(15.40 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Vy jste u vlády dva roky, ale zničili jste v České republice, co se dá. Zničili jste Českou republiku sociálně, ekonomicky, samozřejmě stoupá kriminalita. Teď jsem zaslechl nějaké vyjádření - no, ne nějaké, ministr vnitra a první vicepremiér Fialovy vládní pětikoalice Vít Rakušan řekl uplynulý víkend, v pátek to bylo myslím, uplynulý víkend řekl na besedě, kterou uspořádal speciálně pro Ukrajince, pouze ukrajinskou besedu udělal, tak řekl větu, cituji - a ocitoval to i web Novinky - že "Ukrajinci se chovají lépe než Češi". Znovu to zopakuji, Vít Rakušan řekl veřejně na besedě: "Ukrajinci se chovají lépe než Češi." Takže urazil Vít Rakušan, hnutí STAN a Fialova vládní pětikoalice urazila české občany. Urazila české občany - a vy asi nevíte, kdo vás platí. Takže já prostě nesouhlasím s tím, abyste takhle uráželi plošně české občany. To jeho vyjádření si na webu Novinky můžete všichni dohledat. Vít Rakušan, první vicepremiér, řekl v podstatě jménem Fialovy vlády, je to vicepremiér Fialovy vlády, řekl: "Ukrajinci se chovají lépe než Češi." Takže urazil české občany plošně a já prostě jsem na straně českých občanů. Vy jste na straně Ukrajinců - ukrajinská vláda, a to je samozřejmě problém.

Já bych rád tedy v této souvislosti navrhl bod, kde bych se rád zeptal vládních představitelů: Kolik migrantů chcete ještě do České republiky přijmout? Protože teď jich přichází podle včerejší informace - jenom Ukrajinců 1 300 týdně přijímáte. Jenom Ukrajinců přijímáte 1 300 týdně teď, přestože už teď podle statistik, a informovaly o tom například včera i Lidové noviny, Česká republika v přepočtu na obyvatele přijala do České republiky - dokonce máme tady nejvíce imigrantů, migrantů v celé EU v přepočtu na obyvatele. Občané jsou nespokojeni s tím, protože už se necítí často jako doma. Hlavně v Praze je to problém, protože sem se samozřejmě koncentrují ti lidi. A navíc je problém to, a opět je to včerejší informace, že statisíce mužů v produktivním věku, kteří by měli narukovat do ukrajinské armády a bojovat tam, jsou tady, v České republice a v jiných zemích, a nechtějí bojovat na Ukrajinu. Takže vy posíláte desítky miliard Ukrajincům a Ukrajině a zároveň vlastně nezajistíte, aby Ukrajinci šli bojovat tedy na Ukrajinu. Oni se tady ještě schovávají, takže buď tedy nechtějí bojovat, a tím pádem je to vyřešeno, ale vy z nás přestaňte dělat tady nějakou onuci, z českých občanů, a urážet české občany. Přestaňte říkat, že Ukrajinci nebo kdokoliv jiný jsou lepší než Češi. To je urážka úplně neskutečná. Vy prostě dehonestujete české občany.

Jsme v České republice a je potřeba o tom mluvit, a není to, že by někdo měl něco proti Ukrajincům. Všude jsou různí lidé, to neříkám. Ale my jsme v České republice, že jo, a dneska tady 11 % lidí žijících v České republice už jsou cizí státní příslušníci, z toho cca 7, 8 % jsou Ukrajinci. A samozřejmě ten problém je velký i z hlediska podsekávání mezd pro naše občany. Samozřejmě i na pozice, na které lze zaměstnat českého občana a mají čeští občané zájem, samozřejmě jsou zaměstnáváni levnější Ukrajinci. Podsekává to mzdy, mzdy českých občanů potom nestoupají, už nemluvě o tom, že klesají reálné mzdy. Ostatně to už jsme říkali, že i podle oficiální statistiky Evropského statistického úřadu Česká republika má největší pokles reálných mezd vůbec v zemích Evropské unie. Takže to jste úplně přivedli naši republiku na dno, ale o tom ještě budu mluvit. Takže samozřejmě tohleto je problém a já bych chtěl navrhnout jako třetí mimořádný bod - a název bude jednoduchý: Kolik chce ještě přijmout Fialova vláda dalších Ukrajinců? Protože, já se tady na to opakovaně ptám už, ale vy to nechcete pořád říct, a teď se dovídáme úplně děsivá čísla. Takže to je bod číslo 3.

Bod číslo 4 mimořádný, který bych chtěl navrhnout, má název Občané za Fialovy vlády zchudli nejvíce ze všech zemí OECD. Což všichni víme, co je to OECD, je to Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj, která sdružuje 38 ekonomicky rozvinutých států světa. To znamená, my jsme i z těch vyspělejších zemí - výsledek Fialova vládnutí, dvouletého vládnutí Fialovy vládní pětikoalice je, že jsme zchudli nejvíce, občané naši zchudli nejvíce ze zemí, dokonce i z těch vyspělých zemí, z těch vyspělejších zemí. V České republice je nejvyšší energetická inflace v EU. Česká republika je v recesi, padá průmysl. Lidé vládě rekordně nevěří a dopady vysoké inflace pociťuje 85 % občanů. Podle průzkumu agentury Ipsos pro společnost Generali Investments pociťuje v současnosti dopady vysoké inflace 85 % českých občanů. Na 44 % z nich potom již dopadly změny obsažené v takzvaném vládním konsolidačním balíčku, který není ničím jiným než plošnou daňovou reformou ve formě zvýšení všech přímých i nepřímých daní a povinných pojistných odvodů. Výsledky tohoto průzkumu také ukázaly, že čeští občané budou muset i v letošním roce výrazně šetřit na potravinách, s čímž počítá více než 57 % respondentů, a 62 % občanů je potom nuceno snižovat spotřebu energie a vody. Premiér Petr Fiala z ODS a celá vláda tuto situaci neomluvitelně zlehčují nesmyslnými tvrzeními o úspěšném boji s inflací a o konci zdražování. Přitom například ceny všech nákladů a služeb spojených s bydlením rostly dle oficiálních statistických dat z letošního ledna meziročně i meziměsíčně dvouciferným tempem. Naši občané za Fialovy vlády zchudli nejvíce ze zemí OECD. Jak jsem už uvedl, máme nejvyšší energetickou inflaci v EU, jsme v recesi, padá průmysl a vládě skoro nikdo nevěří. No, plně Fialově vládě věří podle průzkumu Akademie věd pouze 3 % občanů, takže to je samozřejmě na okamžitou demisi, ale vy se tam držíte opravdu jak klíšťata.

Nekompetentní rozpočtová hospodářská politika Fialovy vlády vede pouze k úpadku české ekonomiky a ke ztrátě důvěry občanů v budoucnost. Fialova vládní pětikoalice, která toto zavinila, musí skončit. Čeští občané se kvůli Fialově vládě mají hůře než před rokem a naše země je dlouhodobě nejhorší téměř ve všech ekonomických statistikách členských států Evropské unie. Například máme mimo jiné největší pokles reálných mezd ze všech zemí OECD. Tyto skutečnosti odráží i aktuální průzkum společnosti Ipsos s názvem Jak se žije v Česku pro web Seznam, podle kterého je na tom více než 38 % českých občanů finančně hůře než před rokem. Z pohledu věku uvádějí největší zhoršení své finanční situace lidé ve věku 50 až 59 let. Mnohem hůře než před rokem vnímají svoji finanční a životní situaci i domácnosti s nižšími měsíční příjmy, to znamená do 40 000 korun čistého. Zhruba 15 % českých domácností žije dle tohoto průzkumu takzvaně na hraně, tedy tak, že co vydělají, to utratí a nemohou si vytvářet žádné finanční rezervy, přestože v mnoha případech celoživotně poctivě pracují, nebo v případě seniorů pracovali. Všechny tyto údaje jsou tragickou vizitkou neschopné Fialovy vlády a jejího působení v ekonomické a sociální oblasti. Fialova vláda vyměnila podporu našich občanů za podporu Ukrajiny a Ukrajinců anebo nakupuje předražené americké letouny F-35, které nepotřebujeme a nikdo je po nás nakoupit nepožaduje. Jenom tyto dvě položky nás přitom v této fázi budou stát astronomických 265 miliard korun. To hnutí SPD jednoznačně odmítá. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP