(V 10.09 předsedající oznámila prodloužení pauzy o pět minut. Jednání pokračovalo v 10.14 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Vážené kolegyně, vážení kolegové, nyní budeme pokračovat v našem jednání a budeme hlasovat o návrzích na změnu schváleného pořadu. Podotýkám, že došlo k domluvě. Jako první budeme hlasovat o návrhu pana poslance Juchelky, tedy o návrhu zákona o státní sociální podpoře, jako protinávrh k panu předsedovi Bendovi. Poté, pokud by tento návrh prošel, bychom hlasovali všechny návrhy pana předsedy Bendy s tím, že by byl případně vložen jako druhý bod pana poslance Juchelky. A poté bychom hlasovali zbývající návrhy. Je takto souhlas? Výborně, děkuji.

 

Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Juchelky, který navrhuje předřadit sněmovní tisk 489, zákon o státní sociální podpoře, jako druhý bod, je to protinávrh k návrhu pana předsedy Bendy.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 92, přihlášeno 157 poslanců a poslankyň, pro 153, proti žádný. Návrh byl přijat. To znamená, že tento bod bude jako bod druhý.

 

A nyní bychom hlasovali o všech návrzích, tak jak je přednesl pan předseda Benda, s tím, že v podstatě do tohoto jeho návrhu bude bod druhý pana poslance Juchelky, a tím vypadává návrh pana předsedy Bendy, tedy jako bod desátý, tento zákon o státní sociální podpoře.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 93, přihlášeno 157 poslanců a poslankyň, pro 137, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Nyní bychom hlasovali o návrhu pana předsedy Okamury, který navrhuje zařadit jako nový bod s názvem Předsedkyně Markéta Pekarová Adamová chce cenzurovat opozici.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 94, přihlášeno 157 poslanců a poslankyň, pro 74, proti 81. Návrh byl zamítnut.

 

Dalším návrhem je návrh pana předsedy Okamury, který navrhuje, aby bod číslo 29, sněmovní tisk 9, zákon o sociálních službách, byl zařazen jako bod druhý na dnešní den.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 95, přihlášeno 157 poslanců a poslankyň, pro 68, proti 74. Návrh byl zamítnut.

 

A posledním návrhem je návrh pana poslance Farhana, který navrhuje, aby bod číslo 120, sněmovní tisk 476, novela zákona o léčivech, byl zařazen jako bod první na dnešní den. (Ťukání karet do lavic.) Zaznamenala jsem žádost o odhlášení, proto vás všechny odhlásím a poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

Než se ustálí počet přihlášených, přečtu omluvy. Omlouvá se Bartošek Jan od 9.30 do 11.45 z pracovních důvodů; Kubík Jan po celý jednací den ze zdravotních důvodů; a pan ministr Válek do 10.30 z pracovních důvodů.

 

Počet přihlášených se nám ustálil, budeme tedy hlasovat o návrhu pana poslance Farhana.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 96, přihlášeno 157 poslanců a poslankyň, pro 73, proti 52. Návrh byl zamítnut.

 

Tímto jsme se vypořádali se všemi návrhy na změnu schváleného pořadu naší schůze a budeme pokračovat projednáváním bodů tak, jak byly zařazeny. (O slovo se hlásí poslanec Hofmann.) Ano, pan poslanec k hlasování. Prosím.

 

Poslanec Jan Hofmann: Dobrý den. Moc se omlouvám, k hlasování 94. (Přes hluk v sále není skoro slyšet.) Hlasoval jsem proti, na sjetině mám pro. Nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Omlouvám se, pane poslanče, nebylo vás vůbec slyšet. Jste zapnut tedy. (Poslanec Hofmann: Jsem?) Nebo mikrofon, ano. A prosím blíže do mikrofonu.

 

Poslanec Jan Hofmann: Omlouvám se. K hlasování 94. Hlasoval jsem proti, na sjetině mám pro. Nezpochybňuji hlasování, jenom pro steno. Děkuji. ***


Související odkazy


Videoarchiv10:10


Přihlásit/registrovat se do ISP