(12.10 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Takže co se od roku 2018, to znamená za šest let, co jsme odmítli kvóty, změnilo? Povinné migrační kvóty se kvůli Fialově vládě vrátily a jmenují se povinná solidarita. Na nás to zkoušeli taky, tady jsem to i dokumentoval z článku. A jsou navíc podepřené tučnými pokutami za odmítnutí migrantů. Přesně jak si to představovalo Německo. Vé čtyři, která tehdy hrála klíčovou roli při boji proti nelegální migraci a proti snaze původních zemí Evropské unie nám vnucovat své azylanty, je kvůli panu Fialovi oslabená, on ji zkrátka rozbil, a nemá sílu bránit šílenostem přicházejícím z Bruselu. Je strašně zajímavé, že celá Vé čtyřka, respektive tehdy jsme byli společně proti ilegální migraci a dneska zůstal pan premiér Fiala osamocen. Vždy i ten jeho kámoš Tusk je proti!

Teď vyšel nějaký článek, protože vždycky média pomáhají této vládě, že nás bude někdo žalovat. No a co jako, že nás bude někdo žalovat? Ať nás žalují! Polsko, Maďarsko a Slovensko jasně řekly, že jsou proti tomu a že je vůbec žádné rozhodnutí Evropského parlamentu nezajímá. Že to nebudou respektovat! Jediný premiér Fiala neřekl nic, ani Fialova vláda. Takže i ten jeho kámoš Tusk je proti, protože každý normální člověk je proti. Protože nikdo nechce mít u nás doma to, co se děje západní Evropě. Nechce! Ale pan premiér zkrátka nereaguje. A nechápu, když už teď vlastně otáčejí, že to neodmítnou. Takže Česká republika pod taktovkou Fialovy vlády dělá všechno, co vidí Bruselu na očích, místo toho, aby dělala sebevědomou zahraniční politiku a hájila české zájmy. Ano, tahle vláda hájí jenom bruselské zájmy, nebo hlavně tedy samozřejmě zájmy Ukrajiny. A teď hlavně munice od rána do večera, ale o tom dneska nechci vůbec mluvit.

Pětikoaliční kolona promigračních vítačů ohrožuje naši bezpečnost a suverenitu. Piráti se STAN hlasují pravidelně pro všechny promigrační a ekofanatické návrhy. Právo veta by nejraději zrušili, stejně jako českou korunu, a z České republiky by chtěli udělat gubernii podřízenou a řízenou z Bruselu. STAN vede paní, tu kandidátku, která popírá, že v Evropě jsou ilegální migranti. SPOLU neví, jestli chce migranty, nebo nechce. Niedermayer je pro, jiní jsou proti, jestli chce euro, nechce, jestli chce veto, nechce, protože oni zase mají program do Evropy jediný: porazit hnutí ANO. Jiný program nemají. Takže pan Vondra se tváří, že bojuje proti Bruselu, ale pan Niedermayer zase by nejraději Bruselu vlezl do postele. No a my jsme konzistentní, my říkáme stále stejné věci. Že jsme svrchovaná země. Svrchovaná země a nemá nám nikdo říkat, kdo u nás má žít, kdo má pracovat, a tak dále.

Takže co říct závěrem? Fialův a Rakušanův migrační pakt vůbec nezabrání příchodu uprchlíků. Naopak jde o jasnou pozvánku milionu migrantů ze zemí, které jsou s naší společnosti a s naším způsobem života zcela nekompatibilní. Tento pakt totiž není řešením problémů nelegální migrace, ale naopak ji ještě podpoří. Migranti nečekají na nějaké další rozhodnutí. Jednou to bylo řečeno, minimálně 30 000 - přijďte. A oni jdou. Takže pan premiér a ministr vnitra vědomě lžou celému našemu národu do očí, když tvrdí, že pakt nebude znamenat přerozdělování migrantů z Afriky a Blízkého východu do České republiky. Bude. Když se na tom ostatní země shodnou, budeme muset migranty podle kvót přijímat, i kdybychom se na hlavu stavěli. To je hlavní smysl migračního paktu.

Osobně nevidím sebemenší důvod, proč by Česká republika měla platit za chybná rozhodnutí západoevropských politiků, kteří masovou ilegální migrací destabilizovali vlastní země. Nevím, proč bychom se měli vydávat stejnou cestou. Tak si evropskou integraci opravdu nepředstavuji. Na rozdíl od pana Fialy a Rakušana nechci, aby se v Česku naše ženy a dívky bály chodit v noci ven, aby ve městě vyrostly no-go zóny, kde vládne zákon džungle, aby školy musela chránit ochranka, aby se většinová společnost musela přizpůsobovat nepřizpůsobivé a agresivní menšině.

Ano, stárnutí populace v Evropě je objektivní problém. Odpovědí nemají být otevřené hranice, tolerování nelegální migrace a legalizace pobytu lidí, kteří u nás nemají co pohledávat. Odpovědí na stárnutí populace mí být podpora porodnosti rodin s dětmi, zvyšování životní úrovně evropských občanů. To ale nejde dohromady s představou bruselských ekofanatiků a sociálních inženýrů. Ti sami o sobě rozhodli, že Evropa se svými osmi procenty emisí CO2 spasí svět tím, že spáchá rituální zelenou sebevraždu v rámci předraženého násilného experimentu s názvem Green Deal.

Jak jsem říkal, to musí lidé změnit v evropských volbách. A znovu opakuji, že jde o to, kdo bude v Evropské komisi. Ta Evropa nefunguje, jak by měla, nerozhoduje Evropská rada, kde je zvolen premiér Fiala nebo Macron. Ne. Ta komise rozhoduje! Ta Ursula si nedělá poznámky v rohu a nepřijímá úkoly, ona rozhoduje, rozdává peníze! Ano. A to se může zvrátit jenom tak, že v Evropském parlamentu získají blokaci nebo většinu poslanci, kteří mají ještě pud sebezáchovy a chtějí naši Evropu zachránit. A to my chceme! My chceme. Protože jinak ta budoucnost bude velice špatná.

Takže trvám na tom, že jediné řešení ilegální migrace je mimo Evropu. Musíme pomáhat lidem v Africe a Blízkém východě v jejich zemích. Ti, kteří k nám chodí, to nejsou ti, kteří prchají před válkou nebo klimatickými změnami, jak se tvrdí. Musíme je už předem informovat a varovat všemi efektivní kanály, přes televizi, sociální sítě, internet, že jejich sen o evropském ráji není skutečnost a že je čeká deportace. A to je přesně to, o čem jsem mluvil. Teď, když v Německu politici říkají, že už to nechtějí, no tak údajně hlavní cíl je teď Nizozemsko.

Lodě s migranty nesmí vůbec vyplout. Azylová řízení musíme podle vzoru Austrálie provádět mimo území Evropské unie. Stokrát jsem mluvil o Ellis Island. Stokrát jsem mluvil o rozšíření Schengenu, že musíme bránit Evropu na moři. Migranty, kteří v Evropě nemají co pohledávat, musíme důsledně vracet do zemí jejich původu nebo klidně do třetí země, se kterou se na tom domluvíme podle vzoru Dánska nebo Británie. Zatím u nás takový problém nemáme, i když samozřejmě nejsem si jist, jestli naše rozvědka vůbec vnímá, jakým způsobem a kdo k nám vlastně chodí. Nevím. Nejsem si jistý, že se tím zabývá dostatečně.

Musíme rozšířit schengenský prostor o západní Balkán, o tom jsem mluvil, aby vnější hranice EU byly na moři, a tyhle hranice musíme bedlivě střežit a hájit. Hranice na zemi musíme... Ano, když mluvím, jak vyhrál, jak v roce 2015 když Viktor Orbán postavil plot, jaký to byl skandál! No díky bohu za to. Řecký premiér na tom vyhrál volby teď o kolik let později? O sedm let později. Ano, Evropa se změnila, ale pro některé je už pozdě. Politika otevřených hranic mimo Schengen je zhoubná a především každá členská země Evropské unie si musí zachovat právo rozhodovat, kdo u nás bude žít a kdo u nás bude pracovat. Tento princip jsme vždy jako hnutí ANO prosazovali a prosazovat budeme. Brusel nám nemá co diktovat, koho si pozveme k nám domů! Žijeme ve vlastním domě, ne v bruselském pronájmu, a já to tak si zachovat hlavně pro naše děti, vnuky a vnučky. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP