(11.20 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Tak akorát zapomněl pan europoslanec, že samozřejmě když začne svítit slunce a fouká vítr, tak je taková produkce energie, že je třeba omezovat ty klasické jaderné, uhelné elektrárny a že to všechno stojí obrovské peníze. Takže ono to vypadá jednoduše, no. Takže pan poslanec takhle mluví.

Ve vládě Piráti selhávají, nemají žádné výsledky. Heslo "Pusťte nás na ně!" je ve skutečnosti "Pusťte nás ke korytům!". Pan předseda Bartoš zničil stavební zákon. Digitalizace není. Selhal systém pro přihlášky na střední školy, fiasko s eObčankou. A Ministerstvo pro místní rozvoj unesla parta šílenců, to je ten článek, tady ho mám. (Ukazuje.) Ministerstvo pro místní rozvoj - to napsal nějaký pan Tomáš Pfeffer - unesla parta šílenců. Zakázky v troskách, personálie v rozvratu a reforma ÚOHS jako nedomyšlený experiment. Takže tady je ten článek. A to je neuvěřitelné, co se tam děje na tom ministerstvu. Totální rozvrat, totální kolaps toho. Takže to jsou Piráti!

Potom tam mají pana Šalomouna, o tom není moc slyšet, ale aspoň se chová slušně a nezneužívá funkci jako včera tady ten parazit, který tady vystupoval a neuvěřitelně lhal, který má několik aut, teď má i mluvčího. Takže to je to šetření, vážení spoluobčané, jak nám vláda dává za příklad.

Ivan Bartoš byl přece členem a sympatizantem Antify, ne? Je na společné fotografii, Uprchlíci vítejte, nacionalisti táhněte! Bartoš hlasoval proti vstupu do Evropské unie a tvrdil, že by si dokázal představit 15 % Evropy muslimské. V rozhovoru pro CNN Prima News to označil za mladickou nerozvážnost. Pirátská strana tvrdí, že migrace je legální a lidé mají právo stěhovat se, kam chtějí. Nic jako legalizace migrace neexistuje, migrace je legální, toto říkají Piráti. Lidé mají právo se volně pohybovat a stěhovat se, kamkoliv chtějí, a to jim musí být umožněno bezpečně a za jasných pravidel. Pirátka senátorka Adéla Šípová podporovala v roce 2015 kvóty na migranty. No, takže asi papalášství, ne?

Bartoš vyrazil na týdenní výlet do Jižní Koreje a Japonska, což státní kasu vyšlo na milion, z toho 100 000 korun padlo na fotografa. Korupce a klientelismus. Bartoš dává smlouvy za miliony stranickým kolegům. Výběrové řízení na MMR vyhrála firma napojená - toto nevím, jak se čte v podstatě Xi... xo... io? Znáte to? (Nápověda.) Xixoio, správně. Bartoš při vyhlášení výběrového řízení porušil zákon.

Michálkova přítelkyně Michaela Krausová se scházela s odsouzeným manažerem JCDecaux, předávala nabídky na reklamu Pirátské straně.

Náměstkyně pro životní prostředí Jana Komrsková ze svého partnera udělala svého placeného poradce. Když se na to přišlo, tak sice od Komrskové odešel, ale pak paní náměstkyně zařídila, aby neradil přímo jí, ale o kancelář vedle u jiného pirátského radního.

Piráti mají udavačství v krvi. Odborníkem na udávání a práskačství je Wagenknecht. Ten objednal účelový audit na neexistující střet zájmů. Ano, i ta toastová linka. Když jsem přišel ten účelový a objednaný audit a auditovali tu toastovou linku, o které se tak tady mluvilo - mimochodem, kdyby nebylo toastové linky, tak ti Ukrajinci na Hlavním nádraží ani neměli co jíst. A stála více než 700 milionů a zaměstnala asi 90 lidí. Takže když přišla ta kontrola účelová z Bruselu, tak řekli, že je to Babišův střet zájmů. A potom jim bylo vysvětleno, že nesedí datum, no tak si vymysleli, že to není inovace. Ano, Piráti neustále udávali do Bruselu.

A potom máme pana Michálka, ten tady by měl sedět, ale nesedí, ten je absolutně posedlý Babišem. Šel do trestního spisu k Čapímu hnízdu, byl u vily ve Francii, sedl si do intervenčního fondu zemědělského kvůli Agrofertu. No a vykládá nám tady o těch hodnotách a o té morálce. A potom močil na ambasádu a popíjel s odsouzeným podvodníkem! To je článek, to jsem si nevymyslel. Tak kde jsou ty vaše hodnoty? Kde je ta vaše morálka? Michálek i terorizoval své spolupracovníky.

Pirátský náměstek Lukáš Kolářík skončil na vnitru kvůli opilecké potyčce, se svou milenkou navrhoval švédskou trojku v ubytovacím zařízení Ministerstva vnitra. To jsou ty jejich hodnoty. Ředitel kabinetu ministra Bartoše a nestraník za Piráty Matouš Vanča skončil kvůli údajné šikaně na pracovišti a sexuálnímu násilí vůči jedné z pracovnic. Takže to jsou ti Piráti.

Kdybych si vzal ty jejich výroky, tak to bych tady byl ještě asi čtyři hodiny, takže jenom taková ochutnávka. Pan Lipavský tvrdí, když jsem byl na společném zasedání české a slovenské vlády, co tato vláda vůbec jako nechce, tak tvrdí - na mentální zdraví pana premiéra, to jako jsem já, nemá jeho rodná půda asi moc dobrý vliv.

Potom je tady tolik výroků, že je to neuvěřitelné. Tady pan Bartoš teď se nechal slyšet: zatahovat děti a manželky do politického boje. Nikdo nezatahoval, vy jste zatahovali mého syna, ne? 14. května 2021: Velkou část odpovědnosti za mrtvé nese konkrétní premiér. Jo? Takhle mluvil. Babiš tuneluje peníze evropských občanů. Takže to bych tady mohl číst strašně dlouho. Ale pan Bartoš je obyčejný kariérista. Když přestal být předsedou Pirátů, tak mi napsal esemesku: Co vám udělat pro to, abych se stal primátorem za hnutí ANO? Paní Bastlová, to je náš fanoušek, myslím to ironicky, má tu esemesku. Já ji mám taky. Takže to jsou Piráti. Já myslím, že ve vládě ano, odéesku známe, šéf té korupce, kampelička, STAN, organizovaný zločin, ale Piráti, to je ideologické ohrožení nás všech. To je ta hrozba.

Já mám tady rešerši, která má asi 100 stran, ale nebojte se, nebudu to číst celé. A tu rešerši jsme rozdělili na devět narativů. Kauzy Pirátů ve vládě. Piráti podporují střet zájmů svých členů, nedodržují vlastní zásady. Piráti jsou vítači migrantů, neomarxisté, zelení fanatici, feťáci a udavači. Nepovedené výroky Pirátů o koronaviru. Piráti jsou proti NATO. Piráti jsou proti Izraeli a podporují Palestinu. Strašidelné zkušenosti s Piráty v komunálu. Piráti jsou ekonomičtí analfabeti. Piráti lžou o AB.

Takže já vám můžu tady číst, ale to je moc velký materiál, takže můžu tady číst ty titulky, co všechno vlastně tohle hnutí, nebo strana, nebo co to je, má za sebou. Ale samozřejmě ta média to moc neřeší. Ta vlastně řeší vždycky Babiše. Takže nebudu to číst, protože je to strašně dlouhé a už mluvím asi taky dlouho, ale když bude zájem, tak někdy to můžu. Je to normální rešerše, jak to oni dělají. Je to strašně zajímavé, co všechno oni stihli vlastně a jak ukázali tu pravou tvář. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP