(16.00 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Když se podíváte, tak jenom daňové nedoplatky za rok 2022 jsou 100 miliard korun. Takže jedním řešením je určitě důsledné vymáhání daňových nedoplatků a samozřejmě zdanění stovek miliard korun vyváděných nadnárodními korporacemi z České republiky do zahraničí. A tento náš zákon odmítla jak Babišova vláda - a dali nám k tomu stanovisko, že to neumožňuje Evropská unie, to se mi líbilo, to zdůvodnění, jak se ještě přiznala ta barva. A samozřejmě Fialova vládní pětikoalice, ta nám k tomu dala samozřejmě podobné stanovisko, protože to nechtějí. Takže vy chcete vysát - vysát - české občany úplně na krev, a přitom tady stamiliardy se vyvádějí z České republiky. Tak ony ty možnosti jsou různé. Třeba kdyby se vám nelíbilo zdanění dividend, tak co přijmout zákon s povinností reinvestovat část zisků zpátky v České republice? To by šlo! Ale ani to nechcete.

Samozřejmě co se týče výdajů, tak samozřejmě je potřeba podle našeho názoru především razantně omezit veškeré zbytné výdaje do zahraničí, například v podobě předražených nákupů zbraní a vojenské techniky, odvodů do rozpočtu EU a záruk za její dluhy. Anebo financování konfliktu na Ukrajině je potřeba ukončit. My říkáme jasně: peníze Čechům, ne Ukrajině a Ukrajincům! To je slogan SPD: peníze Čechům, ne Ukrajině a Ukrajincům!

Já vím, že vy všichni to vidíte jinak, že to nechcete, protože posílání peněz a zbraní Ukrajincům, společně tady to podporují jak strany vládní pětikoalice, tak společně s hnutím ANO. Je to tak. Je to fakt. Jediné SPD je proti posílání zbraní a peněz Ukrajincům tady v České republice, tady v Poslanecké sněmovně. Jsme v tom jediní. Jediné SPD říká: Česká republika na prvním místě. To je náš slogan. To je naše heslo: Česká republika a český občan na prvním místě. Vy máte na prvním místě Washington, Brusel, Kyjev, Berlín a možná i svoje kapsy. To určitě, protože vloni, když se hlasovalo o zvýšení platů politiků, tak si to prohlasovala Fialova vládní pětikoalice. A my jsme byli proti. Takže platí to i s tou kapsou. Zcela konkrétně. Nemluvím teď o organizovaném zločinu, který je v hnutí STAN. Jo? Nemluvím o bytové kauze, která se týká v Brně taky ODS a dalších politiků, KDU-ČSL a tak dále. Ale mluvím o tom, co je faktem, a to je vaše hlasování o zvýšení platů politiků. My jsme byli proti.

Podle našeho názoru český státní rozpočet musí být primárně určen na zabezpečení klíčových veřejných služeb typu zdravotnictví, školství a sociálního systému včetně důstojných důchodů a na podporu českým občanům a českým firmám a podnikatelům.

Já vůbec nechápu, co tady předvádí Fialova vláda, co se týče Ukrajiny. Takže i podle polských údajů jenom v Polsku se zdržuje 371 000 Ukrajinců v branném věku, kteří podle ukrajinských zákonů, podle zákonů té vaší milované Ukrajiny, podléhají branné povinnosti na Ukrajině. V České republice jsou další desetitisíce a celkově v Evropě, jak jsem si přečetl, je to cirka tři čtvrtě milionu. Takže vy z nás děláte úplné užitečné idioty, z občanů České republiky. Vy na jednu stranu posíláte na Ukrajinu z peněz českých občanů zbraně a peníze Ukrajině a Ukrajincům, a zároveň Ukrajinci masově - mluvíme o statisíci Ukrajincích - odmítají bránit svoji zemi a odmítají bojovat na Ukrajině. Já je chápu. Já ty Ukrajince chápu, že nechtějí bojovat za Američany. Ale proč má český občan platit ze svých daní desítky miliard na Ukrajinu a Ukrajincům, když oni sami nechtějí bojovat? A masově! To není o jednotlivcích, to je o statisících!

Přestaňte z nás už dělat užitečné idioty! Paní Černochová, ministryně obrany z ODS, pan Fiala z ODS, pan Rakušan ze STANu a celá vládní pětikoalice. Já říkám, je potřeba ukončit posílání zbraní a peněz na Ukrajinu, protože sami Ukrajinci nechtějí už bojovat. Je čas zahájit mírová jednání. Proč my máme krvácet za Ukrajinu a Ukrajince, když oni sami nechtějí bojovat? Přitom sama Ukrajina řekla, tento týden to řekli, že nutně potřebují do konce roku - teď hned 100 000 bojeschopných mužů do ukrajinské armády a do konce roku 200 000. Ale oni tady jsou! Ale nechtějí bojovat na Ukrajinu. Znovu říkám, já je chápu, já bych za zkorumpovanou Ukrajinu taky nebojoval a za cizí zájmy. Ale v tom případě jim neposílejme už žádné peníze a zbraně. Ukončeme to. A samozřejmě ruku v ruce s ukončením konfliktu na Ukrajině je potřeba ukončit i povolení k pobytu těm Ukrajincům, ukrajinským uprchlíkům. Protože kde není válka, tak se samozřejmě můžou logicky všichni vrátit a už se na to nemůže nikdo vymlouvat.

Takže já bych chtěl opravdu důrazně požádat Fialovu vládní pětikoalici, aby přestala okrádat české občany! Protože nemá to žádnou logiku, když sami Ukrajinci nechtějí bojovat. Potom by muselo být vysvětlení už nějaké jiné, proč za každou cenu posíláte české miliardy z našich daní na Ukrajinu. Že z toho sami něco máte. Protože to nemá logiku jinak. Sami z těch kšeftů asi něco máte. Nevím co. Politicky? Finančně? Možná pro svůj dobrý pocit? To já nevím. To nevím. Nechápu. Ale nemá to žádnou logiku v této zcela zřejmé situaci.

Tady bych připomněl průzkum, který proběhl i mainstreamovými médii, že 68 % Čechů chce ukončit válku na Ukrajině i za cenu, že Rusko získá část území. Je to 68 % občanů České republiky, ne Okamura. Já to říkám od začátku, že to máme ukončit. A to jsem neříkal ani s ruskými územími. Ale čeští občané si myslí, 68 %, že je potřeba ukončit válku na Ukrajině i za cenu toho, že Rusko získá část území, kde ale žijí Rusové, etničtí Rusové logicky, kteří nechtějí být součástí Ukrajiny samozřejmě. To se taky nikdo z vás neptal, jestli vůbec chtějí být na Ukrajině. No nechtějí! Oni nechtějí být součástí zkorumpované, chudé Ukrajiny, když můžou být součástí státu, jehož mateřským jazykem mluví a je v něm vyšší životní úroveň než na Ukrajině. Neříkám, že je nějak vysoká, ale je vyšší.

To znamená, já si myslím, že je to úplně jasné. Vy jdete proti většině občanů České republiky. A může se tam usmívat, když tady někdo říká o Okamurovi, že něco... my chceme mír, a vy tady plácáte něco o tom, že je někdo proruský, tak to byste museli urazit 68 % občanů České republiky, kteří na to mají ještě dokonce konkrétnější názor, jak jsem řekl, nebo ještě více, řekl bych, ten náhled mají ještě více, bych řekl, realistický. A já s nimi souhlasím. Já se nestydím za to, že souhlasím s 68 % občanů České republiky a že SPD jako jediná tady v tomto tématu zastupuje většinu občanů České republiky. Ano, konec války na Ukrajině! A my říkáme v SPD jasně: chceme mír, ne válce! Říkáme: chceme mír a mírová jednání. Ne válce! Chceme mír a normální životy, ne válku a bídu. Máme jasná stanoviska v SPD na tuto záležitost.

To není naše válka! Nelžete nám. Premiér Fiala říkal, vloni nebo předloni to říkal, on totiž lže pořád, tak říkal, že jsme ve válce. Premiér Fiala říkal, že jsme ve válce. Nelžete už! Celá vládní pětikoalice lže! My v žádné válce nejsme. Netahejte nás do války! My žádnou válku nechceme v České republice. My tady máme rodiny, máme tady bydlení, máme tady práci. A nechceme, abyste nás zatahovali do nějaké války. Vy jste váleční štváči! Netahejte nás do toho! My nechceme ani posílat zbraně na Ukrajinu, ani nechceme posílat peníze Ukrajincům. My chceme peníze českým občanům, našim občanům, aby se naši lidé měli dobře!

Zpátky ale k tomu, co se tady prohlasovalo v rámci toho Green Dealu v Evropské unii, opět za asistence Fialovy vlády, která neumí říct ne. Takže zateplování budov soukromých i veřejných od roku 2030? Kde na to vezmete? Proto jsem odbočil k tomu státnímu dluhu. Kde vezmete ty peníze na to? Vždyť peníze nejsou. A občané je taky nemají. Umíte si představit, co to je zateplení rodinného domku? Umíte si představit, co to je zateplení veřejné budovy? Kolik to stojí? To nestojí tisíc korun. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP