(10.00 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Paní Marvanová veřejně vzpomněla, jak chtěla korupci a klientelismus v pražské buňce STAN řešit s Rakušanem a že ten jí jen dal najevo, že nemá jako předseda strany sílu to vyřešit. Mimochodem, Hlubuček není jen Dozimetr, ale také vyvedení lukrativních městských pozemků v Lysolajích a jejich podezřelý prodej bez výběrového řízení předem vybranému developerovi. O tom se dokonce natočila reportáž, ale antibabišovský pořad Reportéři ČT, respektive jeho někdejší aktivistický šéf Wollner, ji zarazil, přestože informace o propojení byznysu a politiky měl tři roky, vše se snažil ututlat a vysedět. Ani když Hlubučka zatkli policisté, tak Reportéři, to je Česká televize, pokud to nevíte, provládní Česká televize, stále nic.

Ale zpět k spojení Redl - Rakušan. Co udělal pan Rakušan po volbách ještě před tím, než se stal ministrem vnitra? Sešel se s policejním prezidentem Švejdarem a donutil ho rezignovat. To si nedovolil ani Langer, ani Chovanec. A to už byli tedy "pořádní pánové" - mám tady napsáno něco jiného.

Jakmile se stal ministrem, tak spěchal s reorganizaci Národní centrály proti organizovanému zločinu, tedy odboru, který právě vyšetřuje lidi ze STAN. Redl jako vyslanec STAN si dal schůzku s dnes už bývalým ředitelem České pošty panem Knapem, který chtěl u něj zjišťovat, jak se mění špagáty moci. Česká pošta samozřejmě kompetenčně spadá pod ministra vnitra Rakušana, který v ní udělal čistku a vyházel politické nominanty, kromě toho ze STAN. Mimochodem, když se to provalilo, tak musel pan Knap kvůli schůzce s Redlem skončit. Tehdy se zaklínal politickou kulturou a principem padni komu padni. Tak rezolutní ale pan Rakušan nebyl v případu jmenování pana Mlejnka, ředitele české rozvědky, která také spadá pod vnitro, Rakušan jmenoval Mlejnka šéfem ÚZIS, i když věděl, že se s Redlem setkává pravidelně od roku 2012. Ano, zkrátka Redl měl seznam lidí, kteří mají přijít na významné posty, a Rakušan to chtěl realizovat. Nakonec až kvůli tlaku od opozice byl Rakušan nucen kapitulovat a Mlejnka odvolat.

Ze všech kroků pana Rakušana v roli předsedy STAN a nyní ministra vnitra je evidentní, že jeho hlavním úkolem je krýt nejen černé financování STAN, ale také ostatní levárny, korupci a klientelismus Redla, svých spolustraníků a různých kamarádíčků STAN. To, že STAN je strana mafiánů, jasně řekl pirátský poslanec Michálek. 22. září 2023 České televizi pan pirátský poslanec Michálek říká, že podle něj si z tunelování pražského Dopravního podniku platily kampaně ještě TOP 09 a Praha sobě. Dobře slyšíte: pirátský poslanec říká, že STAN a TOP 09 si platily kampaně, že kradly v Dopravním podniku. Neuvěřitelné! Byla nějaká reakce, někdo to řešil? Nikdo. Proč? Protože naše slavná média, a ne všechna tedy, ale občas jo, to vymlčí. Když se o tom nemluví, tak se to vymlčí. A co řekl pan Michálek? Doslova: Nám STAN říkal, že s námi bude bojovat proti korupci, a pak jsme zjistili, že z těch černých peněz, které ukradli Dopravním podniku - říká Michálek - platili nelegální kampaň, aby nás překroužkovali. To říká Michálek. Pirátský poslanec. Tak tady to máme i od koaličního partnera. Ale o tom se moc nemluví.

Ve výčtu těch všech korupčních výlupků ze STAN nesmím zapomenout taky na libereckého hejtmana Martina Půtu, který je souzen za přijetí úplatku v korupční kauze téměř za 100 milionů. Policie má odposlechy, na kterých Půta radí obviněným manažerům, jak nejlépe vyvést peníze z ROP Severovýchod. Jinde zase jeho kumpáni mluví o tom, že o Půtu bude postaráno, že mu nebudou nic dlužní a že je slíbena i jednička pro Půtu. K uplacení Půty částkou ve výši 530 000 korun se nedávno dokonce přiznala firma Metrostav. Evidentně jí (u ní?) má pan hejtman ze své obvyklé taxy 50% slevu.

Ve STAN je taky pan poslanec Bernard. Jeho jméno se objevilo například v kauze ovlivňování veřejných zakázek v Ostravě. Byl v kontaktu s lobbistou Martinem Dědicem, který za manipulace s veřejnými zakázkami dostal osm let vězení. Policie se mimochodem před lety také zabývala zakázkou, ve které se pan Bernard angažoval jako šéf plzeňské Škody. Šlo o případ kolem stavby depa v areálu Škoda Transportation. Ze zakázky tehdy odplulo 160 milionů korun, ale vyšetřování šlo do ztracena.

Ale abych se vrátil zpátky k Dozimetru a Redlovi. Slíbil jsem, že ještě promluvím o roli europoslance TOP 09 Pospíšila, který taky vyfasoval šifrovací telefon. Ale on stále chodí do televize a stále se vyjadřuje ke všemu. Velký expert. Ale jeho asistent a pravá ruka, jakýsi pan Fremr, se s Pospíšilovým vědomím s Redlem pravidelně setkával a řešili spolu pražský Dopravní podnik. S Redlem se několikrát setkal i Pospíšil. V Itálii dokonce zorganizoval konspirační schůzku s Gazdíkem, Polčákem a Redlem. A podle výpovědi pana Hlubučka to byl právě Pospíšil, kdo k němu přivedl Redla. Pan Pospíšil, politický turista, byl v ODS, teď je v TOP 09, sběratel funkcí, politické dítě kmotra Jurečky z Plzně.

Takže suma sumárum, kauza Dozimetr jasně ukazuje, že STAN a TOP 09 financovaly a téměř jistě dál financují peníze z korupce v nejlepší tradici Bácse a Sinhy. Za normálních okolností by padaly hlavy, nebo dokonce celá vláda. Ale je v podstatě ticho po pěšině. Premiér Fiala se tváří jakoby nic, protože samozřejmě řeší jenom stále Ukrajinu nebo munici a samozřejmě hlavně chce, aby se ten pětislepenec nerozpadl před volbami, což si myslím, že nehrozí, protože ty pozice, které teď mají, tak jsou skutečně vrcholem jejich kariéry. Stejně tak jsou zticha ostatní vládní strany, které spolu drží kvůli svým pozicím, ale vždycky mají těch hodnot a právního státu plná ústa. No a aktivisté z milionu chvilek nenávisti, kteří by jinak brali útokem Václavák, jsou zalezlí a nevládky sem tam vydají nějaké vlažné prohlášení, aby se neřeklo. Novináři sem tam něco napíšou, ale většina médií se Dozimetr stejně jako Fialovou kampeličku snaží vysedět.

Zdá se, že nikomu nevadí, že v čele rezortu vnitra sedí člověk, který by za normálních okolností nemohl dělat ani vrátného na ministerstvu. Člověk, který je spojen s černým financováním STAN penězi z korupce. Nejde ale jen o klientelismus a korupci. Pan Rakušan je taky odpovědný za politické čistky na policii a úřadech, za jmenování mafiánova kamaráda šéfem rozvědky, z rozkladu České pošty, zavádění cenzury a snahy kriminalizovat lidi za jejich názory.

Třešničkou jsou pak Rakušanovy naaranžované debaty s komparzisty, kteří najednou procitají a začnou podporovat Fialovu vládu a vůbec překreslení loga STAN narůžovo. A tak zcela nedůvěryhodný člověk řídí vnitro, pod které spadá policie, která by měla celou korupční chobotnici řádně prošetřit, aniž by se musela obávat politických zásahů od ministra a jeho kumpánů. Proto je celá Rakušanova přítomnost na Ministerstvu vnitra a vlastně jakéhokoliv člena této mafiánské expozitury ve vládě nebezpečná.

Takže dámy a pánové, samozřejmě jsou tady další kauzy za pana premiéra Fialy, takže tyhle dvě nejsou jediné. Zajímavé je například pravidelné placení milionů korun spolku europoslankyně ODS Vrecionové ze strany Ministerstva zemědělství. Podle jejích slov totiž není to ministerstvo schopné uspořádat konferenci na téma venkova. Tak za letošní seminář, který se má konat v říjnu v Mělníku, ministerstvo zaplatí 1,9 milionu korun. V roce 2022 se konference konala v Moravskoslezském kraji a rezort se spolkem uzavřel smlouvu na 1,2 milionu korun. V roce 2021 konference byla za 1,9 milionu. V roce 2018, 2019 900 000 každý rok.***




Přihlásit/registrovat se do ISP