(9.50 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

A pokračuju v tom, co píše zpráva ministerstva, co říkají odborníci. Když to shrnu, tak když je 50 000 lidí ve vězení, tak těm Fialova vládní koalice volit nedovolí, a naopak navrhujete zákon, to znamená, čeští občané v České republice - a teď nehodnotím, jestli vězení, nevězení, prostě jsou to čeští občané, kteří jsou v České republice a mají volební právo. A naopak vy navrhujete zákon, který má nově dát volební právo lidem s českými kořeny po celé planetě do čtvrtého kolena, do čtvrté generace potomků imigrantů do zahraničí, tedy i těm, co u nás třeba 80 let nikdy nežili a ani neumí česky.

Jak víme, je to nápad ukrajinského prezidenta Zelenského, který má pocit, že tím vyhraje volby, pokud je vůbec vypíše. Takže ta inspirace je tady evidentní. Ale já vám řeknu, já se nechci inspirovat na Ukrajině. Jo? Tam se inspiruje Fialova ukrajinská vláda, Fialova ukrajinská vládní pětikoalice. Pro vás jsou, pro vás je Ukrajina na prvním místě. Ale pro nás je na prvním místě to, aby čeští občané měli více peněz, bezpečí a spravedlnosti, za to tady bojuje SPD a chceme demokracii a svobodu. Provádíte ukrajinizaci v praxi.

Nikdo českému rodákovi nebrání, aby zde s námi žil a dostal občanství. Naopak myslím, že každý rodák je vítaný. Ale mají o jakémkoliv směřování naší země rozhodovat lidé, kteří nežijí zde u nás 50 nebo 80 let a neumí ani česky? Jste normální? Vaše vládní partaje mají tragické volební výhledy, ale třeba se to změní, protože politika je vrtkavá a možná SPD bude mít zase problémy, že zase - ne že zase, my problémy nemáme, ale že zase bude mít na druhou stranu problémy jiná politická strana. Takže to jako nevíme. Ale co vím, je, že řada mainstreamových médií už si brousí zuby na to, aby - ne všechna, ne všechna, ale některá ano, takové ty servery některé, aby pošpinily a poplivaly SPD a opozici, jak budou moct, protože budou chtít zase, jak to dělaly v posledních volbách, protlačovat Fialovu vládní pětikoalici. Takže ta kampaň bude samozřejmě ošklivá ze strany médií, ne všech, znova říkám, nejsou to zdaleka všechna média, ale některá hodně mainstreamová média, hlavně ty servery, tak ty samozřejmě - a Česká televize samozřejmě taky. Ostatně už devět let jsem nebyl pozván do pořadu Otázky Václava Moravce. Je to devět let, co jsem tam nebyl pozván. Nikdy jsem pozván neodmítl, takže ta manipulace České televize, volební manipulace, manipulace s občany, to zneužívání občanů ze strany České televize je opravdu odporné, protože občané povinně platí koncesionářské poplatky a pak jsou tyto poplatky zneužívány politickým a mediálním podvodníkem, jinak se to podle mého názoru nedá nazvat, Václavem Moravcem. Takže to je prostě můj názor na to. Protože není možné, aby předseda parlamentní strany - mě schválně nezvali do hlavního diskusního pořadu právě proto, aby upozadili SPD na úkor jiných, preferovaných politických stran. Takže to je prostě mediální podvodník podle mého názoru a já si za tím názorem stojím. Ale pálí mě to hlavně z toho důvodu mimochodem, že dochází ke zneužívání koncesionářských poplatků našich voličů. A to opravdu není správně, protože naši voliči v podstatě tímto platí propagaci předsedům jiných politických stran, které nevolili a které ani nechtějí volit, ale na druhou stranu musí platit povinně koncesionářské poplatky. Takže to je prostě neuvěřitelné, co se tady děje, úplně. To je úplně neuvěřitelné, co se děje kolem některých pořadů v České televizi.

Na druhou stranu je pravda, že zpravodajství České televize, tady ti redaktoři, co jsou ve Sněmovně například, tak jsou féroví a myslím, že svoji práci mají rádi a snaží se to dělat vyváženě, takže rozhodně nelze paušalizovat. Nelze paušalizovat. Je to velká organizace a jsou tam různí lidé, takže jsou tam i aktivisti, ale je tam spousta lidí, kteří tu práci mají rádi a nechtějí nikomu nadržovat nebo někomu ubližovat. Takže proto mluvím o tom konkrétním pořadu, mluvím, a to samozřejmě je neuvěřitelné. Neuvěřitelné. Devět let už mě nepozvali do hlavního diskusního pořadu České televize. Protože Okamurovy názory nesmí být slyšet, názory strany, názory člověka, kterého v zastoupení SPD volí víc než půl milionu občanů České republiky. Tak to prostě je a je to samozřejmě... Jak je to možné, tohleto, v demokracii?

Já už jsem opakovaně vyzýval ministra kultury Baxu z ODS, který má média na starosti, a žádal jsem ho o názor, ostatně i zde ve Sněmovně, ale jemu je to jedno. Vládní koalici je to jedno, protože vám je demokracie ukradená. Vám demokracie platí jenom, když lidi souhlasí s vámi. Ale jak někdo s vámi nesouhlasí, s Fialovou vládní pětikoalicí a s vašimi podporovateli, tak hnedka jsou ti lidi dezoláti, fašisti, xenofobové, rasisti, populisti, no, všechno možné jsou, když s vámi někdo nesouhlasí. Nebo je dokonce urážíte. Urážíte inteligenci lidí, přímo otevřeně urážíte inteligenci lidí, jako to udělala včera poslankyně STAN Pavla Pivoňka Vaňková. Omlouvám se, že to musím číst, protože já jsem to jméno ani neznal, protože se tady nějak neprojevila, takže se na to vždycky musím podívat. Takže ne že bych měl to, ale jak je to jméno trošku delší a trošku nezvyklé, tak prostě se musím podívat. Takže toto takto je.

Když jsem mluvil o tom, že opravdu mi připadá velmi zarážející, podivné, já s tím nesouhlasím, že chcete, aby rozhodovali o směřování naší země lidé, kteří tady nežijí třeba 50, 80 let, ani neumí česky, ani tady nikdy neplatili daně, tak samozřejmě důvod je ten, že příští rok jsou volby do Poslanecké sněmovny a v tuto chvíli vaše vládní partaje mají tragické volební výhledy. To je jediný důvod, proč navrhujete korespondenční volbu. To nemá jiný důvod samozřejmě. Je to jediný důvod, proč to navrhujete. To jste tak sprostí, že kvůli tomu budete ohýbat zákony? Jestli chcete vyvrátit argumenty, že je váš návrh účelový z důvodu vašich nízkých volebních preferencí vašich vládních stran, tak posuňte účinnost zákona až po volbách do Poslanecké sněmovny, které budou již příští rok. A bylo by samozřejmě, to by bylo férové. A samozřejmě by bylo férové i na tuto otázku vyhlásit referendum. Ostatně zákon o referendu z pera SPD tady leží ve Sněmovně už dva roky a vládní pětikoalice ho blokuje. Já jsem se pokoušel ho zařadit na program schůze už v minulosti a vždycky jste tento návrh zamítli, protože vy nechcete demokracii. Vy chcete, aby lidi přišli jednou za čtyři roky k volbám, teď už chcete vytvářet i další, nové české občany, kteří tady ani neumí česky, neplatí tady daně a nikdy tady nežili. No a pak chcete, aby občani drželi hubu a krok a už aby se v referendu, když porušujete volební program, nemohli vyjádřit. A přitom, jak by to bylo namístě.

Takže vy jste slibovali, že nebudete zvyšovat daně. A premiér Petr Fiala to ještě nedávno na přímé dotazy moderátora Reye Korantenga v televizi Nova říkal, že nebudete zvyšovat daně. Zopakoval tam několikrát: nebudeme zvyšovat daně, říkal, nebudeme zvyšovat daně. A Rey Koranteng se ho ještě ptal: opravdu nebudete zvyšovat daně? V tomto smyslu se optal. A on ještě zopakoval, premiér Fiala, že nebudete zvyšovat daně. Takže tady by byl zcela namístě zákon o referendu. Já chápu, proč se ho bojíte - protože jste obelhali voliče, obelhali jste celou Českou republiku a samozřejmě voliči by vám to v referendu ihned spočítali už během volebního období. Jenže vy se chcete za každou cenu udržet až do konce.

Takže vy jste proti demokracii, vy jste antidemokratická pětikoalice. A opravdu tristní je na tom třeba to, že ve vládní koalici jsou třeba Piráti, kteří mají v programu referendum - pozor, Piráti mají ve volební programu referendum! Přitom když tady navrhujeme zákon o referendu, tak ani Piráti nepodpoří zákon o referendu, neřeknou ve vaší vládní koalici - my Piráti to máme v programu, tak prostě podpořte referendum. Ne. Oni taky zradili v plné šíři volební program. Takže samozřejmě to je také potřeba poznamenat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP