(17.50 hodin)

 

Poslanec Vladimír Zlínský: Vážený pane předsedající, děkuji za slovo. Vážené dámy, vážení pánové, dovolte, abych se také vyjádřil k tématu této schůze. Já tady nebudu hovořit...

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Pane poslanče, já vás také přeruším a poprosím kolegy a kolegyně, kteří odhlasovali a dál je jednání nezajímá, aby pokud možno opustili sál, případně se ztišili, abyste mohl v klidu pokračovat. Platí to i pro pravou část naší Poslanecké sněmovny. Děkuji.

Pane poslanče, můžete pokračovat.

 

Poslanec Vladimír Zlínský: Děkuji. Já tady nebudu hovořit o tom, o čem tady hovořili kolegové, ono tady asi ještě padne mnoho názorů. S těmi názory, co jsem si vyslechl, tak ve velké většině souhlasím, nicméně já tady otevřu úplně jiné téma a chtěl bych upozornit, že to téma bude kontroverzní, tak jak to u mých vystoupení bývá. Chtěl bych upozornit na to, že ač se budu snažit některé odborné termíny vysvětlit, tak určité znalosti středoškolské biologie budou třeba, aby člověk pochopil to, o čem budu mluvit.

Dále bych chtěl vzkázat lovcům dezinformátorů, factcheckerům a jiným bojovníkům proti říši fantazie, je to reminiscence samozřejmě na knihu Nekonečný příběh od Michaela Endeho, což je také zajímavý název, protože je to skutečně nekonečný příběh, to, že se někdo pokouší cenzurovat některé nápady a názory, tak bych chtěl upozornit tyto lidi, aby zbystřili.

Obrací se na mě mnoho kolegů lékařů, kteří nemají mnohdy odvahu veřejně vystoupit a jmenovitě vystoupit ohledně nálezů, se kterými se setkávají ve svých ordinacích. Tito lékaři se obracejí na mě a vyslovují určité podezření a hypotézy o jednak následcích vakcinace a jednak následcích covidu. Já jsem si připravil k tomu krátké shrnutí, co by se asi mělo analyzovat, tak abychom pokud přijde nová pandemie, což si tedy nepřeji, ale nemáme žádnou záruku, že nepřijde, a ta pandemie může být daleko horších rozměrů a následků. Důvodem je i rychlý a mohutný rozvoj biotechnologií.

Takže já navrhuji, že by se měla udělat tahle šetření:

Mělo by se zjistit, do jaké míry bylo účelné nošení roušek. Ale nejenom z hlediska jejich účinnosti, ale i z hlediska jejich negativního účinku na zdraví těch lidí, kteří je nosili. Takže nedělejme si iluze, že by si ty roušky někdo po dvou hodinách měnil, jak bylo doporučováno.

Dále je třeba udělat analýzu lockdownů, do jaké míry ty lockdowny byly efektivní, jak to zavírání škol, okresů, restaurací, divadel a jiných zařízení bylo účelné, nebo nebylo.

Dále bych tady zmínil digitální očkovací certifikát, protože tady bych vypíchl hlavně, jakým způsobem to ovlivnilo naši společnost, jak to naši společnost rozdělilo a jak to narušilo kohezi naší společnosti. Tak na to bychom si také měli posvítit, protože do budoucna se tohle může opakovat a podobné certifikáty se budou radostně zavádět a mohou vést k nevratnému rozdělení společnosti na dvě části.

A dále tady máme long covid a vakcinaci. Protože spousta lidí, nebo spousta lékařů na to upozorňuje, že jejich pacienti mají nějaké podivné obtíže, kde se těžko diferencuje, jestli je to po covidu, nebo po vakcinaci, protože mnoho vakcinovaných mělo covid, tak i tady se nabízí otázka, že by se měla udělat nějaká hluboká analýza a zjistit, jak to je. Já vám řeknu, proč si to myslím, ale to řeknu až na konci. Já teď tady tedy vyjmenuji ty nemoci, které mně sdělují ti mí kolegové, se kterými v těch ordinacích potýkají. Já jsem si to rozdělil podle jednotlivých kategorií a začnu cévním systémem.

Takže kolegové si stěžují, že vidí vyšší výskyt myokarditidy, to je zánět srdečního svalu. O tom jste asi slyšeli, to jste četli. A dále jsou to ty proslavené trombózy a embolie. Trombóza je vlastně sraženina krevní v cévním řečišti a embolie je tato sraženina, která se vlastně dala na cestu a octla se díky tomu, že byla odplavena krevním řečištěm, v jiném místě, než vznikla.

Dále jsou to neurologická onemocnění. Sám ve svém okolí jsem zaznamenal několik těžkých průběhů herpes zoster, to je pásový opar, na podivných lokalitách.

Dále se objevují u pacientů parestézie, což je mravenčení končetin a mravenčení těla, bolesti hlavy. Objevují se, a to je daleko horší - to je daleko horší, co teď řeknu - objevují se nemoci nebezpečné, neurodegenerativní, které mohou být smrticí, což je sclerosis multiplex, roztroušená skleróza, amyotrofická laterální skleróza, předčasné demence. Z mého oboru - z ušního, nosního, krčního - vyšší výskyt tinnitů a závratí, což by evokovalo, že to bude porucha vnitřního ucha.

Psychiatrická onemocnění - změny povahy, změny nálad, úzkosti a deprese.

Autoimunní (autoimunitní?) onemocnění, vaskulitidy. To jsou autoimunní (?) záněty drobných cév.

Bohužel onkologická onemocnění, kdy onkologická onemocnění probíhají ve zrychleném režimu. Je to nazýváno jako turborakovina.

Gynekologická onemocnění - poruchy menstruace. Já jsem tady už mluvil o tom, že se objevují informace, a vydal je Český statistický úřad, že v lednu 2022 až v únoru došlo k poklesu úhrnné plodnosti - asi o 11 %. Tak samozřejmě i tady je podezření, že na to měl vliv covid nebo ta vakcína. Já si to tedy hluboce nepřeji, nechtěl bych, aby to tak bylo, protože pak se skutečně bojím, že nám ta plodnost může klesnout trvale...

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Pane kolego, já vás opětovně přeruším. Přestože mluvíte o plodnosti, tak v sále hluk velký. Kolegy a ani kolegyně to nezajímá, tak je poprosím, aby případně opustili sál, abyste mohl v klidu pokračovat. Děkuji.

Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Vladimír Zlínský: Dále jsou to náhlá úmrtí mladých lidí, která by určitě také zasloužila nějakou klinickou studii. Objevila se nedávno dánská studie, která řešila jednotlivé šarže vakcíny Comirnaty od firmy Pfizer vzhledem k jejich nežádoucím účinkům. A tato zjistila, že některé šarže mají daleko větší nebo vyšší nežádoucí účinky než jiné šarže. Hlavně to byly ty šarže, které se dávaly v té první fázi vakcinace. To evokovalo myšlenku, proč to tak je. Jak je to možné, že některé šarže byly poměrně bezpečné a měly málo nežádoucích účinků a některé, hlavně ty počáteční výrobky, měly nežádoucích účinků násobně více? Desetkrát až stokrát víc. A v současné době se objevují už informace, proč to tak bylo, protože výroba těch látek, té účinné látky, probíhala dvěma způsoby - procesem jedna a procesem dva. Ten proces jedna je vlastně takový technologický, kdy se používá PCR metoda, což je polymerase chain reaction - polymerázová řetězová reakce, která využívá určitého - já to tady nebudu popisovat - technologického postupu, kdy na bázi makromolekuly DNA se jakoby naklonují další makromolekuly DNA, ze kterých pak se vyrábí pak to mRNA, to spike protein. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP