Středa 28. února 2024

(13.00 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Já jenom vzpomínám, jak úplně mě tady šikanózně stíhala redaktorka Českého rozhlasu v minulém volebním období, kdy já jsem jako první upozornil na to znásilnění té řekl bych nezletilé dívky africkým islámským migrantem v Lukavci u Terezína, a jak tady na mě útočila tady v předsálí a útočil na mě Český rozhlas, proč říkám národnost a jaké pro to mám důkazy. Takže byla obrovská šikana i celé té pražské kavárny, kteří udělali štvavou kampaň po sítích a médiích proti mně, co jsem si to dovolil. Uplynulo pár dní a potvrdilo se, že mám pravdu. Ten pachatel je už odsouzen, ale samozřejmě dostal velmi malý trest, jestli si vzpomínáte. Měl jsem úplnou pravdu. Takže takovým způsobem to funguje, když tady člověk hájí bezpečnost v České republice, když se staví za ty oběti a stavíme se jako SPD za to, abychom tady mohli volně chodit. To byla holčina, jak víte, která šla za bílého dne jenom tady v Ústeckém kraji u Terezína mezi vesnicemi. Za bílého dne šla a znásilnil ji africký migrant, který k nám přešel z německého Saska a který už tam byl trestán.

Já jenom říkám, jakým způsobem tady úplně nepochopitelně celou dobu média jsou na straně Fialovy vládní pětikoalice, i co se týče migrační politiky, proimigrační politiky. Já si myslím, že to je velká chyba, protože migrační pakt, to je opravdu zničení České republiky do budoucna, protože ten migrační pakt skutečně obsahuje kvóty na přerozdělování migrantů do České republiky, ze kterých se v podstatě nebude možné žádným způsobem vykoupit, protože to obsahuje tu další fázi. Poté, co nedojde k tomu, že by se ti migranti přerozdělili na základě té kvóty minimálně 30 000 migrantů ročně a státy by se chtěly nadmíru vykoupit tou pokutou 20 000 eur, tak dochází k dalšímu jednání a tam už samozřejmě potom Evropská komise rozhodne o tom - ještě na neveřejném a tajném jednání, což je úplně skandální - tak rozhodne o tom, že se bude opravdu přerozdělovat úplně natvrdo.

Takže pro to všechno tady hlasoval ministr vnitra Vít Rakušan, který sedí za mnou, pro to všechno hlasoval, pro přijímání afrických muslimských migrantů do České republiky, povinné kvóty, povinná solidarita. Pro to hlasoval vloni v červnu jako zástupce Fialovy vlády v Evropské unii. To je samozřejmě šílené a je potřeba si říct, že za jakékoliv problémy s migranty v České republice, ať jsou z Ukrajiny, nebo ať jsou z těchto zemí, samozřejmě plnou odpovědnost nese Vít Rakušan z hnutí STAN, ministr vnitra, a premiér Fiala a Fialova vládní pětikoalice. I do budoucna. Jak jsem již řekl, Fialova vláda se při závěrečném jednání o migračním paktu jménem České republiky zbaběle alibisticky při hlasování zdržela. A vládní koalice tak opět zradila zájmy českých občanů. Všichni víme, že zdržení znamená v tomto případě v podstatě souhlas. Zde je potřeba zdůraznit, že Polsko, Maďarsko a Slovensko v rámci schvalovacího procesu hlasovaly proti migračnímu paktu. To je přímý a správný postoj.

Opravdu jsem se musel - no je to opravdu smutné, když provládní média, už jsem tady o tom mluvil včera, když jsem viděl ten titulek, viděl jsem ho tuším na Seznamu, kde psali, že Fialova vláda nepodpořila migrační pakt. Co to je za zavádějící titulek? Vy jste pro něj celou dobu hlasovali v rámci schvalovacího řízení, a když se zdržíte, to přece není nepodpořit migrační pakt. Správný titulek by byl: Fialova vláda nehlasovala proti migračnímu paktu. Nehlasovala proti migračnímu paktu. To je přece odpovídající interpretace. Celou dobu, vždyť dokonce Fialova vládní koalice ten migrační pakt v tomto znění spoluvytvářela. Vždyť vy jste spoluvytvářeli to, aby tady byla takzvaná povinná solidarita a ty kvóty na přerozdělování. Vy jste ho vytvářeli v rámci předsednictví České republiky v Evropské unii, které předsedala Fialova vládní pětikoalice. Vy jste to vytvořili, vy jste pro to hlasovali a na posledním jednání jste se zdrželi, místo abyste hlasovali proti migračnímu paktu. Měli jste hlasovat proti, jako hlasovaly v rámci procesu například Polsko a Maďarsko.

To znamená, to je úplně šílený postoj Fialovy vlády. Vy opravdu to, co se vám podařilo za dva roky, úplně zničit Českou republiku sociálně, ekonomicky, bezpečnostně, to je prostě úplně neuvěřitelné.

Zástupci hnutí ANO mylně říkají, že vláda udělala otočku, jelikož ještě vloni byla vláda otevřeně pro migrační pakt. Vláda ale přece vůbec neudělala otočku. Zástupci pětikoalice pouze v předvečer evropských voleb dělají divadlo směrem do České republiky. Migrační pakt svým parťákům v Bruselu nijak nezablokovali. Ale tady budou svůj souhlas s migračním paktem zamaskovaný do zdržení se prodávat jako nepodporu migračního paktu. Na to jim skutečně samozřejmě nikdo nemůže skočit, jelikož pokud někdo skutečně nepodporuje, tak na to máme jednoslabičné slovíčko "ne". A to "ne" ovšem Fialova vláda nikdy nikde neřekla.

Takže poprosím zástupce Fialovy vlády o konec lhaní, jelikož všichni tady přece moc dobře víme, jak jste hlasovali. Znovu to zopakuji: Fialova vláda se při českém závěrečném jednání o migračním paktu jménem České republiky zbaběle a alibisticky zdržela, zatímco Polsko, Maďarsko a Slovensko hlasovaly proti migračnímu paktu. Fialova pětikoalice lže a jedná proti našim občanům permanentně a směle a bez ostychu v tom lhaní a jednání proti našim občanům dále navíc pokračujete.

A já prostě za SPD říkám úplně jasně, my jako SPD prosazujeme nulovou toleranci nelegální migrace. My tady nechceme žádné nelegální migranty. My tady nechceme žádné africké a islámské nelegální migranty. Nechceme ani žádné mešity v České republice. Nechceme, aby tady po ulici chodili nějací zahalení lidi, kterým nevidíme do očí. A to prostě je jasné stanovisko SPD. My chceme bezpečnou Českou republiku a nechceme, aby to tady vypadalo jako v některých čtvrtích v Berlíně. Vždyť se podívejte do toho Neuköllnu. Tam jedete kilometry po hlavní ulici a ani nevíte, co to tam je za obchody, protože všechno je arabsky. A místní občané, ti původní Němci, už se tam samozřejmě bojí chodit. Stejně v Paříži a dalších městech.

Prostě Fialova vládní pětikoalice z nás chce udělat tenhleten způsob, tyhlety země, které neuváženou migrační politikou to teď schytávají, a samozřejmě, jak už vidíte i postupně na těch preferencích jejich vlasteneckých a proimigračních stran, tak tyhlety strany, tyhlety prounijní a proimigrační, které jsou samozřejmě partnery tady Fialovy vládní pětikoalice, ale i hnutí ANO v evropské frakci Renew, to je prostě proimigrační frakce, to víte všichni, ostatně je tam prezident Macron, strana francouzského prezidenta Macrona, který právě je ten proimigrační a který ten problém celý způsobil, a teď nám tady chce z té Francie, s pomocí Fialovy vlády nám tady budete přerozdělovat teď islámské a africké migranty. To je přece úplně neuvěřitelné. Takže tam v Evropském parlamentu je jediná protiimigrační frakce, jediná euroskeptická, která je vždy proti přijímání nelegálních migrantů, a to je samozřejmě ta frakce naše. Já jsem jenom chtěl říct, to je Identita a demokracie, kde je právě Marine Le Pen a další.

Ale já samozřejmě za nás říkám stanovisko úplně jasné - nulová tolerance nelegální migraci. Já vůbec nechápu, jak o tom někdo může diskutovat. To má být tolerance? Vy tady zavádíte toleranci nelegálního jednání. Kde to jsme? My nejsme v Africe anebo někde na Blízkém východě, prostě někde v Orientu. Já tady nechci Orient ani Afriku. My jsme právní stát, který vy ale ničíte, Fialova vládní pětikoalice. Vy tady ničíte právní stát. Tady mají platit zákony a předvídatelná pravidla. Každý cizinec si prostě má požádat na zastupitelském úřadu České republiky, může si tam podat žádost o povolení k pobytu a ta mu bude buď zamítnuta, nebo bude z nějakého důvodu přijata, ano, může to být třeba slučování rodin a podobně, to se samozřejmě potom vyřizuje spíše kladně, ale prostě takhle to má fungovat. Ne že vy otevřete stavidla sem. Vlastně ten migrační pakt EU, který spoluvytvořila Fialova vládní pětikoalice a který jste neodmítli, tak to je otevřená pozvánka pro nelegální migranty z afrických a islámských zemí do Evropy. Otevřená pozvánka! Protože v tom migračním paktu se vůbec nemluví o nějaké relokaci migrantů. V podstatě ta se tam vůbec neřeší, takhle bych to spíše řekl. Neřeší se tam zlepšení relokace migrantů. V tom migračním paktu se neřeší ani systém nebo způsob zvýšení ochrany hranic. ***


Související odkazy


Videoarchiv13:00


Přihlásit/registrovat se do ISP