(11.30 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Potom tady máme hnutí STAN, tím jsem vlastně dneska začal. Hnutí STAN je tu s námi od roku 2004. Je to typická parazitní strana, která se vždycky nabalí na další stranu, aby využili naivity koaličního partnera a oni mohli pořádně hrabat peníze pro sebe. Nejdříve se Starostové přifařili k TOP 09, a když to přestalo v roce 2016 dávat smysl, TOP 09 odkopli. Pak přišla řada na KDU-ČSL. Všichni si pamatujeme ten rozesmátý předvolební klip s poslancem Gazdíkem a Bělobrádkem, co vypadají jako postavy z Bylo nás pět. Jenže se kluci před volbami rozhádali a STAN šel do voleb sám. Ale vůbec neuspěli, jelikož po volbách v roce 2017 byli v opozici se šesti mandáty a to žádnou parádu s erárními penězi neuděláte. Pak Vít Rakušan využil naivity Pirátů, dali se do holportu s nimi - a jak to dopadlo? Hádáte správně. Parazitický STAN bere 33 mandátů a Piráti ostrouhají s celými čtyřmi poslanci. Proč to říkám? Protože v tom je celá politika STAN, ten organizovaný zločin, tak vznikli. Jdeme loupit do Prahy. Využít příležitosti podvést spojence a prosadit se bez ohledu na následky. Je to strana, která jde tvrdě po erárních penězích. Ono stačí, když se podíváte, kdo všechno v této straně tahá za nitky. A nebudu tady číst všechno, co pan Rakušan má v Kolíně za sebou. Já jen říkám, pane premiére, zkuste se zamyslet, teď jste vy na řadě. Ty výjezdy pana Rakušana "bez cenzury", on, který tady ji chtěl mít. Ta kampelička. No, nechci nic tady spekulovat ale o tom STANu. A ta kauza Dozimetr, kde je teď nová informace. A je jasné, že pan Rakušan lhal, ano. Protože zkrátka o tom už dneska mluví ten člověk, který přece... pan Hlubuček. Všude jsou fotky. Takže STAN je prolezlý korupcí, není to jenom tady. Můžeme se bavit o tom, co pan hejtman má za sebou, a další věci.

Já jen říkám, že je úplně absurdní, když člověk včera poslouchal ty vaše lži a pomluvy, že vy máte tolik másla na hlavě. Tolik másla na hlavě - a jenom Babiš, ne? Tak mě strašně bavily i ty vulgarity, že údajně... Já si tedy nepamatuji, že bych tady vyslovil nějaké vulgarity, tady za tímto pultem. To, že tady pan Ferjenčík (?) řekl to slovo z toho mailu, to nikdo neřešil.

Já se jen dívám, kdo předsedá té schůzi. (Ohlíží se.) Tak co jsem já tady říkal? Magor, parazit, ano, to sedí. Nula, zloděj zlodějský, hnusoba, baba, olizovač zlatokopek, zalezte do díry. A ten zbytek? Ty věci? Co jsem tady řekl? Neřekl jsem nic takového. Já jsem psal esemesku paní Kovářové, aby mi řekla, kde jsem měl říct, že je prodejná děvka. Nikdy jsem to neřekl. To neexistuje. Tak jak byl soukromý mail, tak jsem řekl v nějakém kontextu, a bylo to myšleno dobře, že... říkal jsem to paní Schillerové, ale samozřejmě v 168 hodin tam byli s tím mikrofonem, to slyšeli, že je bestie. No to je taková šelmička. To je pozitivní. Že je urputná, mám s ní skvělé zkušenosti. Nevím, proč to říkala v televizi. Teď měla kulatiny, koupil jsem jí krásnou kytici, protože jsem neměl čas přijít na narozeniny. Takže není to pravda. Já jsem žádnou vulgaritu tady neřekl. Tady vyšlo tolik článků, co tady všechno se stalo a kdo co tady povídal a kdo co na koho hledal. Tady je článek, různé články byly o tom, že si dělali ti novináři nějaké rešerše. Takže nic takového. Nic takového. A jak já mluvím v soukromí, tak mluvím, jak mluvím. Ale veřejně jsem nic takového neřekl.

A abyste se ještě něco dozvěděli ode mě, to určitě nevíte, tak to slovo, které bylo v tom mailu, tak když si přečtu, co to znamená, a to je prace.rovnou.cz pro pana Bartoníčka, kdyby to chtěl hledat, co to znamená. To slovo označuje člověka, který je příliš sebevědomý, posedlý touhou po kariérním úspěchu, rád tlachá, dává rány zezadu, nic neudělá pořádně, dbá na svou pověst a tak dále. No tak jsem to trefil, ne? (Potlesk poslanců hnutí ANO.) Já myslím, že je to úplně jasný, že to tak je. Mám tady i prosím vás diplomovou práci, kdybyste chtěli, tak bych vám ji také mohl číst. Ta diplomová práce, nechci vás děsit, abych tady nebyl až do zítra. Moment, to dohledám... se jmenuje Analýza jevu nezdvořilosti v politických projevech. Eliška Škorpíková to napsala, Masarykova univerzita, Filozofická fakulta. Tam jsou výrazy, ale o mně. Já takové jsem neříkal.

Takže aby bylo v tom jasno. Já tady ještě mám milion papírů. Mě fascinuje, jak ta pětikoalice, to pokrytectví, jak vlastně zneužívají ty své pozice. Možná ani nevíte, teď jsem se dozvěděl, na Úřadě vlády mají novou směrnici o používání motorových vozidel. A podle nové směrnice mají nárok všichni na dvě auta. Tady je pan zbytečný ministr. Na dvě auta. Jedno s řidičem a to k tomu druhé bez řidiče. Kromě premiéra také zbyteční ministři bez portfolia - Dvořák, Langšádlová, Šalomoun. Tak to je super, ne? Tolik aut, utrácí se. Však peníze daňových poplatníků... Kvůli inflaci máte toho dost. Takže takhle to funguje.

K tomu včerejšku, já už moc nechci... Spočítáme, kolikrát to jméno Babiš tady bylo. Pan premiér ho měl 37krát, pan Lipavský ho měl 13krát, takže to je stále Babiš, Babiš, pan Bartoš 24krát. Neskutečné. Neskutečné, co všechno dokážou říct a jak lhát. Takže já chápu, ty preference... Podle mě ta Česká televize to nějak přestřelila a zkrátka chápu, že jsou z toho nervózní. Kdyby nebyli politici, co by vlastně dělali potom? To by bylo fakt jako náročné.

Ještě pro Radka Bartoníčka, mého oblíbeného novináře, který se včera ptal na ten prolhaný článek toho redaktora ze Seznam Zprávy, který v den voleb stál před Lovochemií, lhal, že lidé dostali peníze za hlasy, říkal, že Agrofert má nějakou bezpečnostní divizi. Ano, má. Ano, je tam jeden policista, který tam přišel roku 2011, takže před třinácti lety. A pracoval na protikorupčním oddělení, to je asi jako NCOZ dneska, ano? Taková divize má za cíl chránit ty objekty, chránit ty majetky a tak dále. Takže klidně vám to můžu předat. Ale ty sprosťárny, ty lži, které stále někteří ti redaktoři... a tam u toho je garance, že to zase vypustí. A potom se nedivme, že v naší společnosti, hlavně na sítích, panuje taková nenávist. Tolik výhrůžek smrti, jak jsem dostal za posledních - už v minulosti, a byly to skutečně věci, kdy mě hlídala i policie - za posledních pár dní jsem fakt už dávno neměl. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP