Středa 28. února 2024

(14.30 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Takže je úplně úsměvné, že Evropa prosazuje v rámci Green Dealu prostě jenom elektrická auta a ve finále lídrem v elektrických autech je Čína, dováží se z Číny, kterou tady paní Pekarová Adamová, předsedkyně Sněmovny, vyhlašuje za nepřítele. To je fakt galimatyáš, paskvil, který - názorový paskvil, který by člověk nevymyslel. To může vymyslet fakt jenom amatér, který vůbec neví, o co ve světě jde. To znamená, my se stáváme závislí na Číně na základě - Evropská unie vymyslí něco, ztratí konkurenceschopnost, na základě zásadního výmyslu Evropské unie získá výhodu ekonomickou a veškerou výhodu a má nás v hrsti Čína, proti které ale Fialova vládní pětikoalice bojuje. Samozřejmě marně, že jo, logicky. Protože Tchaj-wan nás fakt nezachrání.

Mimochodem, co je s těmi linkami na ty roušky, co sliboval předseda Senátu z ODS Vystrčil? Pět linek. A nestojí náhodou ty linky ve skladu a nic se s nimi neděje? Prostě to je strašné. Takže pan Vystrčil si tam byl za veřejné peníze pro vyznamenání, pro státní vyznamenání. Paní Pekarová Adamová. Takže jsme vám zaplatili výlet pro státní, pro vaše osobní státní vyznamenání Tchaj-wanu a výsledek vaší práce byl, že Tchajwanci postaví továrnu na čipy v Německu, v Drážďanech. Přitom Německo udržuje přátelské vztahy s Čínou a jezdí tam normálně. A pan Vystrčil, který sliboval pět linek, tak nejenom že k tomu nedošlo, ale nabídka, která došla, tak leží ve skladu nějaké soukromé firmy a je nepoužitelná a nepoužívá se. Co to je za blamáž? Co to předvádíte, ODS, zase? A paní Pekarová z TOP 09 - no koalice SPOLU. Tak to je prostě strašné tohleto. No fiasko úplně neuvěřitelné! Možná... Já nejsem pročínský, že jo, vůbec, vy to víte. No tak vy si to myslíte a jsou ideologové, vy si vždycky něco nakukáte sami sobě. Vy totiž, kdo není proukrajinský, tak je proruský pro vás, kdo není pro Evropskou unii, tak je proruský, kdo nesouhlasí s pětikoalicí, tak je proruský. Prostě ta zoufalost už je, já už se tomu musím smát. Jen pokračujte v tom, v těchhle blábolech, lidi to slyší a vidí. Když nemáte argument, tak jsou všichni občani proruští, demonstrující zemědělci když přišli, tak jsou proruští. Tady o tom mluví ministr zemědělství Jurečka, urazil zemědělce, a premiér Fiala z ODS. Jo, to je úplně neuvěřitelné, prostě kdo je proti vám, je proruský, přestože ani neumí třeba rusky a nikdy v Rusku nebyl. To je prostě neuvěřitelné úplně jako, to je - ale pokračujte dál v těchhletěch věcech. Protože jako já myslím, že to má dobrou reflexi ve společnosti, pro nás dobrou, takže myslím, že když to půjde v těchhletěch kolejích, tak je to pro nás nadějné, bych řekl.

Ale uvidíme, protože jsem připraven a už mám informace, že bude neskutečně špinavá kampaň proti opozici, kterou právě budou - jako v čele té kampaně samozřejmě budou, především pan Rakušan z hnutí STAN, jsem slyšel. (Hlas mimo mikrofon.) Ale no ne, tak to není, ale kampaň je v pořádku, to já mu nevyčítám. Jako kampaň si dělejme jenom slušně, prosím vás, jo, pane ministře. (Ministr Rakušan: Já vždycky.) No právě že vy ne vždycky. Takže vy vždycky sklouznete k nějakým osobním urážkám zbytečně. Já jsem vaše jméno nikdy nekomolil, protože by mě ani nenapadlo, proč bych ho měl komolit jako. Proč? Rakušan je Rakušan, Vít je Vít. No jo, ale jo, vy máte vždycky tendenci k těmhle dětinským věcem. Takže jediné - ani mě nenapadá (nesrozumitelné), by mě to ani nenapadlo, nechci tím ztrácet čas.

Takže co se týče té reformy EU, tak já vám musím otevřeně říct, že Evropská unie je nereformovatelná. Takže ODS tady tvrdila před dvaceti lety, že budou reformovat EU. Byla to lež. Tvrdily to i další strany. Ale Evropská unie je nereformovatelná a my to říkáme jasně. Je potřeba ukončit projekt Evropské unie, ovšem tak, abychom se vrátili k projektu spolupracujících ze svobodných národních států, co nejužší spolupráci. Ano, volný pohyb osob, samozřejmě občanů evropských zemí, nikoliv nelegálních migrantů, to, co tady předvádí Fialova vláda, to, co i podporuje. Samozřejmě volný pohyb zboží, kapitálu, služeb, to je v pořádku, ale jakákoliv další pravidla bychom si měli už určovat na národních úrovních, protože každé národy mají jiné potřeby, jinou historii, mimochodem jinou rozpočtovou politiku, jiné zadlužení, jiná specifika. Takže to bychom si jinak už měli podle mého názoru určovat tady sami na základě voleb v České republice, parlamentu vzešlého z voleb v České republice a takto by ta spolupráce podle mě měla probíhat bez diktátu z Bruselu.

Opravdu je neuvěřitelné, je opravdu šílené, že právě například o těch kvótách na to přerozdělování migrantů v rámci migračního paktu bude Evropská komise jednat, že to bude utajovat, ty kvóty, a bude o tom jednat neveřejně. No to je neuvěřitelné. Nikým nevolení lidé, občany nevolení lidé budou rozhodovat o takto zásadních věcech osudu. A vy jste to podporovali. Vy jste to neodmítli. Vy jste nehlasovali proti. Dokonce jste hlasovali pro v rámci toho procesu. Takže s tím my nesouhlasíme.

Jediné správné řešení budoucnosti Evropy je rovnoprávná spolupráce evropských, ale jiných národních států. Je to nejpřirozenější model, kdy každý stát a národ hájí své zájmy. A já z osobní spolupráce se zástupci evropských národních stran - a jak víte, tak jsou to strany, které volí dohromady miliony voličů a mají vesměs dvouciferné preference, mají všechny často i začínající dvojkou - tak já po té desetileté spolupráci se zeměmi, se zástupci evropských národních stran, ať je to Marine Le Pen, ať je to Geert Wilders, Matteo Salvini, rakouští Svobodní a další naši partneři, tak vím, že je to naprosto správný a funkční model, který jako jediný nevede k tomu, že si větší podrobí menšího. Takže ta spolupráce, já s ní mám osobní zkušenosti na politické úrovni, perfektně funguje, aniž by nám někdo diktoval, prostě se jenom o něco častěji scházíme, abychom projednali věci. Třeba teď jsme se taky domlouvali, a proběhlo to krásně, na společném volebním programu naší frakce. Výsledkem byly v říjnu a v listopadu společné billboardy po České republice, kde jsem byl společně s Marine Le Pen a s Matteem Salvinim. A prostě nemáme vůbec problém se rychle domluvit na tom, že naše hesla jsou - a ta byla i po České republice - zastavíme šílený Green Deal, společně zastavíme migraci do EU, společně proti diktátu Bruselu. Vůbec jsme nepotřebovali ani nějaká dlouhá jednání, přestože mluvíme vzájemně jinými jazyky a přestože jsme z jiných evropských národů. Takže není potřeba centrální diktát z Bruselu, co nejužší spolupráci. Není. A to naši partneři nejsou strany, které by byly marginální, ať je to Marine Le Pen, která je na prvním místě v preferencích, Matteo Salvini, člen italské vlády, dneska vicepremiér, ministr dopravy a další. To znamená, prostě to jde, jde to a je to bez problémů.

Vystoupení z Evropské unie ve spolupráci se zeměmi našeho regionu je jediná cesta, jak zachránit naši zemi, naši kulturu a naše národy. Je potřeba prohloubit spolupráci s Vé čtyřkou, kterou vy se schválně snažíte rozbíjet. Včera to byl tedy zajímavý pohled. Mě se ptali z deníku Právo, ptali se mě, jak hodnotím to včerejší jednání V4, které tady svolal, nebo které tady vedl, nebo po téměř roce ho svolal premiér Fiala. No a já jsem odpověděl úplně jednoduše. Prostě už to není V4 kvůli Fialově vládě, kvůli premiérovi Fialovi, kvůli pětikoalici. Už je to V2 plus 2. Jsou tam dva politici, Fico a Orbán, který hájí slovenské národní zájmy. Pak je tam jedna probruselská podržtaška, což je premiér Fiala, jsem odpověděl, no a pak je tam Tusk, který je někde mezi. Takže toto je v podstatě závěr, který, když jsem to pozoroval, tak to z toho jasně vyplynulo. A o nějakém sebevědomém premiérovi nemůže být ani řeč. To jsme viděli všichni. A to bylo samozřejmě velké, velké selhání. ***


Související odkazy


Videoarchiv14:30


Přihlásit/registrovat se do ISP