte... (Předsedkyně: A vy mě oslovujte předsednictvím (prostřednictvím), pane předsedo, dle jednacího řádu.)

Já jsem myslel, že se vyjádříte, ale to byste musela na mikrofon samozřejmě, z jednacího řádu, jestli sundáte tu vlajku Evropské unie. Já vás o to chci požádat. Sundejte odtud vlajku Evropské unie, kterou jste sem dala po vašem nástupu. Většina občanů České republiky nedůvěřuje Evropské unii. Nechte téhleté komedie už tady. Přestaňte tady manipulovat jako podle toho, co vy tady předvádíte. A ta trapnost s tím tričkem, co jste tady předvedla minulý týden, tomu už se vám smějí zase všichni.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Ještě jednou. Dodržujte jednací řád, oslovujte prostřednictvím předsedající. Chápu, je to zvláštní, protože oslovujete přímo mě a zrovna jsem předsedající, a vy víte moc dobře, že nemohu reagovat, tak vás jednom upozorňuji, že nemohu reagovat z tohoto místa na vaše vyjádření.

 

Poslanec Tomio Okamura: No, já myslím, že by stačilo, kdybyste vstala a sundala tu vlajku Evropské unie, a nemusíte ani reagovat. (Pobavení a smích v sále.)

Takže tohleto je můj prostě názor, já ho tady říkám na rovinu. Všichni vidíme ten průzkum CVVM, proběhlo to i mainstreamem a dochází na moje slova, většina lidí nevěří Evropské unii. A já si myslím, že na tom má velkou vinu mimochodem i vaše politika, ale my jsme za to vlastně rádi, protože přesně to, co předvádíte vy, já myslím, že občané to přesně vidí, a já s těmi občany souhlasím. Souhlasím s většinou občanů České republiky, kteří nedůvěřují Evropské unii, a hnutí SPD tady jako jediná strana v Parlamentu požaduje vyhlášení referenda o vystoupení České republiky z Evropské unie. Já samozřejmě v takovém referendu, pakliže byste ho povolili - ale vy ho nechcete povolit, nechce ho povolit ani hnutí ANO, ani vládní pětikoalice, nikdo z vás nechce referendum o vystoupení z EU - já budu hlasovat pro vystoupení České republiky z Evropské unie.

A upřímně, tamhletu ukrajinskou vlajku byste měli také sundat už z té Sněmovny. Já myslím, že tady vůbec nemá co dělat. My jsme Česká republika. Česká republika! Mají tady vlát české vlajky, a ne ukrajinská vlajka a vlajka Evropské unie. Vy jste ukrajinská vláda, vy nejste česká vláda.

Takže já bych jenom chtěl říci, že vy tady prostě říkáte, že nejsou peníze. Jsou, stát má přece rekordní příjmy. Samozřejmě vláda dodnes transparentně a pravdivě nevykázala, kolik peněz nás stojí ukrajinská migrace a podpora ukrajinského režimu. Víme, že to je asi kolem 100 miliard korun. Víme, že jste na zbraně na Ukrajinu už dali přes 40 miliard, to říkal premiér Fiala letos na jaře. A Ukrajincům dáváte další desítky miliard. Podpora - je to všechno podpora, která šla na úkor českých důchodců, na úkor českého zdravotnictví, na úkor českých rodin a českých dětí, a teď chcete všechno dělat na dluh a ještě teď chcete zvýšit daně všem občanům České republiky. Dnes už víme, že na většině území Ukrajiny válka životy lidí v podstatě nijak neovlivňuje a že si Ukrajinci, kteří sem před válkou údajně prchli, jezdí masivně domů na dovolenou, nebo tam vozili skoupená ojetá auta z celé Evropy, aby pak odjinud v uvozovkách prchli zpět k nám pro další auta. Je to tak. České dráhy a Student Agency navýšily spoje teď v létě na Ukrajinu, protože ti lidé, kteří k nám v uvozovkách prchli, tam jezdí na dovolenou.

To, že Ukrajinci jezdí do místa válečného konfliktu na dovolenou, je zřejmě první případ v dějinách, kdy tato absurdní situace kvůli Fialově vládě nastala. Válečná reportérka Markéta Kutilová, která od roku 2015 podnikala cesty do Sýrie i Iráku, před pár dny odjela na Ukrajinu. Z Kyjeva napsala reportáž o plné funkčnosti města. Cituji: "Obchody přetékají zbožím, paliva dost," stojí v jejím Facebookovém příspěvku. Kyjev je tak podle Kutilové plně funkční město. Dále cituji: "Kyjev je krásné, moderní, živoucí město zase. Funguje metro, Bolt, shopping centra, restaurace i mekáče, prostě vše. Stejně tak fungují bez problému stovky měst na západě Ukrajiny." Konec citátu, a ke konci příspěvku připojila doporučení pro cestující na Ukrajinu autem, že je lepší hranice překročit mimo víkend a v noci, lze se tak vyhnout kolonám. To je realita, taková je situace. Válčí se na mnoha místech planety a na mnohých místech planety jsou lidé v daleko větším ohrožení života než drtivá většina Ukrajinců. Naše vláda si vybrala ale jen migranty z Ukrajiny a podporuje jejich přesídlení do České republiky. To je cesta do pekel. Masová ekonomická migrace nikdy nikde nic dobrého nepřinesla, vidíme to celé v západní Evropě. Dnešní konflikty Ukrajinců s českými Romy, které už mají své mrtvé, jsou jen špičkou ledovce z pekla, které nás může čekat. Lhaní a cenzura ty problémy, které tu jsou, nikdy nevyřeší.

Vážené dámy a pánové, vládní balíček lze rozebírat v detailech, rozeberou to v následující v rozpravě i naši poslanci a vyjádří se konkrétně k věcem, co tam navrhujete, to znamená k tomu, jak v mnoha desítkách vašich návrhů podrobně okrádáte všechny občany České republiky a podrobně všem budete zdražovat jejich životy, abyste měli peníze na posílání do zahraničí. Samozřejmě, všude v tom vašem vládním konsolidačním balíčku najdeme problémy, nesystémovost a chyby v očekáváních - mnoho ekonomů i mých kolegů poslanců to také pojmenovalo a ještě pojmenuje jenže to zásadní je skutečně v principu v tom, že na jedné straně vláda chybně bere a na straně druhé chybně dává. A říkejme si, jaký to má význam, proč nešetří tam, kde nešetří, tedy na sobě - na byrokracii, na politických neziskovkách, na zbraních, na cizincích. Šetříte na těch nejzranitelnějších, na důchodcích, na invalidech, na rodinách s dětmi, a sdíráte a ničíte také ty, kdo nás živí - firmy, podnikatele, zemědělce. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP