(11.30 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

To je prostě problém, jak vaše vláda za dva roky, co vládnete, zničila už Českou republiku, zničili jste miliony občanů tím, že je uvádíte do chudoby, a připravili jste je o značnou část úspor. A teď chcete vlastně zničit demokratický systém v České republice. Hovořil jsem o značné části, hovořím o značné části úspor. Je to tak. Protože inflace v České republice je stále nejvyšší z celé Evropské unie. Včerejší zpráva. Vy jste nejhorší vláda úplně ze všech v Evropě. Nejhorší ze všech. Běžte už pryč, prosím vás! Běžte už pryč! Přestaňte ničit Českou republiku!

Včera zveřejnil Eurostat, Evropský statistický úřad, aktuální údaje. Meziroční míra inflace v Evropské unii byla v prosinci 3,4 %, ale v České republice je to 7,6 %. A inflace v České republice je nejvyšší, stále nejvyšší z celé Evropské unie. Prosím vás, přestaňte už ničit peníze lidí! Vždyť vy okrádáte lidi! Vy jim vytahujete z peněženek jejich úspory! Lidi si celý život šetřili, nebo šetříme si, šetří si všichni, něco, to je jedno kolik. A vaše vláda, protože je nejhorší v Evropě a kvůli vám je nejhorší a nejvyšší inflace v Evropské unii, tak vy ničíte úspory českých občanů. Vy jste znehodnotili úspory. V desítkách procent se za vaší vlády znehodnotily peníze našich lidí. Vy jste zničili jejich životy! Ale všem úplně! Zničili jste peníze našim firmám, zničili jste peníze našim občanům, zničili jste celoživotní úspory našim důchodcům. Běžte už pryč, prosím vás! Vždyť to je úplně strašný! Nejhorší vláda v Evropské unii. Nejhorší z nejhorších! Lháři prolhaní! Politický podvodníci, kteří jste říkali, že nebudete zvyšovat daně. Premiér Fiala to opakoval ještě v televizi Nova teď nedávno v rozhovoru s Reyem Korantengem. Běžte už pryč, ukrajinská vládo, protinárodní, vlastizrádná vládo! Přestaňte už obtěžovat!

Mně se líbilo, a souhlasím s vyjádřením našeho lídra pro volby do Evropského parlamentu, doktora Petra Macha, ekonoma, známého ekonoma, bývalého europoslance, který minulý měsíc veřejně vyzval premiéra Fialu, a myslím, že to byla férová výzva, aby se premiér Fiala omluvil českým občanům, že prostě nezvládá funkci, a odešel důstojně. Ať se omluví jenom, ať se pokud možno omluví. Omluví se, že to nezvládá. Evidentně ho to ani moc nebaví, jak ho tak vidím. Evidentně ho to nebaví už, ta politika. Vždyť se podívejte, on už tady ani nevystupuje. Už rezignoval. To už je rezignace. Vždyť on už ani nebojuje ve Sněmovně. Vždyť to vidíte. On už ani nemá žádnou energii. Žádná energie už z něj není. Je v totální defenzi. On nemá argumenty, jenom výmluvy, lži, strkání hlavy do písku. Vždyť uznejte vy všichni, že to není člověk, který může vytáhnout Českou republiku z krize, do které jste Českou republiku dovedli! Vaše vláda. Nejhorší inflace v Evropě. Znovu. Ne poprvé, znovu.

Takže já vyzývám také Petra Fialu k tomu, aby už důstojně odešel s tím, že se omluví českým občanům, že prostě tu funkci nezvládá, že přecenil své síly. Prostě na to nemá. Nemá na to manažersky, nemá na to lidsky. Aby přestal už obtěžovat Českou republiku a české občany. Vždyť většina lidí ho nechce! Vždyť i v mezinárodním žebříčku renomované americké agentury Morning Consult, tam celou dobu byl na nejhorším, posledním místě jako nejméně důvěryhodný lídr ze všech demokratických zemí ve své zemi. Teď poskočil, teď je předposlední.

Poslední je mimochodem japonský premiér Kišida, který to taky nezvládá. Ten populární není, protože šel po Abem, a ten byl samozřejmě velkou osobností. Takže samozřejmě tam ta situace... Taky teď se už diskutuje o výměně pochopitelně, protože to nevěstí nic dobrého. Tady se ale o žádné výměně diskutuje. V Japonsku se už otevřeně diskutuje o té výměně i v médiích. Už se to tam prolomilo samozřejmě a už se diskutuje otevřeně o výměně i v té vládní LDP. K tomu přistupují samozřejmě demokraticky. A takového premiéra je potřeba vyměnit.

Já neříkám, že ho máme vyměnit tím, jak někteří občané píší, v uvozovkách, vždycky píší, že v minulosti se dělala defenestrace v Čechách. Já jsem pro demokratické metody. Jenom cituji, co už prostě lidé říkají. Mimochodem, lidé už jsou tak nespokojení s vaší vládu, že říkají, že by sem nejradši přišli a vyházeli nás z oken. Ale já nemůžu za vaši vládu. Proč by mě někdo... Jo? To prostě... Já tady nechci ani takovéhle, aby se tady takovéhle věci, aby to takhle dospělo. Ale všechno je to kvůli vaší vládě.

Prosím vás, já vyzývám premiéra Fialu, ať se omluví, že situaci prostě nezvládá, nezvládá funkci premiéra. A měl by odejít. A tím by skončila celá vláda. Jo? A jestli nejste schopni, my prosazujeme předčasné volby, protože přece nemůžete k tomu pořád mlčet! Nebo aspoň vyměňte, když se tady držíte u toho koryta za každou cenu a chcete tam dál chrochtat, tak prosím vás vyměňte aspoň ty nejvíc neschopné ministry. Vyměňte aspoň ty nejvíc neschopné ministry, kteří prostě ničí tady Českou republiku. Samozřejmě problém je premiér Fiala. Ale jako prostě vyměňte je, ať prostě aspoň něco se zlepší. Ale to vy taky nechcete dělat. Premiér Fiala říká, že je to v pořádku, že nechce nikoho měnit. To je přece úplně šílený.

A samozřejmě to, že vy místo abyste přistoupili k předčasným volbám, což navrhuje SPD, tak naopak chcete změnit volební zákon a vlastně v podstatě hrozí, že uvedete Českou republiku do chaosu, protože samozřejmě že to vzbudí nedůvěru - nedůvěru po volbách u řady občanů. To už je mi jasné teď. Jestli proběhnou příští volby, a vy to navrhujete už na volby příští rok, pospícháte, najednou navrhujete, když vidíte, že nemáte preference, když vidíte, že jste všechno zpackali, tak chcete ohnout volební zákon, už pro příští rok to navrhujete, aby se volilo tímto zmanipulovatelným způsobem, tak samozřejmě je úplně jasné, a vidíte, že na to upozorňuje tady i politolog Balík, tak je zcela jasné, že ty volby budou zpochybňovány. Ale každý demokratický politik by měl varovat před tímto momentem a varovat se hlavně před tímto momentem. Takže samozřejmě to je jako hrozné.

Podle právníka Petra Kolmana neobstojí argument, že Česko je jedna z mála zemí, která korespondenční volby nezavedla, protože tento způsob hlasování podle něj degraduje volby ze svátku demokracie na nákup v e-shopu. Pokud někdo v České republice nežije, ale chce z jakéhokoliv důvodu ovlivňovat, kdo zde bude prezidentem anebo poslancem, měl by si to prostě, v uvozovkách, zasloužit, říká právník Petr Kolman. Nezapomínejme, že Čech nebo Češka v cizině ve své domovině zpravidla neplatí daně, to znamená, že v České republice neplatí daně. Takže pokud má někdo ambici působit na to, kdo bude vládnout jeho spoluobčanům ve staré vlasti, tak by neměl jen posílat obálku, ale něco pro to i udělat, jinými slovy jít osobně hodit hlas do volební urny na zastupitelském úřadě, píše, říká právník Petr Kolman. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP