Středa 28. února 2024

(13.20 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Protože ta Vé čtyřka, která je velice důležitá, spolupráce s Maďarskem, se Slovenskem, s Polskem, Česká republika, určitě skvělé by bylo udělat formát V4 plus, ještě k tomu vzít třeba Rakousko, případně i třeba další slovanské země typu - je tam třeba Slovinsko, Srbsko a jsou prostě další země, s kterými bychom si určitě dokázali rozumět a prostě vytvořit prostor společných zájmů a jednat o tom. Jednat o těch průsečících a prosazovat společně společné zájmy, protože to už mluvím o uskupení, už jenom Vé čtyřka je 65 milionů. Ale Fialova vládní pětikoalice má přímo za cíl, vy máte za cíl zničit spolupráci Vé čtyřky, protože jednáte právě, vy jednáte v zájmu Bruselu, Berlína. A samozřejmě kdo hájí národní zájmy, to je tím největším trnem v oku právě těch globalistů a těch, kteří chtějí tu federalizovanou EU. Ostatně vždyť si vzpomeňme, tady pan poslanec Farský ze STAN a lídr dneska hnutí STAN do Evropského parlamentu, vždyť ten se souhlasem premiéra Fialy z ODS se šel školit do Ameriky právě ohledně federalizace, způsobu federalizace, aby ho tam proškolili, jakým způsobem federalizovat Evropu, globalisti aby ho tam proškolili, a jakým způsobem má zaniknout Česká republika. Zánik České republiky! Přímo protistátní a vlastizrádné jednání. Až na základě tlaku, kdy on chtěl půl roku být prostě v Americe a pobírat poslanecký plat, tak potom až na základě obrovského tlaku rezignoval na mandát a šel do té Ameriky.

To znamená, je to velký problém. A já říkám úplně na rovinu, že já tady nemám žádné pochopení pro miliony, pro hordy milionů Afričanů z chudých zemí a z Orientu a z Blízkého východu, protože já tady žiju v České republice, mám tady rodinu, mám tady příbuzné a já opravdu nechci zemi, kde prostě - a říkám i to, mimo jiné máme i spoustu voličů SPD, kteří mají třeba... především dcery třeba mají. Mají prostě dcery, mají malé děti. A já jim úplně rozumím, že nechtějí tady africké a islámské migranty, aby se báli, když potom večer půjdou dcery domů z nějaké zábavy, z kina a podobně.

Tady sluníčkáři, tady pětikoalice by nám chtěla říct, že už tohle je nějaké xenofobní, to, co já tady říkám. Proč rozděluju lidi takhle? Jsou blázni. Vy jste se zbláznili! Vy jste šílenci úplní! O čem to mluví tady tihle aktivisti? Organizace pro pomoc uprchlíkům nebo nějaká paní Faltová, to je také nějaká proimigrační ta velká neziskovka, a tak dále. Já když jsem slyšel tahle vyjádření, to prostě je úplně neuvěřitelné. Inkasují obrovské peníze prostě do těch neziskovek, tak prostě hájí tyhlety jejich zájmy, že jo? A Fialova vláda jim to ještě podporuje.

Samozřejmě vytýkám, tady je potřeba říct zase pravdivě, že vytýkám i předešlé vládě Andreje Babiše, že financovala tyhlety neziskovky. Ostatně vzpomeňte, že jsem to řekl tady do očí panu expremiérovi Babišovi, to byla ta kauza, kdy Babišova vláda tady vlastně ty neziskovky financovala, a pak jedna z nich přímo zažalovala potom Českou republiku ve jménu dvou nelegálních afghánských migrantů, že prý policie pochybila, že je dala do zařízení pro dospělé a oni byli ještě děti nebo co. A pak na základě snad nějakých otisků se zjistilo, že to bylo tak nebo onak, a vysoudili v každém případě odškodnění 150 000 korun na České republice. To znamená, ještě ve jménu nelegálních, dvou nelegálních afghánských migrantů zažaluje Českou republiku neziskovka, kterou platí ovšem předešlá Babišova vláda, dneska ji platí Fialova vláda, a oni ještě vysoudí na nás peníze. To je úplně neuvěřitelné. A ti Afghánci mezitím už v České republice nebyli a už utekli někam, už utekli do Německa. Jenom abyste... Ta absurdnost té situace celé to už jenom dokazuje.

To znamená, my jako SPD říkáme jasně: Jestli my budeme součástí někdy vlády, chceme být součástí vlády, tak přesně po vzoru Orbána a po vzoru Fica, který tady navrhuje utnout všechny politické neziskovky. Utnout - ne utnout jako ukončit činnost. Ať si dělá činnost kdo jakou chce, ale ne za státní peníze. Ne za veřejné peníze. Jestli si schrastí peníze někde jinde, to už je jejich věc. Ale pakliže by byly financovány ze zahraničí, tak to my navrhujeme - a už jsem o tom tady mluvil asi před dvěma roky, dokonce podobný zákon v tomto smyslu už tady leží ve Sněmovně z pera SPD - aby povinně byly v podstatě řekl bych označeny, nebo aby měly oznamovací povinnost všechny neziskové organizace, které inkasují peníze ze zahraničí. Tuším, že tam máme, když to je více než asi 5 000 eur ročně. S tím, že by se to nevztahovalo na členské příspěvky, třeba když jsou to fotbalové kluby nebo včelaři a podobně, kdyby to tak tedy bylo, jo? Ale samozřejmě všichni, kdo... ať si kdo inkasuje v zahraničí, dobře, ať si inkasuje, ale ať je označen třeba názvem - jsme nezisková organizace financovaná ze zahraničí. A všechny platby v zahraničí aby musely být na transparentním účtu. Aby se každý občan mohl informovat o tom, když bude chtít, odkud vítr vane.

A zajímavé je, že tenhle návrh strašně vadí! Strašně vadí Evropské unii i v případě Maďarska. Strašně vadí i vládní koalici. Ostatně odmítáte to tady zařadit na program schůze. Proč? Proč se schováváte? V čem je problém? Kdo vás platí všechny! To je ta otázka. Odkud vítr vane? Pro koho pracujete? Přece by občan měl transparentně vědět, kdo ze zahraničí koho platí a jak, zcela transparentně, pakliže tady vykonává nějakou veřejnou činnost. Ostatně v této souvislosti dodnes jsme se nedozvěděli, kdo jsou ti sponzoři z toho Kypru, kteří financovali volební kampaň hnutí STAN pro volby do parlamentu. Média se prostě neptají. Jediné vyjádření v tomto smyslu, které jsme zaznamenali, ale to už jsem tady říkal, pan Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů, řekl v ČT24, že hnutí STAN použilo na kampaň černé peníze z organizovaného zločinu, z kauzy Dozimetr. To jsem tady přehrával, ten záznam všichni máme, bylo to řečeno v ČT24. A nějak to usnulo. Přitom tady významný poslanec strany, která má preference 10 %, předseda klubu pan Michálek, to tady řekl, v ČT24 to řekl, o hnutí STAN, s kterým byli v koalici a dělali společně volební kampaň. Takže jak to dopadlo tohleto černé financování z organizovaného zločinu? Kdo tedy? Jakým způsobem to bylo vyšetřeno, už jsme se nikdy nedozvěděli a ani nedozvíme, protože ministrem vnitra je Vít Rakušan z hnutí STAN, takže těžko se tam bude asi něco vyšetřovat, že jo? To je přece úplně jasné.

Ale teď zpátky k těm věcem, protože tady mluvíme o migračním paktu. A ten migrační pakt, já říkám, že je to opravdu obrovský podraz a zrada na celou Českou republiku, protože my tady prostě žádné povinné přerozdělování, žádné přijímání migrantů na základě nějakého přerozdělování tady prostě nechceme. A jak jsme se včera dočetli, a o tom už jsem hovořil, tak Česká republika má po dvou letech Fialovy vlády dokonce nejvíce migrantů na počet obyvatel z celé EU. Už teď v současné době. A další, především z Ukrajiny, i v těchto dnech masově přicházejí a vláda jim dává povolení k pobytu v České republice. Takže dál a dál destruujete, ničíte sociální situaci v České republice. Pro Fialovu vládu jsou prostě migranti na prvním místě a čeští občané na posledním. Za pouhé dva roky Fialova vláda zničila, co mohla. A znovu zopakuju a nestydím se za tento svůj názor: pro ochranu hranic a pro ochranu bezpečnosti občanů v České republice a v Evropě bychom měli udělat maximum! Všechno. I kdyby se mělo výstražně střílet směrem k těm migrantům. Já neříkám na migranty. Od toho tam ti pohraničníci mají být!

Tady ty úvahy posílat vojáky NATO potažmo i České republiky do války na Ukrajinu, což tedy se zase ukázala totální nekompetentnost Fialovy vlády, protože premiér Fico řekl, že se to plánuje, premiér Fiala řekl, že o tom neví, že to není pravda nebo co, a pak v úterý Macron řekne, že vlastně tyto úvahy má. Co to je zase za blamáž? Co to předvádí Fialova vládní pětikoalice? To je úplně neuvěřitelný! To je neuvěřitelný úplně. My samozřejmě absolutně odmítáme, protože vy nás tady celou dobu zatahujete do války. Fialova vládní pětikoalice, paní ministryně Černochová nás zatahuje do války a premiér Fiala nás zatahuje do války. Protože připomenu to vyjádření premiéra Fialy dva roky zpátky, že Česká republika je ve válce. Tady strašil, tady šířil poplašnou zprávu, my že v žádné válce nejsme. (?) Tak nás do ní netahejte, prosím vás. My chceme mír, chceme mírová jednání. Tak už přestaňte tahat Českou republiku a naše občany do války. Občané jsou úplně zděšení z těch vašich vyjádření. Jsou úplně zděšení. ***


Související odkazy


Videoarchiv13:20


Přihlásit/registrovat se do ISP