Středa 28. února 2024

(12.50 hodin)
(pokračuje Alena Schillerová)

Podle stenografky bylo toto vystoupení Petra Fialy zakončeno dunivým potleskem poslanců ODS. Zatleskají poslanci ODS svému předsedovi i dnes, když v Bruselu aktivně dojednává systém kvót a odpustků za nepřijaté migranty? Odpustků, které samozřejmě nejsou ničím jiným než právě onou zmiňovanou nepřiměřenou formou nátlaku a penalizací ochrany národních zájmů? Tedy přesně tím, před čím Petr Fiala za vašeho potlesku tak naléhavě varoval? Dámy a pánové, nezměnilo se od té doby nic a velmi dobře to víte. Stále do Evropy míří statisíce ekonomických migrantů, kterým bychom neměli zvedat stavidla.

Dovolte mi zprostředkovat velmi čerstvý zážitek jedné osoby, která trvale žije v zemi Perského zálivu, kterou osobně znám. Byl na večeři v jedné libanonské restauraci, a když si během večeře odskočil na cigaretu, přiběhl číšník a začal se ptát, odkud je a co dělá. Česká republika? To je kde? V Evropské unii? A berete uprchlíky, zeptal se číšník? To je vlastně jedno, kde v EU ta Česká republika je. Já bych u vás stejně nezůstal, odešel bych hned do Německa, jen abych od vás dostal krátkodobé vízum, pravil. Čech mu odpověděl: Co jsi to za uprchlíka, když jsi utekl sem, kde je bezpečno, a zdaleka každému z tvé země se to nepovede? Máš tady práci, můžeš mluvit arabsky, studovat korán, pětkrát denně se s komunitou modlit a žít blízko rodné země. Kde máš zbytek rodiny? Číšník mu odpověděl naprosto upřímně: To víš, v Německu se budu mít lépe a budu mít více peněz bez práce. Čech mu řekl: Tak v tom případě sorry, kámo, ale uprchlík přece utíká do nejbližší bezpečné země. Pro tebe to je tato země či jiná země Perského zálivu. Nemáš šanci na získání azylu v Česku. Na to se s ním číšník přestal bavit, ale zanedlouho za ním přišla další cizinka a opakoval se stejný scénář. A úplně stejný scénář se opakuje i v syrské, egyptské, pákistánské, bangladéšské, irácké, íránské a jordánské restauraci. Bůh ochraňuj Evropu, chtělo by se říci. Ale my politici v České republice bychom neměli spoléhat na Boha, byť v něho věřím. Měli bychom se za naše národní zájmy postavit tady a teď. Pokud Němci udělají chybu a ještě se dostatečně neponaučili, neměli bychom se na tom podílet. Divíte se, že Německo touží po modelu, kterým by nekonečné zástupy migrantů přesměrovali například k nám? Já ne. Tím, že jejich problém ale budeme ředit, ten šílený problém nezmenšíme. Asie a Afrika jsou plné lidí, kteří budou chtít žít místo Aleppa nebo Mogadiša v Berlíně, Krakově nebo v Praze. A tahle Poslanecká sněmovna může a měla by říci, že v Praze tedy rozhodně ne!

Ano, jistě, jsou tady politické strany, pro jejichž představitele je uznalé přijetí v Bruselu tím největším politickým úspěchem. A je to jejich regulérní program, protože jejich voliči od nich požadují právě to. Na ty už se ani neobracím. Obracím se ale na pana premiéra a na ODS, protože jejich voliči možná čekají trochu jinou politiku. Možná si ještě pamatují na Petra Fialu, který tady burácel proti kvótám a proti pokutám v případě jejich nedodržení. Možná si ještě pamatují na tuto brožuru (ukazuje), která je dodnes studnicí pravdy a v které je více moudrosti než ve volebním programu hnutí STAN, Pirátů a TOP 09 dohromady. Nic se od té doby nezměnilo. Problém se nezmenšil. Naopak roste. Jenom pan premiér vyměnil národní zájmy za klid v jeho pětikoaličním projektu. Je mi líto, vážená ODS, ale takto za mě vypadá zrada. Děkuji vám. (Potlesk poslanců hnutí ANO 2011.)

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Já také děkuji. A další s přednostním právem, pan předseda Okamura. Pane předsedo, prosím.

 

Poslanec Tomio Okamura: Vážené dámy a pánové, máme tady před sebou opoziční mimořádnou schůzi k novému migračnímu paktu Evropské unie. Důvod pro svolání mimořádné schůze je více než jasný - protože Fialova vláda fakticky podporuje nelegální imigraci do České republiky a do Evropy. Zástupci členských států Evropské unie se dne 8. února shodli na konečné podobě migračního paktu EU. Odsouhlasený postoj členských států je definitivní a nyní jej pouze formálně schválí Evropský parlament, kde mají většinu prounijní a proimigrační strany.

Vláda Petra Fialy z ODS nejen že dlouhodobě nelegální migraci aktivně svými kroky fakticky podporuje, ale při závěrečném jednání v EU se navíc zbaběle a alibisticky při hlasování zdržela. Vláda pětikoalice tak opět zradila zájmy českých občanů. Migrační pakt EU mimo jiné znamená takzvanou povinnou solidaritu a relokace nelegálních imigrantů mezi státy EU anebo povinné platby ve výši půl milionu korun za každého odmítnutého imigranta. Od schválení Lisabonské smlouvy nám jsou na základě většinového hlasování v orgánech EU pod hrozbou drakonických sankcí vnucována nařízení, jejichž realizace směřuje přímo proti národním zájmům České republiky a jejích občanů. To se týká právě oblasti migrační a azylové politiky, kdy nám státy jako Německo, Francie a Belgie, jež nezvládají projevy masové ilegální imigrace, kterou samy vyvolaly, tyto kvóty na přerozdělování migrantů de facto nařizují.

Hnutí SPD migrační pakt EU jednoznačně odmítá a požadujeme, aby se k migračnímu paktu EU i k samotnému členství České republiky v EU vyjádřili čeští občané v celostátním závazném referendu, a pakliže bude SPD po příštích volbách ve vládě, tak migrační pakt na evropské půdě znovu otevřeme a budeme ho odmítat. Šance na odmítnutí migračního paktu je ale i dříve. Již letos v červnu jsou volby do Evropského parlamentu, které budou u nás referendem o Fialově vládě. Pakliže v Evropě uspějí vlastenecké a euroskeptické strany, jako je SPD a naši spojenci a partneři v čele s Marine Le Pen, Geertem Wildersem, Matteem Salvinim, AfD, rakouskými Svobodnými a dalšími našimi přáteli, tak se zásadně změní složení Evropského parlamentu i Evropské komise a zastavíme migraci a také šílený Green Deal, který lidem prudce zdražuje potraviny, energie a dopravu. A právě migraci a Green Deal podporuje Fialova vládní pětikoalice.

Boj s nelegální migrací jsem do České republiky na parlamentní půdu historicky přinesl jako první již před více než 10 lety. V uplynulých letech jsme si za to jak osobně, tak i celé naše hnutí vysloužili neskutečné vlny hysterických obvinění z xenofobie, fašismu, antiislamismu a podobně, přestože jsme měli a máme pravdu, což plně ukazuje a potvrzuje současná situace. Na druhou stranu jsem rád, že oči otevřeli i poslanci z některých jiných stran, kteří mi ještě v minulém volebním období tyto moje názory vytýkali, a i oni samotní mě dokonce ještě hanlivě nazývali právě kvůli mému protiimigračnímu postoji. Všechny ostatní parlamentní partaje u nás dlouhodobě nebezpečí nelegální migrace z kulturně nepřátelských kultur podceňovaly a spolu s mainstreamovými médii na čele s Českou televizí a Českým rozhlasem jakákoliv rizika odmítaly, a zároveň dehonestovaly nás, kteří jsme na tento závažný problém osamoceně a v předstihu upozorňovali. ***


Související odkazy


Videoarchiv12:50


Přihlásit/registrovat se do ISP