(14.50 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

No, tak samozřejmě jiný příběh je o tom, že i když jsme vládě Petra Fialy říkali v únoru 2022, aby vykoupili - a ne stát, ale za peníze ČEZu - 100 % ČEZu. Už si vzali 100 miliard ve windfall tax a v dividendě. Už za těch 100 miliard mohl ČEZ, místo toho, že to dal ministrovi Stanjurovi, vykoupit akcie a vykoupit 100 %. Potom stát, protože samozřejmě musí zohlednit, že jsou tam minoritní akcionáři - mimochodem, pan Rakušan o tom mluvil na těch svých spanilých jízdách do terénu - ano, to by mělo logiku, stálo by to 200 miliard možná, kdyby chtěli a vyjednávali, ale to se neudělalo. Proto máme jednu z největších energetických inflací v OECD. No, mohl bych mluvit dlouze, ale mám toho tady ještě dost. Takže to byl Green Deal a energie.

Bod 5, Lži pana premiéra Fialy od poslední Sněmovny konané 8. února 2024. No, tak pan premiér nezklamal, samozřejmě. Myslím si, že - skutečně obdivuju to jeho lhaní, co všechno on dokáže říct, že jsme my nechtěli plnit spojenecké závazky! Tady opakuje toho aktivistického reportéra z České televize, který to celé překroutil.

A ty naše holky (gripeny) - paní ministryně, ne ta vaše holka (F-35), ale ty naše holky, které tady budou už dvacet let, ty pomáhaly v Pobaltí, jo, lítaly tam, ale k tomu se ještě dostaneme. Ale pro vás mám dneska speciální bod ještě, budete tady ještě chvilku? Tak mi potom řekněte, kdybyste odcházela, tak to přehodím.

Takže to není pravda. My jsme navyšovali od roku 2014 ze 42 miliard na 90, když jsme odcházeli. ODS v roce 2009 snižovala z 56 miliard na 42, tak nevím, proč to stále opakuje. Pan premiér říká, že jsem bezpečnostní hrozba. Tak, pane premiére, prosím vás, můžete to nějak prokázat, v čem jsem já bezpečnostní hrozba? Fakt nevím, fakt nevím! Já jsem s Putinem nekámošil jako váš Nečas - v té vládě jste seděl, pane premiére. Ta delegace s Klausem v Kremlu, když Klaus seděl s Putinem u stolu a Klaus si objednal vodku, tak zbytek delegace taky křičel: My chceme vodku! V Kremlu, u Putina! Vy jste zapomněli všichni. My jsme nikdy s Putinem nic neměli. Můžete nás stokrát dávat na nesmyslné plakáty. No, takže nevím, jaká já jsem bezpečnostní hrozba.

Potom pan premiér tady říkal o těch jeho majetkových poměrech. Já jsem se vlastně ptal pana premiéra, odkud má ty majetky, on se mě na to ptal také v minulosti. Já se k tomu ještě dostanu. Údajně že jsem měl nějaký přístup do nějakých spisů. To je neuvěřitelné! Já jsem ani nevěděl, pane premiére, že tu vaši nemovitost vyšetřovala policie, to jsem se dozvěděl od vás. A víte, kdo s tím za mnou přišel? Občané z Brna a dalších částí Moravy mi to přinesli, tak jsem se zeptal. Když jsem deklaroval, odkud jsem měl příjmy, tak jsem si myslel, že to můžete také udělat.

Potom, pane premiére, jste sliboval lidem, že elektřina pro domácnosti zdraží maximálně o jednotky procent. Jaká je realita? Cena elektřiny v lednu meziročně stoupla o 12,1 %. I když inflace je nízká, ten základ je vysoký, protože dva roky to všechno rostlo kvůli vám, že jste nezastropovali elektřinu, téměř až o 30 %.

Další lež pana premiéra byla, že demonstrace zemědělců nemají nic společného, že jsou to podporovatelé Kremlu. To je neuvěřitelné! To, že Agrární komora, Zemědělský svaz a další se nepřidali, ano, to je samozřejmě jejich věc, ale určitě si nemyslím, že pan Jandejsek je proruský, vůbec ne. Myslím si, že je pro to, aby bojoval i za své zájmy, samozřejmě za své zájmy. Takže to jsou další věci. Potom ten Green Deal jste stále opakoval, takže to je stále dokola.

Tady říkal pan premiér: "První velké téma byly výpady Babiše vůči Fialovi. Premiér Fiala opakovaně kritizoval Babiše i hnutí ANO. Pozastavil se na informací o jeho chalupě." Tak to určitě by bylo zajímavé. Já si myslím, že, pane premiére, byste mohl pozvat provládní Českou televizi. Pozvěte si pořad Reportéři nebo 168 hodin, můžete jim ukázat vaši velkou nemovitost, ty pozemky. Já je pozvu ke mně domů také, když budou chtít, nemám s tím problém. Já jsem byl jediný politik, který ukázal daňové přiznání za dvacet let. Ukažte daňové přiznání a bude to úplně v pohodě. A že jsem tedy zoufalý a že se uchyluji k osobním útokům, protože se bojím, že mě porazí, a dokonce že útočím i na naše rodiny - tedy říká on. Tak si vzpomeňte na mého syna, jak jste chodili všichni k tomu magorovi Novotnému se fotit - i prezident, i vy, všichni jste k němu chodili - který zneužíval mého syna. Nebyl sám, i ten lidský odpad, který vystupuje stále na CNN Prima News za KDU-ČSL, i ten zneužíval mého nemocného syna.

Takže, pane premiére, představte si, že na základě těchto vašich lží jsem si nechal vytáhnout všechny vaše výroky od roku 2014. To je bod 6, 109 výroků útoku premiéra Fialy na Andreje Babiše od roku 2014. Kdybych to měl číst celé, tak jsme tady dlouho, ale já mám potom ještě důležitou schůzku. Například 5. 9. 2014, narážka na původ AB. Nejsem Gustáv Husák ani Vasil Biľak, takže nemluvím československy, což byla za komunismu nevýhoda. Teď je to jaká nevýhoda? Potom 23. 3. 2016, Čapí hnízdo. "Všechny zveřejněné indicie napovídají, že Andrej Babiš po celou dobu Čapí hnízdo řídil, ovládal a měl na něj podstatný vliv." To jste říkal, pane premiére. "Babiš nevidí drobné podnikatele. Babiš zneužívá moc ve prospěch Agrofertu. Babiš ovládá část médií. Babiš je stále nervóznější. AB pro sebe zabírá část státu. AB dává pryč od EET."

Potom je strašně zajímavý váš názor 15. 3. 2017, pane premiére: "Babiš nedostatečně vysvětluje finance." To jste mě pobavil. To mluvíte o premiérovi Fialovi, ne? Ukažte vaše finance od roku 2024, daňové přiznání, jako já jsem udělal. 18. 3. 2017 říká pan premiér: "Ministr financí nemůže být podezřelý z daňových úniků." To jsem byl já. Andrej Babiš je podezřelý z daňových úniků, ne? A co ta kampelička? Vy jste podezřelý z čeho? "Babiš se učil od komunistů. Babiš je slibotechna." Samý Babiš, jo? Strašení: "Největší ohrožení demokracie, vláda za nevydání Babiše" - na rozdíl od AB žádného kmotra neznám - "Babiš není odpovědný politik. Vedl jsem univerzitu, když stavěl Čapí hnízdo. Babiš by měl rezignovat", 109. Výborná je hláška tady 5. listopadu, poslouchejte dobře, všichni učitelé: "Za stávku učitelů může Babiš, říká pan Fiala 5. 11. 2019. Tuto stávku vyvolal sám premiér." Nyní další statement, 17. listopadu 2019. "Není normální, že AB nemůže položit květinu na Národní třídě," říká pan Fiala. "Babiš hrál tenis s kmotry. Střet zájmů. Babiš není politický génius. Projev AB byl návrat do minulého století. Mně se nestane jako AB, že nedokážu vybrat ministra." No, to je fakt, že ne. (Smích.) To vám vybírá někdo jiný. "Babiš dělá v zahraničí ostudu." Tak já nevím, to je asi ten small talk z Izraele. Pan premiér není schopen ani vést to jednání pořádně. "Babiš a Vojtěch si dělají blázny. Babiš umí jen rozhazovat peníze. Kapitán vede..." a tak dále. A všechno to končí: "Lidé mě žádají, abych je zbavil Babiše a vyhnal ho." 6. 10. 2021. "AB nezvládl jednání z Bruselu." No, tak to se musím smát. A všechno to končí: "Babiš vzdal debatu. Rady AB povedou k bankrotu. Green Deal - Babiš netuší, co se děje v Evropské radě."

Stork II. Pane premiére, dneska jste měl tady Tuska. Už jste si koupil NET4GAS za šílené peníze, Síkela ho zaparkoval. Kdy postavíte ten plynovod, kterými jsme chtěli? Vy jste lhal, že jsme nechtěli - no, tak můžete. Norský plyn, totální lež. Útoky... A končí to 14. 2. 2024. "Andrej Babiš je ve svých výrocích úplně za hranou všeho. Na mě útočí neustále, osobně. Já jsem nikdy nedělal tohle." Tak fajn. Takže 109, 109 statementů o panu premiérovi vůči AB. Tak už to neříkejte, pane premiére, jak říká. A klidně si udělejte monitoring, co já jsem říkal o vás. A to, co jsem říkal, za tím si stojím. Ale v porovnání s tímhle to je všechno lež. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP