(14.40 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Samozřejmě Antibabiš, jenom Babiš. Babiš za to může, že ministr v rámci organizovaného zločinu dostal od té party mobil! A proč vůbec je to vyloučeno, proč by vás vůbec někdo poslouchal? Koho to zajímá? Vždyť ti si podepsali stoosmičku v den voleb. Co to je za nesmysl? Mimochodem, já jsem klidně mohl od prezidenta Zemana vzít pověření a snažit se sestavit vládu, takže je to totální lež, ano? A nikoho to nezajímalo.

A v čem je neblaze proslulá? To nevím tedy. Že se pan ministr snažil chránit komunikaci před odposlechy ze strany bezpečnostní divize Agrofertu? Takže, vážená policie, začněte konat. Vy jste nezávislí, nebojte se. Já vím, že stávající pětikoalice všude dává teror, že se všichni bojí, i úředníci, všichni jen špitají, aby něco se veřejnost nedozvěděla, co se děje, ale doufám, že orgány činné v trestním řízení budou konat úřední povinnosti, protože, pane ministře, vaše obvinění je úmyslná lež vystřená za účelem zakrýt mafiánskou kauzu Dozimetr a s cílem poškodit firmu Agrofert, tedy poškozujete cizí práva a jste za hranou.

Pan ministr vnitra nemá co v té pozici dělat. Ano, zažili jsme si Chovance, víme, co se dělo na poště, víme, co dělal, bylo to šílené. Nakonec ještě přesvědčil Sobotku i s Hamáčkem, že my jsme ohroženi ČSSD, proto jsem byl vyhozen. Zažili jsme si Langera, ano. Ale to, co se děje teď, že organizovaný zločin má svého ministra, který má samozřejmě obrovský střet zájmů, tak to tady ještě nebylo, aby desítky let tahle struktura, která má za cíl jenom rozkrádat veřejné prostředky, jak to sami tvrdí v odposleších - a to je všechno, prosím vás, v médiích, všechno (nesrozumitelné). Jako ministr vnitra má pan Rakušan pod sebou policii, hned si tam vyměnil - má tam svého policejního prezidenta. Nechápu vůbec, proč Švejdar - ano, určitě ten rozhovor byl takový příjemný, že rezignoval, přitom podle mého názoru nemusel, protože ta policie je přece nezávislá, nebo není nezávislá? Nebo plní příkazy pana ministra? Je to neuvěřitelné, co se tady stalo. A my jsme zažili už leccos. Zažili jsme ve vládě ODS Řebíčka, ten měl svojí stavební firmu Viamont, stavěl dálnice prodražené. Ale tohle tady ještě skutečně nebylo.

Takže ten šifrovaný telefon, já už jsem to vysvětloval. Nevím, proč pan ministr mluví stále o Signalu a proč to ukazuje ten svůj, proč zase volá Babišovi, když mi nikdy nevolal, a samozřejmě je to jen divadlo. Pan ministr sám řekl - cituji: "Stanislav Polčák mi přinesl telefon se speciální aplikací." Takže telefon - ne telefon, kde se používá aplikace, ale nový telefon, ale o tom jsem už mluvil. Takže pan ministr dostal od Polčáka speciální šifrovaný telefon s aplikací CryptoCult, který poskytuje společnost bývalého ministra spravedlnosti Pavla Němce, takže vedle svého telefonu ještě má jeden speciální. Tak já nevím, proč ho ještě má? Už jako ministr měl dostat telefon od NBÚ, ne telefon, který je napojený na tu skupinu, ve které figuruje tolik lidí.

Ano, takže skutečně to je jako detektivka, ale takhle se chovají mafiáni. Já jsem nikdy takový telefon neměl - i když NBÚ nám to nabízel, jsem nepoužíval, protože já se nemám o co obávat. Nemám. Já jsem nikdy nedělal nějakou nekalou činnost, nerozkrádal peníze daňových poplatníků, takže asi tady je nějaký důvod. A to by bylo asi skutečně (Se smíchem.) směšné, a nevím, proč - asi se pan ministr bojí, když dělá takovéhle divadlo. My chceme pana premiéra o tom informovat. Uvidíme, jestli pan premiér - protože pětikoalice samozřejmě hned řekla, že stojí za panem ministrem, až tedy na pana Michálka, který mluvil něco o rozkrádání v Praze. Takže to je skutečně neuvěřitelné. Ale tady samozřejmě pan ministr neřekl, že má ten přístroj, a samozřejmě někdo lže. Polčák tvrdí, že si ho pan ministr ten přístroj vyžádal, pan ministr tvrdí, že ho nepoužil. A teď přiznal, že ano, že si telefonoval s panem Polčákem. Takže všichni, kteří tam vystupovali - Polčák, Gazdík - jeden skončil, druhému bylo zastaveno členství, bylo obnoveno. Tak já si myslím, že by mělo být postupováno stejným způsobem.

Můžeme si vzpomenout - a samozřejmě to byl titulek v Seznamu Zprávy, kyperské firmy provládní - jak včera hájila pana ministra, že jsem byl někde na svatbě. Ano, byl jsem na svatbě Vildumetzové, a připomeňme si, jak pan ministr tehdy komunikoval, že "pokud Vildumetzová sama neodstoupí, může přijít silové řešení", řekl pan Rakušan. A na tiskové konferenci říká: "My jsme ale byli zvyklí, že zodpovědnost vyvozují ti lidé sami" - tak máte příležitost, pane ministře, vyvodit tu zodpovědnost (Se smíchem.) - "tak jsme chtěli dát paní místopředsedkyni příležitost." Protože paní měla svatbu a její manžel tam měl nějakého kámoše, nevím ani, jak se jmenuje, samozřejmě. Takže je to úplně absurdní, úplně absurdní, tyhle trapné výmluvy a útoky. A pan ministr pokračuje: "A pokud místopředsedkyně Jana Mračková Vildumetzová nerezignuje na svoji pozici, bude se situace (řešit?) jejím odvoláním sněmovní většinou." Ta neudělala nic, jenom měla svatbu, to si můžeme tedy připomenout, jak to bylo. O této kauze se dobře ví, a proto já říkám: nová totalita a provládní média.

A podívejme se teď na ten aktivistický pořad České televize. Tady nás čekala paní Černá a začala nám podsouvat, že v rámci Dozimetru byl zásah policie na Generálním štábu Armády. Ano, byl, u nějakých úředníků, a nemá s tím nic společného ani ministryně Černochová, ani ministr Metnar. Nicméně teď v pondělí, včera večer, zase aktivistický pořad se snažil vám, vážení spoluobčané - a nevěřte České televizi ani slovo, hlavně ne pořadu Reportéři a další, kteří samozřejmě vysílají jenom historicky proti Babišovi, proti hnutí ANO - takže se snažili vlastně tady přesvědčovat, že Metnar má něco společného s Dozimetrem. No nemá, nemá. Tak se podívejme na redakci těch Reportérů. Proto já říkám, a dneska budu znovu navrhovat, aby se Česká televize a rozhlas financovaly jiným způsobem, než je tato pětikoalice korumpuje, korumpuje! A ministr Baxa slíbil, že nebude navyšovat poplatky. Proč by měli mladí lidé platit za mobily a internet Českou televizi, která není veřejnoprávní, není! Vysílá jenom proti nám. Ten pořad včera byl znovu zmanipulovaný. Minulé pondělí to bylo zase o Penamu, rohlíky a tyhle nesmysly. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP