(9.50 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Každopádně celá tato uměle vytvořená kauza nás motivovala, abychom udělali stejné rešerše jako Piráti. A víte, co jsme se dozvěděli? Třeba že pan Lipavský v roce 2015 na veřejném pirátském fóru se představil slovy. "Ahoj, jmenuji se Jan Lipavský, 30 let, Praha 6. Vystudoval jsem Bc. na mezinárodních teritoriálních studiích. Nyní pracuji jako manažer v softwarové firmě. Se ženou mám roční dceru a kocoura." Kdybych měl nějaké složky, jak se tady někdo snaží to namluvit, tak bych se asi neptal, tak bych to asi měl, ne? Takže je to celé nesmysl.

Takže jak jsem říkal, skutečně profesionální složky nebo svazky nebo rešerše umí připravovat Piráti, kteří si dělali podrobné tabulky na svoje politické konkurenty, například naše ministry v listopadu 2017. A já vám teď přečtu zadání pana Bartoše. Pan Bartoš 28. listopadu 2017 na tom veřejném jejich chatu, nebo jak se to jmenuje, napsal 12.16: "Ahoj, chtěl jsem požádat, zda by někdo sám nebo v akčním týmu nevzal malinkatý úkol. Andrej Babiš bude představovat osoby, které navrhuje, respektive už bere do své menšinové vlády bez podpory. Někteří jsou již známí. Každopádně zítra to bude ložený. Mohl bych požádat o krátkou objektivní rešerši, názorové ukotvení, předchozí či současné politické angažmá, spřízněnost s podnikateli, profesní historie, reference, kauzy a tyto stručně, maximálně objektivně formě zasdílet? Klidně zde, budeme s tím dále pracovat. Asi tabulka, fotečky. Na tyto osoby budou následně mířit otázky na Piráty (?). Co vy na to? Zhodnoťte a podobně. Děkuju za vstřícnost."

No, takže dělali rešerše, nebo podle nich složky na všechny. Tak takový Richard Brabec, toto je rešerše. (Ukazuje podklad.) A to je krásně strukturované, takže jméno, narození, fotka. Jako student zakládal Občanské fórum! No, to jsem vůbec nevěděl, Brabec! Vy jste zakládal Občanské fórum! (Potlesk a smích části poslanců ANO.) Z ODS vystoupil na protest proti sarajevskému atentátu. Takže zůstal s Klausem, je to tak? Ne, vystoupil. V roce 1997. Názorové ukotvení problémů, tam má pravdu, ale fakt nevím, jestli konkrétní řešení jsou super. Zakládající člen Občanského fóra v Kladně, 1991 až 1997 člen ODS. No prosím, zastupitel, to jsem vůbec nevěděl. Předchozí angažmá, spřízněnost s podnikateli: Andrej Babiš, to jsem já. (Smích a potlesk z lavic ANO.) Profesní historie. A teď jsou tady odkazy na všechno. Fórum 24, (nesrozumitelné). Střídavě žije v Lovosicích a Praze. No vidíte, já ani nevím, kde vy žijete, ale tady Piráti to píšou. Takže to je Brabec. Takhle to udělali Piráti v roce 2017. Veřejně! A psal o tom někdo? Nepsal.

No a potom je zajímavé vlastně, co tam o nich všechno píšou, protože to je jako veřejné. Pan Lipavský roku 2015 - citát Lipavského. "Jinak k tomu Facebooku se musíme postavit racionálně. Ocituji Vladimíra Iljiče Lenina, který se neřadí mezi mé oblíbence, ale tento citát shrnuje můj postoj: Kapitalisti sami nám prodají provaz, na kterém je my pověsíme!" říká pan Lipavský. Pověsíme ty kapitalisty, to říkal Lenin a Lipavský tady. To tady čtu z veřejných zdrojů. To je z toho chatu jejich, pirátského. No mají to vymakané.

Tady píše nějaký Vileta: "Hoď sem ten seznam, až bude, já projedu internety vzhledem k tomu, že nečtu Aeronet a Sputnik upravuje výsledky podle předchozích hledání." No, co tady píšou? Nějaký klivan: "Tak já sem hážu Babišovo kandidáta na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Měl přezdívku Ken, když zpíval v roce 2005 v SuperStar." No prosím. Vidíte to? - "Po ukončení vysoké školy prakticky pracoval pro Andreje Babiše." Tak chudák Adam je tady taky. Potom taky nějaký Pavel Moravec píše: "Ministryní obrany má být Karla Šlechtová. Ta, co podělala NEN. Je oddanou fanynkou Andreje a Zemana, bez zájmu o lidská práva." No, tak vidíte, tady to je všechno napsané. Tady je nějaký Vileta: "Posílané by to mělo být někam jinam než sem, protože je to čitelné pro naprosto všechny." Co říká Vyleta: "Ať si novináři počtou!" Ale novináři to nečtou, oni to nechtějí říkat. No tak vidíš to.

Pozor - František Hagara říká: "Teď by bylo dobré ten utajený seznam ministrů někde sehnat, abychom ho mohli nějak nechat uniknout." (Smích a potlesk z lavic ANO.) Nové PirateLeaks! Tady nějaký Vileta píše: "Ono je třeba koupit letouny casa nebo pandury? Nebo proč má by Šlechtova na obraně? Aha, už vím. Babiš říkal, že chce na ministerstvech odborníky." No tak to je pravda asi. Tady je ještě nějaká fotka, paní Šlechtová je tady nad rakví a tady píše ten Hagara: "Ona má nejspíš pro vojáky připravené rakve. S dvojitým víkem si už můžete vzít s sebou peníze do hrobu." Toto je takový článek veřejný. To jsou ti naši Piráti. Nevím, proč je ti mladí ještě volí, fakt to nechápu.

Takže máme tady tolik těch různých rešerší... Mílek a Hüner. No, strašně zajímavé. A nikdy jsem to, kdyby to nevzniklo, tahle pseudoaféra, tak bych se nikdy tohle vůbec nedozvěděl. Tady mám ještě takový článek z novin: nějaký Dolanský sbírá špínu pro Půtu za peníze od Metrostavu, se vědělo, tady někdo píše. Takže asi tak. Takže to jsou ty rešerše. Já znovu říkám, že my jsme to nedělali, nemáme žádné tyhle věci, Piráti to dělají profesionálně, ale samozřejmě v rámci toho dohadování na to nikdo neupozorní. I když samozřejmě já jsem tím argumentoval, že je to zkrátka úplný nesmysl. Takže jak jsem říkal, skutečně profesionální složku nebo svazky umí připravit Piráti, kteří si dělali podrobné tabulky na svoje politické konkurenty, například naše ministry, v listopadu 2017. Ano, Brabce jsem četl, bylo to zajímavé, určitě ani kolegové tady netušili, jakou má Richard politickou historii. A já jsem to ani nikdy nezkoumal. Ale děkujeme Pirátům.

Složka na Rakušana a STAN. Takže jak to bylo s touhle lží? Server zhrzené mafiánské novinářky, která vstává a usíná s nenávistí ke mně a permanentně vydává o mně lživé články, přišel v srpnu 2021, tedy těsně před volbami, jak to bývá zvykem, s informací, že AB má shánět kompro na Víta Rakušana. Sprostá lež! Byla to účelová lež tohoto antibabišovského serveru, ale hned se jí chytla všechna média.

Jenže, vážení spoluobčané, složku na Rakušana si dělali sami Piráti, kteří to dokonce uvádí v oficiálních dokumentech. Takže novinářka lhala. A co uvádí Piráti ohledně těch rešerší na Rakušana? Nebo teď mají nový materiál, teď mají ten krásný rozhovor a je to jen potvrzeno, že Rakušan je hlava organizovaného zločinu hnutí STAN. Takže cituju: "Pro tyto účely (pro uzavření koaliční smlouvy) bude analytickým týmem poslaneckého klubu Pirátů ve spolupráci s krajskými sdruženími dopracována detailní reputační analýza identifikovaných osob hnutí STAN. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP