(18.30 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Mimochodem, já tady trošku odbočím, jo? Já vím, že je to trošku... Já vůbec nechápu, když vždycky čtu o těch Ukrajincích, co tady páchají ty trestné činy násilného charakteru, teď zase byl ten trestný čin, že dostal podmínku za pokus o znásilnění a loupež, v Plzni to bylo, že ano? Proč ho nevyhostíte? Ať jde do první linie na Ukrajinu. Co si to dovoluje vůbec, páchat kriminalitu a trestnou činnost v České republice? Co tady vůbec dělá takový člověk? Co si to dovoluje! Jak to, že to toleruje vaše vláda vůbec! Prostě kdo tady spáchá takový násilný trestný čin - vyhostit okamžitě snad! Ne? A jestli to nejde, tak upravte zákony. Jenže vám je to ukradené, protože jste ukrajinská vláda. Vždyť ten člověk teď zase chodí po ulici a může to zopakovat na českém občanovi. Já říkám, já bych ho vyhostil na Ukrajinu a hezky narukovat, když má sílu tady znásilňovat ženské a páchat trestnou činnost. Ale vy tady ty lidi tolerujete a vy tady ty lidi podporujete, vaše Fialova vláda, když už jsem u toho tedy. Teď jsem to trošku to - ale tady přesně se mluví o tom, jak čeští chlapci a muži nedobrovolně, s odporem rukují, tak o tom narukování, teď mi to přišlo, v té době, ale je to úplně jiná konsekvence, že jo? Ale já vůbec nechápu, proč tady ti ukrajinští mladí zdraví chlapi... A někde jsem četl, ony to nedovolujou české zákony. Tak hlavně, že tam posíláte peníze! Naše! My jsme proti posílání zbraní na Ukrajinu. A většina lidí podle průzkumu, který odvysílala i Česká televize, většina občanů je proti posílání zbraní na Ukrajinu. My jsme jediní, kteří jsme tady hlasovali proti. Většina je to... Vy jste mě za tenhle názor málem tady ukamenovali, v uvozovkách, loni. Jsem pyšný na to, že jsme jediní, kteří stojí za většinou českých občanů. Průzkum České televize to byl. Teď asi měsíc starý. Takže já říkám jenom, heleďte, proč tady ti lidi jsou? Mně píše spousta českých občanů, jak to, že to pětikoalice toleruje? Znásilnění, kriminalita, všechno. Náš návrh je vyhostit, potrestat. Vyhostit a hezky ať jsou odvedeni na frontu. Vždyť je Ukrajinec, jsou to ukrajinští občané. Co tady dělají? Co si to dovolují vůbec tady páchat trestnou činnost, cizinci? Ať se tady chovají slušně. Jestli tady někdo pracuje a je potřeba na pracovní místo, ať se chová slušně!

Mimochodem ve Spojených arabských emirátech, tam jsem slyšel, že to mají také. Okamžitě vyhoštění. Proto je tam také bezpečno a sekají všichni dobrotu. Tam samozřejmě na těch pracovních pozicích pracují Filipínci, Pákistánci, těch je tam hodně, Indové. Je to blízko, to jsou tyhle země. Filipínci proto, že umí anglicky dobře, protože tam na Filipínách, kdo tam třeba nebyl nebo neví, tak tam je to jeden z úředních jazyků, třeba kdo neví, ale proto jsou zrovna ty Filipíny. Kdo byl v Emirátech, se třeba ptal, proč je tam tolik Filipínců. Tam je to o té jazykové věci. Ale teď jsem trošku odbočil. Prosím vás, to samé Pákistán, Indie.

Ale já jsem jenom chtěl říct, proč nežádáte, aby narukovali odtud? Já to nechápu. Kriminálník do první linie. Hned. Hned, ať jde! A ještě všichni k tomu mlčí!

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: To nesouvisí s projednávaným bodem. Bavíme se o změně volebního systému. Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Tomio Okamura: Víte, já si tady stejně budu říkat, co chci, tak mě od toho pultu tady...

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Budete postupovat v souladu s jednacím řádem. Nebudete si dělat, co chcete. Pokračujte v projevu, který souvisí s tématem.

 

Poslanec Tomio Okamura: Tak vy neschvalujte, když mám výhrůžky smrtí! Jako to, co jste řekl minulý rok v Partii na Primě, kde mi vyhrožovali smrtí...

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pokračujte v projednávání bodu. Držte se tématu.

 

Poslanec Tomio Okamura: Neskákejte mi do řeči!

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Budu vám skákat do řeči v okamžiku, když porušujete jednací řád.

 

Poslanec Tomio Okamura: Vy jste řekl, jak se do lesa volá, tak ozývá. Já jsem se vás ptal, jak jsem volal. Vy jste schvaloval výhrůžky smrtí vůči mně.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Nic takového se nestalo. Pokračujte v projednávaném bodu...

 

Poslanec Tomio Okamura: To víte, že jo! Vždyť já jsem zveřejnil ten záběr! Tak to zveřejním znova. Znova zveřejním to video!

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pokračujte v projednávaném bodu. Pokračujte v projednávaném bodu.

 

Poslanec Tomio Okamura: Partie na Primě. Vy nemáte žádné morální právo vůbec takhle na mě mluvit!

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pokračujte v projednávaném...

 

Poslanec Tomio Okamura: Vy jste schvaloval výhrůžky smrtí vůči mně!

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Držte se projednávaného bodu.

 

Poslanec Tomio Okamura: Vy jste schvaloval výhrůžky smrtí vůči mně! Partie televize Prima - přímý přenos.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Neschvaloval a držte se projednávaného bodu.

 

Poslanec Tomio Okamura: Ano. Ano. Na otázku, co říkáte na výhrůžky smrtí, jste řekl: jak se do lesa volá, tak se ozývá. A jak jsem do lesa volal?

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pokračujte v rámci projednávaného bodu.

 

Poslanec Tomio Okamura: To jste řekl. Citát Partie televize Prima. Vy jste politickej gauner normální! Schvalujete výhrůžky smrtí vůči mně!

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pokračujte v projednávaném bodu a držte se jednacího řádu.

 

Poslanec Tomio Okamura: A jestli mi budete skákat do řeči, tak to tady budu opakovat pořád! Schvalujete výhrůžky smrtí! Bartošek, KDU-ČSL.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: To není pravda. Držte se projednávaného bodu.

 

Poslanec Tomio Okamura: Partie televize Prima. Já jsem to video zveřejnil také. Je to pravda. Na to jste odpověděl, jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá. Jak kdo volal do lesa? jsem se vás ptal.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Držte se projednávaného bodu! Projednáváme...

 

Poslanec Tomio Okamura: To je neuvěřitelné!

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: kterým se mění projednávání...

 

Poslanec Tomio Okamura: A neskákejte mi do řeči, dvouprocentní strano!

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pane předsedo, pokračujte v projednávaném bodu.

 

Poslanec Tomio Okamura: My máme preference pětinásobné než vy, zastupujeme voliče! Neskákejte mi do řeči, dvouprocentní strano!

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vás vedu k pořádku a říkám, pokračujte v projednávaném bodu.

 

Poslanec Tomio Okamura: Vy kdybyste kandidovali samostatně, tak už tady ani nejste, tak se držte zpátky! Co si to dovolujete vůbec? Schvalovat výhrůžky smrtí vůči mně?

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Vedu vás k pořádku. Držte se jednacího řádu a prosím, pokračujte ve svém projevu.

 

Poslanec Tomio Okamura: Já mám přednostní právo, budu si tady... Já mluvím ke korespondenční volbě, k volebnímu systému, k narušení demokracie v České republice, tak přestaňte mi skákat do řeči! Jo?

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Ano, pokračujte v...

 

Poslanec Tomio Okamura: Pan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL, který schvaluje vyhrožování smrtí mojí osobě! Říkal jste...

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: To není pravda. Pokračujte v projednávaném bodu.

 

Poslanec Tomio Okamura: No jasně že to je pravda. Každý si to může přehrát. Partie televize Prima. Já jsem to také zveřejnil, to video.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pokračujte v projednávaném bodu prosím.

 

Poslanec Tomio Okamura: Na otázku, mluvili jsme o výhrůžkách mojí osobě a vás se ptali, ptali jsme se na to, teď nevím, jestli já, nebo paní Tománková, ptali jsme se a vy jste na to odpověděl, jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pane předsedo, vy jste si velmi dobře vědom, že z pozice řídícího schůze, nemůžu reagovat. A já vás pouze vedu k pořádku, abyste pokračoval v projednávaném bodu...

 

Poslanec Tomio Okamura: Tak nemluvte!

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: A tím je změna volebního zákona.

 

Poslanec Tomio Okamura: Tak mi neskákejte do řeči, protože já mluvím o demokracii, o svobodě a už mě zase cenzurujete! Protože vám není pohodlné, že říkám, že jste říkal, že jste schvaloval vyhrožování smrtí.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Což není pravda a prosím, pokračujte v projednávání tohoto bodu.

 

Poslanec Tomio Okamura: Je to pravda a všichni se na to můžou podívat. Podívejte se na ty reakce, když jsem to zveřejnil. Tam tisíc lidí bylo v komentářích. Necenzurovaný sestřih jsem zveřejnil. Vyhodnotili si to všichni.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Jednáme o novele zákona, kterým se mění zákon o správě voleb a některé další zákony.

 

Poslanec Tomio Okamura: Tak. Já jdu k věci a vy už mi neskákejte do řeči, ať můžu pokračovat. Místo abyste řekl, že odsuzujete výhrůžky smrtí komukoliv, tak jste řekl, jak se do lesa volá, tak se ozývá. Já jsem nikam do lesa nevolal. Nikdy jsem nikomu nic neudělal. Z ničeho jsem nikdy v životě nebyl obviněn, ani stíhán, ani odsouzen. Nikdy v životě. Co si to dovolujete vůbec takhle říkat v televizi vůči mně! Nikdy jsem nic neudělal. Nikdy jsem nic neukradl nikomu. Nikdy jsem neměl žádnou kauzu. Jenom ty vámi uměle vytvořené. Nikdy jsem nebyl ani obviněn, ani stíhán a odsouzen.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pane předsedo, pokračujte v projevu k tomuto bodu.

 

Poslanec Tomio Okamura: A vy takhle schvalujete takovéhle výhrůžky. Radši si vyřešte toho vašeho poslance, který zveřejňoval můj dům a poštvával lidi proti mému domu. Vy moc dobře víte, kdo to byl.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pane předsedo, velmi dobře víte, že tohle není fér. Já nemůžu reagovat, protože jsem v pozici řídícího schůze.

 

Poslanec Tomio Okamura: Tak mi neskákejte do řeči v rozporu s jednacím řádem prosím!

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vás vedu k pořádku, abyste mluvil k tématu. To je všechno.

 

Poslanec Tomio Okamura: Vždyť už jste se mě sám ptal, protože jste byl mimo, o čem mluvím, před chvílí, protože jste byl mimo. Tak do pytle, tak si předávejte tedy agendu ve vedení Sněmovny, protože já tady celou dobu mluvím o demokratickém systému v České republice a v souvislosti s vaší korespondenční volbou. Tak proč mi skáčete do řeči? Jste první, kdo mi skáče do řeči. Už mluvím devět a půl hodiny a vy jste první, kdo mi skáče do řeči, protože jste přišel nepřipravený. Ani jeden z vašich předchůdců mi při stejném projevu, už čtu 74. stránku, mám poznámky, ze 100, a vy jste první, kdo mi skočil do řeči, protože to nechápe. Tak jako nezlobte se na mě, ale připravte se příště mezi sebou.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já jsem přišel připraven, pouze

 

Poslanec Tomio Okamura: Tak proč jste se mě ptal, o čem mluvím? Jako první ze všech.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Potřeboval jsem pouze upřesnění, že respektujeme jednací řád...

 

Poslanec Tomio Okamura: A proč to chcete jako jediný upřesňovat? Všichni ostatní to pochopili před vámi.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: ... že jednáme v souladu s jednacím řádem. Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Tomio Okamura: Všichni ostatní to před vámi pochopili. Vy máte prostě nutkání omezovat opozici a cenzurovat opozici. To je všechno. Protože nenávidíte opozici. Protože jste plný nenávisti člověk. Pan Bartošek. Spousta lidí to píše. Člověk, který nenávidí všechny. Nenávistnej člověk jste. Také vám to určitě spousta lidí píše. Já jsem o tom přesvědčenej. Protože z vás čiší nenávist. V minulém volebním období mi psala spousta lidí a přezdívali vás Goebbels.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pane předsedo, vyzývám vás zcela vážně k pořádku. Tyto věci si můžeme vyříkat, až budu mít možnost vystupovat, což v současné době nemám, a vy to víte. A já vás žádám, abyste pokračoval v projednávání bodu, kterým se mění zákon o správně voleb a některé další zákony.

 

Poslanec Tomio Okamura: Tak. Masarykův první počin byla cesta do Nizozemska... A to jsem tady byl celou dobu v klidu. Úplně v klidu jsem tady byl celou dobu, než zase přišel pan Bartošek, který mi skáče do řeči a nepřipraví se.

Masarykův první počin byla dvojí cesta do Nizozemska, kde se setkal se svými anglickými přáteli Wickhamem Steedem a Robertem Williamem Setonem-Watsonem, aby s nimi promluvil o nutnosti rozbít Rakousko-Uhersko a o přeorganizování střední Evropy. Spolu s tím jim vyložil i otázku českého národa v monarchii a jeho historické právo na samostatnost. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP