(9.40 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Teď nevím, jestli se tam už vyřešil ten bossing, co tam dělá paní Fridrichová, jak tam ji z toho obvinili ti zaměstnanci. Ještě dělá bossing, nebo už to nedělá, ten bossing, nebo dělá ten bossing, nebo jak to tam je v té redakci? To je také otázkou, ale reportáže na toto téma se samozřejmě v pořadu 168 hodin nedočkáme, to je přece jasné. Takže jenom jsem si na to vzpomněl, že když jsou ta účelová vytrhávání z kontextu, tak to tady máme na to v uvozovkách odborníky, podle mého názoru.

Samozřejmě ten váš zákon, to je samozřejmě další krok k totalitě. Ale ctím svobodu názoru, a pokud se českým i evropským takzvaným liberálům demokracie příčí, což vidíme i na dalších příkladech, mají právo takový názor vyslovit. Strany pětikoalice například nechtějí zákon o referendu, který naopak hnutí SPD dlouhodobě prosazuje. Samozřejmě nikdo neupírá vládní koalici právo na názor zrušit demokracii a nastolit totalitu. Ale za sebe říkám, že budu bojovat do posledního dechu, aby o tom, zda zde zavedeme totalitu a nedemokracii, rozhodli voliči ve svobodných a tajných volbách, nikoliv aby o tom rozhodovaly vaše samozvané elity. Odpusťte mi, ale každý z vás je tu zástupce občanů a nikdo vám nedal mandát k tomu, abyste měnili pravidla voleb. A když mluvím o těch samozvaných elitách, tak mám pravdu, protože ty arogantní výroky, které urážejí občany v České republice, ty předvádí Fialova vládní koalice skutečně pravidelně.

Například včera poslankyně hnutí STAN Pavla Pivoňka Vaňková napsala status, mám to tady, je to jedna věta, napsala status v tomto znění: "Chtít referendum v zemi, kde se rok od roku mediální gramotnost obyvatelstva zhoršuje, mi nepřijde jako rozumný nápad." Poslankyně vládního STAN Pavla Pivoňka Vaňková předvedla velkou aroganci vůči našim občanům, urazila je a udělala z nich hlupáky. Podle ní jsou gramotní asi jen politici Fialovy vládní pětikoalice. To je přesně to, co je STAN Víta Rakušana a co je přesně dikce, tak jak uvažuje a tak jak jedná Fialova vládní pětikoalice. Vy si myslíte, že jste ty elity, které jsou gramotné, a o občanech říkáte, že jejich gramotnost je nízká, takže vlastně nemají právo, nejsou způsobilí podle vašeho názoru posuzovat situaci v České republice. To je neskutečná arogance! Tímto způsobem arogantně urazila občany a udělala z občanů hlupáky poslankyně STAN Pavla Pivoňka Vaňková. Pravda, já ji neznám, ani nevím jak vypadá, protože jsem ji vůbec nezaregistroval za dva roky tady v sále Sněmovny. Ale když jsem se na to včera ptal, když jsem tento neskutečný výrok zaznamenal, tak jsou mi svědky naši poslanci, že mi ukazovali její fotografii, a stejně jsem ji nepoznal, neznal jsem jí. Ale je vidět, že paní poslankyně sice tady v plénu Sněmovny vidět příliš není, respektive z mého pohledu vůbec, ale čas na arogantní psaní a na to, aby urážela občany v České republice a dělala z nich hlupáky, tak na to vládní poslankyně čas má. To jenom když jsem mluvil o samozvaných elitách, tak zrovna včerejší příklad, včerejší příklad, jak o občanech uvažují poslanci Fialovy vládní pětikoalice.

No a samozřejmě myslím, že se všichni můžete podívat na moje sociální sítě, jaké jsou komentáře pod tímto příspěvkem. Jak jsem už říkal, sleduje mě na sociálních sítích dohromady 600 000 českých občanů, takže nějaký průřez, nějaký názorový, tam je. Nicméně včera těch videí jsem měl hodně a příspěvků, takže samozřejmě to tam mohlo trošku zapadnout, ale komentářů je tam poměrně dost, koukal jsem u mě na Facebooku, ale i na Instagramu a tak dále. Chtěl jsem jenom říct, takto to je. Možná to dám i do videa ještě, ne jenom jako status, protože mi to připadá jako velice příhodné, protože potom by se s těmito názory mohlo seznámit více než 100 000 lidí a to si myslím, že je určitě namístě.

A k výmluvám o tom, že chcete zlepšit přístup k volbám, paradoxně mluví i vaše Ministerstvo vnitra. Opět cituji ze zprávy vašeho Ministerstva vnitra: O usnadnění výkonu volebního práva lze samozřejmě uvažovat i u jiných znevýhodněných skupin, kterými jsou voliči ve výkonu trestu, vojáci v zahraničí, zdravotně postižené osoby anebo voliči, kteří pobývají v době voleb krátkodobě v zahraničí. I když současná právní úprava umožňuje všem uvedeným skupinám hlasování, jeho praktické provedení v jednotlivých volbách mnohdy fakticky znemožňuje voličům účastnit se u voleb. Tady na tom vidíte, že i Ministerstvo vnitra hovoří, ti odborníci na Ministerstvu vnitra, ti apolitičtí odborníci v té zprávě, kterou ti úředníci vypracovali, samozřejmě pravdivě ji museli vypracovat v tomto případě, tak píší, že samozřejmě vám nejde o žádné zlepšení přístupu k volbám. Vlastně z toho citátu zcela jasně vyplývá ta účelovost toho vašeho návrhu. Protože vy vlastně nechcete zvýšit volební účast v České republice, kde občané jsou velice dobře informováni o té vaší hrůzovládě a nechtějí už Fialovu vládní pětikoalici, ale vy účelově potřebujete najít voliče v zahraničí, kteří samozřejmě tady s námi nežijí a bezesporu mají méně informací o stavu v České republice než my, kteří tady přímo každodenně žijeme. To je myslím zcela zřejmé. I kdyby byl někdo 24 hodin na internetu v zahraničí, někde v Americe, tak rozhodně nemůže mít tolik informací a takový náhled do věci jako ten, kdo tady každý den žije, to si myslím, že je zřejmé. A není to nic o tom, kdo je jak vzdělaný a tak dále. Protože náš občan si tady může vyzkoušet zdravotní péči v podání Fialovy vládní pětikoalice, kdy jste vzali peníze a nejsou základní léky a nejsou dostupné základní léky a tak dále, takže to může tady zakusit jenom občan a vyhodnotit si tohleto a mnoho dalších věcí jenom občan, který žije samozřejmě v České republice. Nebo vyhodnotit si je může kdokoliv, ale zažít na vlastní kůži to může samozřejmě jenom ten, kdo tady to zažívá.

Odborníci v této souvislosti uvádí mimo jiné tento příklad v souvislosti k tomu, jak jsem hovořil o tom přístupu k volbám a tak dále. Volební právo ve volbách do Senátu má občan České republiky, který dosáhl věku osmnácti let. Zákon nestanovuje v těchto volbách překážku výkonu volebního práva, omezení osobní svobody z důvodu výkonu trestu odnětí svobody, a proto volič nacházející se ve věznici má právo volit. Nicméně vzhledem k tomu, že volební právo musí volič vykonat pouze ve volebním obvodu, kde je přihlášen k trvalému pobytu - mluvíme o volbách do Senátu - nemá fakticky možnost hlasovat v případě, že se věznice nachází mimo volební obvod tohoto voliče. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP