(10.00 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

V situaci, kdy se objeví například skutečná či fiktivní korupční kauza, která může ohrožovat spolupráci na jakékoliv úrovni, bude pro tyto účely vytvořen mechanismus následného řešení," cituji z pokladů Pirátů. "Pro Piráty je zcela zásadní, aby se případná koalice Pirátů a STAN stavěla čelem k případným závažným zjištěním. Případnou kauzu nelze zkrátka řešit mlčením, jak mnohdy to bývá zvykem. Takový mechanismus bude vytvořen 30 dní od případného podpisu dohody o koaliční spolupráci."

Takže kdybychom my byli jako Piráti, tak bychom měli i složky na ČSSD z doby, kdy jsme spolu vládli. A žádné složky nikdy jsme neměli. Ani rešerše.

Takže tu rešerši neboli složku si Piráti dělali, protože věděli, že STAN je hnutí mafiánů. Pan Michálek - tady není, to nevadí. (Z pléna se ozývá, že tam má být.) To je jedno. 22. září 2023 v České televizi jasně řekl, že vládní strany - poslouchejte dobře, vážení spoluobčané - kradou peníze na financování své kampaně, mluví dokonce o mafii. Cituji, pan Michálek z Pirátů: "TOP 09, to je Dozimetr, Pospíšil, Fremr, STAN a Praha sobě tunelovali Dopravní podnik, platili si z toho kampaň," říká Michálek. "Nám STAN říkal, že s námi bude bojovat proti korupci, a pak jsme zjistili, že z těch černých peněz, které ukradli Dopravnímu podniku, platili nelegální kampaň, aby nás překroužkovali," postěžoval si Michálek veřejně. Myslíte, že to někdo hodnotil nebo řešil? Michálek říká, že tam TOP 09 kradli Dopravnímu podniku, financovali se. Takže o čem to je? Určitě ne o Babišovi. Piráti, ti jsou sofistikovaní.

Celou tu kauzu, pseudokauzu, e-mail a děti a nesmysly, ty reakce byly šílené, fakt hnus, našlehala pětikoaliční vládní média, tentokrát Novinky na prvním místě, kyperský Seznam Zprávy a Právo. A ještě stále jedou ty titulky a ta naznačování. Začala mluvit o složkách, kompru a nějakých praktikách. Když se Novinky na moji soukromou korespondenci ptaly, tak jsme nic neskrývali, reagovali jsme normálně, vysvětlili, proč jsem se ptal na děti. Když redaktor dobře věděl, že se nejedná o kompro, tak to publikoval po konzultaci se šéfredaktorem záměrně způsobem, aby mě a hnutí ANO co nejvíc poškodil, hlavně v titulcích. Tak to bylo několik dní. Moje vysvětlení, že šlo o pomoc skomírajícím volebním preferencím pětikoalice... Takže moje vysvětlení k tomu je, že samozřejmě Novinky, Právo pomáhají, vzhledem k těm preferencím, které podle mého názoru jsou nesmyslné. Takže bohužel Právo už dávno není nestranné a vyvážené jako za bývalého šéfredaktora, ale stala se z toho aktivistická divize prolhaného kyperského serveru Seznam Zprávy. Neříkám, že všichni jsou tam takoví, ale je jich tam strašně moc. Je celkem umění za rok zničit vážnost a reputaci deníku, kterou bývalý šéfredaktor 30 let pracně budoval. Ano, Právo se změnilo úplně.

K Novinkám se přidala úderka z České televize. Minulý týden jsem byl mezi lidmi na Moravě a Česká televize za mnou kvůli tomu poslala redaktora v pondělí, v úterý i ve středu, kde mě točil ten ze 168 hodin, to je ten, který tady nechodil do mateřské školky a neumí ani pořádně se představit a slušně mluvit, který mně neustále skákal do řeči a nenechal mě odpovídat. Takže aby občané věděli, jak se účelně používají peníze z koncesionářských poplatků, které tato vláda chce navýšit zase. Nevím, jestli to není korupce. Česká televize už roky jede Antibabiše a dlouhodobě podporuje pětikoalici, proto také i nechápu, a teď odbočím, proč mě vlastně zase pozvali do nějaké debaty před evropskými volbami. Česká televize mě nemá ráda, já nemám rád Českou televizi, tak nevím, proč mi píšou vůbec. Stejně jako k Moravcovi, nikam nepůjdu, už mě nezvěte. Já mám zkušenosti s vašimi aktivistickými zaujatými moderátory. Moravec, Witowská, Řezníček. To byly debaty před sněmovními volbami 2020/2021, komunální volby 2022 a prezidentské volby 2023, které manipulovaly v můj neprospěch. Takže pokud mi zase budete psát, tak si vzpomeňte na tohle moje vystoupení.

Každopádně ta intenzita této kampaně proti mně, ten kobercový nálet pětikoaličních médií, vyvolala vzpomínky na prezidentskou debatu České televize, a o tom jsem už mluvil, kde se mě novinářský aktivista Řezníček ptal na hypotetické napadení Polska a nenechal mě doříct větu, že vůbec o takové možnosti jako napadení členského státu NATO Ruskem nechci debatovat, protože by to znamenalo termonukleární válku. A já to tady mám, tu debatu. Tady začal... otevřený konflikt. Já říkám, proč bychom měli mít otevřený konflikt? Já chci mír. Jo? Já nechci válku. Ptám se, proč by mělo být Polsko napadeno? Na čem je založena kolektivní obrana NATO? Ano, já vím na čem. Ano? Takže já jsem stále říkal o tom, že nechci válku, že musíme tomu zabránit, a nikdy jsem neřekl, že bychom nerespektovali naše závazky. Nikdy. Je to lež. Je to lež. A za naší vlády samozřejmě jsme i pomáhali.

Dámy a pánové, vážení spoluobčané, proto nemůžete věřit některým médiím, zvlášť tím provládním jako Česká televize, iRozhlas, Novinky a Seznam Zprávy a Economia a tak dále. Žumpa Forum 24 vedená psychopatem, který zneužíval mého syna. Skutečně hnus! (Kašle.) Pardon, já jsem to ještě nerozchodil. Pětikoaliční politici si kvůli mému soukromému mailu tak zase mohli s chutí kopnout do Babiše a vyfabrikovat tuhle vylhanou kampaň. Zvlášť v tom vynikl pan Bartoš nebo morální křesťanský mág Jurečka, který křepčil na MPSV, zatímco celá země byla v šoku z vraždy čtrnácti mladých lidí. (Řečníkovi selhává hlas.) Já se omlouvám, ale já jsem byl nastydlý, takže... Víte, co si tenhle morální maják napsal na Twitter? Měl tu drzost napsat, že děti jsou pro lidovce nedotknutelné. Ano, to jsou pro mě, pane Jurečko! Pro vás fakt ne! To jste měl říct vašemu europoslanci Zdechovskému, aby nechal být mého nemocného syna, kterého zneužíval pro svůj politický boj, jen aby se znovu dostal ke svému korytu v europarlamentu. Když pan Fiala obhajuje svolání této schůze řečmi o zneužívání dětí, tak jsem si nevšiml, že by se pohoršoval nad tím, že politici ODS, TOP 09 a KDU-ČSL a novináři systematicky zneužívali a využívali k politickému boji mého nemocného syna, pronásledovali moji manželku a dceru, když byly na dovolené v zahraničí, vlamovali se do naší rodiny, do našeho soukromí. Tam si do toho svědomí sáhnout nechcete. Vaše výběrová morálka je totiž pohoršena, jen když se vám to hodí a jen když vám to hraje do karet v rámci politického boje. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP