Středa 28. února 2024

(13.10 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Všichni víme, jak funguje Frontex. Frontex naopak má za úkol přivážet migranty do Evropské unie, vůbec nechrání hranice. Ostatně jak víme, tak bývalý ředitel Frontexu, šéf celého Frontexu z Francie, tak teď sám už prostě rezignoval a bude kandidovat do Evropského parlamentu právě za Národní sdružení Marine Le Pen ve Francii. A on přiznal v otevřeném rozhovoru, když říkal ty důvody, a to si můžete všichni dohledat, jsou to mezinárodní rozhovory, tak přiznal, že na něj tlačila eurokomisařka, i současná eurokomisařka Ylva Johansson, komisařka pro migraci, to je ta exkomunistka, tak na něj tlačila, aby přibíral ty migranty, aby je přivážel do Evropy. Takže on to nemohl dělat už, tu práci. A byl léta tím šéfem Frontexu. No to přece není žádná agentura pro ochranu hranic Evropské unie. Tam přímo Evropská unie, přímo v podstatě, používala Frontex a používá Frontex na dovážení nelegálních migrantů do Evropské unie. To je úplně šílený! Šílený jako.

Teď se mě redaktorka, teď jsem byl na CNN Prima, teď 25 minut, teď je to před pár minutami, teď jsem přišel, akorát jsem to stihl přejít do sálu, a ona se mě ptala, jakým způsobem bych to řešil, jakým způsobem bych tedy odradil ty migranty. No tak vždyť je to přece poměrně jednoduché. Vždyť to tady nemusí mít (?) všechno Okamura. A ptala se mě pořád dokola, ona to nechtěla pochopit, paní redaktorka Hrdličková, teď se provdala, tak Čermáková, a nechtěla to pochopit, tak to je ten pořad v poledne na CNN, protože prostě je vidět, že ty názory jsou tam prostě pro pětikoalici. A tak já jsem vysvětloval: Podívejte se na nejvyspělejší země světa, Japonsko, Austrálie například. No nulová tolerance nelegální migrace! Nulová tolerance. Japonsko - desítky let jedna z tří nejvyspělejších zemí na světě ekonomicky, jako platy kolem 100 000 korun měsíčně v průměru, už z doby osmdesátých let, co jsem přišel na svět, a žádná nelegální migrace tam není. Přitom by tam měly už desítky let - podle toho, jak tady předvádí Evropská unie svoji neschopnost, ale je to záměr, že jo, to je záměr globalistů - tak by tam měly teoreticky přicházet plné lodě nějakých migrantů z Číny, z Koreje tenkrát, já nevím odkud, z Vietnamu, a já nevím odkud, tam jsou samé rozvojové země, spousta rozvojových zemí kolem, že jo, anebo rozhodně chudších než Japonsko mnohem. Ale nepřichází nikdo, protože není nabídka. Japonsko má totiž nulovou toleranci nelegální migrace. To znamená, není ani sociální nabídka, ani dávky nejsou k dispozici. Není nic! Není nic. Takže tím pádem žádní převaděči neexistují, kteří by nabízeli cestu do Japonska, protože vědí, že tam nikdo nic nedostane. Takže - a navíc Japonsko má poměrně striktní zákony, co se týče kriminality. Mimochodem je to jedna z několika demokratických zemí, včetně států USA, kde platí trest smrti dodnes. Takže samozřejmě jenom říkám, že jsou tam nějaké rozdíly. Ale prostě drží se tam ti kriminálníci a ti, co prostě by chtěli něco jakoby tam činit, tak se to tam drží poměrně zkrátka. A prostě slušný člověk na prvním místě. A japonský občan je tam na prvním místě. A já bych chtěl, aby český občan byl tady na prvním místě, abychom byli bezpečnou zemí.

Ale krátce ještě k té migraci. Takže tam je nulová tolerance, takže nejsou žádní převaděči. A podívejte se, tam je ten... to moře je dokola všude, ta hranice je prostě nekonečná. Austrálie to samé, striktní pravidla. Jako ti mají nasmlouvaný ostrov tuším Nauru. Je to ostrov, kde prostě - kdo by tam přišel, tak oni ho nejdřív přestěhují na Nauru, že jo. To je takový ten atol v Tichém oceánu. A každému je jasné, že odtamtud se pak těžko dostává někam. Takže pochopitelně těm nelegálním migrantům se pak nechce a už je to na úvod poměrně odrazuje od tohoto protizákonného a nelegálního jednání. A tady Fialova vláda prostě spolu s Evropskou komisí dělá pravý opak. A udělali jste pozvánku pro nelegální africké a islámské migranty do Evropy a do České republiky.

No a ta paní redaktorka Hrdličková Čermáková, tak ta se mě ptala - a pořád se mě ptá, přitom už jsem jí tam třikrát řekl tyhlety (nesrozumitelné), dvakrát jsem jí (nesrozumitelné). Říkala, co byste řešil a co když oni se nebudou chtít vracet a tohleto? Tak já jsem říkal, tak jsem (nesrozumitelné), když jí už tam nestačily příklady z vyspělých zemí, kde už to desítky let aplikují a prostě to funguje. A jsou to demokratické země, tak - a velice pěkné a vyspělé, s vysokou životní úrovní - tak samozřejmě já jsem jí říkal, tak ať Frontex začne fungovat. Ať místo toho, aby přivážel migranty a zachraňoval je na moři, což přesně obsahuje mimochodem i ten váš migrační pakt, že se mají... že se budou... že se bude Evropská unie přednostně starat o migranty zachráněné na moři, to je úplně neuvěřitelné, místo aby je vracela. Jo? Tak já jsem jí říkal, tak samozřejmě Frontex musí začít fungovat a vracet ty migranty, prostě nevpustit je do vod Evropské unie. A ona se mě zase redaktorka pořád ptá: No a co když se to nepovede? A co když se to to? Tak já jsem jí řekl na rovinu. No a vy jste v minulosti říkal, že se má na hranicích v případě nouze, že mají pohraničníci i střílet. No tak za prvé, já nevím, od čeho je tedy pohraniční stráž v jakémkoliv státě světa, i v demokratických státech světa, tak proč mají tedy u sebe zbraň? V demokratických státech já jsem nikdy neviděl neozbrojenou pohraniční stráž. Jo, asi to tam někdo viděl, paní redaktorka viděla nebo někdo viděl, já jsem - tak to mají jako pro legraci nebo pro srandu? Chodí jako na cvičení? Přece ochrana státnosti a státních hranic - a to nemá nic společného s komunismem. Já jsem z perzekvované rodiny, což by mohl potvrdit i můj bratr, takže já s tím nechci mít nic společného, ani nemám s tím nic společného, s minulým režimem. Ale každý stát, ať jsou to Spojené státy, ať jsou to demokratické strany z celého světa, pohraniční stráž je ozbrojená. A v případě, že by někdo napadl pohraničníka, tak má přece právo se bránit. To je přece jasné, že jo? Tak já nevím, co je na tom - a vzpomínám, že jsem to řekl. Ona mi připomínala paní redaktorka, jsem to někde řekl před rokem, tak to tam vytahovala, jako kdybych byl nějaký... bylo to něco špatného, jako kdybych něco řekl. No je to tak.

A teď jsem ještě v tom vysílání řekl právě, aby se nepřekrucovala moje slova. Já neříkám střílet do migrantů. To já jsem neřekl. Já jsem říkal, když to vidíte tady - teď jsem jí to říkal - když to vidíte tady v Perském zálivu teď, v Rudém moři, jaké jsou tam problémy s těmi tankery, jak to tam ti somálští teroristi, jak tam přepadávají ty tankery, no tak se střílí do vody vedle nich prostě. Je to prostě odradí, případně když oni začnou střílet, no tak se jim to potom samozřejmě, že jo, tak akce, reakce. No tak jestli na vás někdo začne střílet nebo na vás vytáhne nůž nějaký migrant nebo začne střílet po našich pohraničnících, tak odpovědí je střelba logicky. Tak jestli tohle někomu připadá divné, tak mě tedy rozhodně ne. Od čeho tedy máme potom vojáky a od čeho tedy máme tedy státní hranici? Kterou samozřejmě Fialova vládní pětikoalice se nám tady snaží... nás tady úplně prostě rozmělnit do Evropské unie, aby už Česká republika zanikla. Takže já říkám tyto svoje názory. A prostě pro mě ochrana českých státních hranic a ochrana evropského prostoru a naší bezpečnosti, to je klíčové téma, protože já si stojím za tím, že my se nemůžeme postarat o celou Afriku a o celý Blízký východ. Prostě ne. Ani o celou Ukrajinu. Na to nejsou peníze! To je zánik! To je teprve destrukce. To je prostě destrukce, to nás zničí. Zničí to nás, zničí to naše rodiny - kriminalitou, sociálně, finančně. Je to prostě tak a já to říkám na rovinu a myslete si o tom - ti sluníčkáři tady z pětikoalice, tady ti eurohujeři a tady ti zastánci prostě migrace, hnutí STAN je to, že jo, je to ODS, TOP 09, Piráti a KDU-ČSL - myslete si o tom, vy jako politici, co chcete.

Já prostě ten názor tady říkám přes deset let, jako jediný v České republice na toto téma od začátku upozorňuji a je to pravda a mám pravdu a ze svého názoru neustoupím. A i události v západní Evropě mi jasně dávají za pravdu. Není to ani necitlivé vůči nějakým migrantům, není to ani rasistické, není to ani xenofobní, prostě je potřeba zcela realisticky vidět tu situaci a pragmaticky. A my v malé Evropě, notabene ještě v desetimilionové České republice, se nemůžeme postarat, nemáme na to ze všech hledisek, postarat se o všechny chudé z celého světa. Nelze to! Je to destrukce.

A jak už jsem tady říkal včera, vyšly ty články, že - takže to, abychom odradili, jasně a zřetelně a transparentně a viditelně, odradili jakékoliv nelegální migranty od příchodu do České republiky, nejlépe do Evropy, ale západní Evropu už zachránit nelze podle mého názoru, ostatně vidíme to tady na těchhle návrzích, tak samozřejmě alespoň bychom mohli zachránit ten středoevropský prostor. Ale i ten ničí Fialova vláda, vždyť jsme to viděli včera. ***


Související odkazy


Videoarchiv13:10


Přihlásit/registrovat se do ISP