(10.20 hodin)
(pokračuje Berenika Peštová)

Takže mě to neuspokojuje. Já se omlouvám, ale tento zákon mě prostě vůbec neuspokojuje, protože vidím, jaký přístup je z jednotlivých ministerstev. Takže já budu v klidu, až uvidím, že ta vyhláška dozná těch změn, jak tady slibujete, to znamená, že na ten průmysl budete myslet, a ne jenom na ty teplárny!

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji. Zeptám se, zda ještě někdo se hlásí z místa do rozpravy? Nikoho nevidím, rozpravu tedy končím.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím zpravodaje garančního výboru, aby nás seznámil s procedurou hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním k nim sdělil stanovisko. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Karel Tureček: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Vzhledem k tomu, že procedura byla přijata na garančním výboru pro životní prostředí, tak bych se odkázal na sněmovní tisk 569/7 a tu proceduru máte před sebou. Takže já bych v rámci hlasování pak provedl jednotlivými body, upozornil, o čem hlasujeme, nicméně bral bych tuto proceduru za stěžejní v rámci toho tisku 569/7, pokud samozřejmě k tomu nebudou námitky. Jinak já jsem připraven tu proceduru podrobně načíst.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji. Zeptám se, jestli má někdo problém s navrženou procedurou dle výboru? Není tomu tak, takže můžeme pokračovat. Pane zpravodaji, prosím.

 

Poslanec Karel Tureček: Děkuji za pochopení. Za prvé bychom se měli vypořádat s legislativně technickými úpravami podle § 95 odst. 2 jednacího řádu. Vzhledem k tomu, že nebyla žádná legislativně technická úprava načtena, tak tento bod můžeme přejít.

A jsme u prvního bodu, kterým je pozměňovací návrh, takzvaný souhrnný pozměňovací návrh kolegy Šimka a dalších, označený pod písmenem D1.1 až D1.13. Jak jsem řekl, je to souhrnný pozměňovací (návrh), který řeší vypouštění odpadních vod ze stanových táborů, kontinuální monitoring, dále problematiku společné vyhlášky rezortu Ministerstva životního prostředí a Ministerstva zemědělství, havarijní plány a jejich předávání digitálně do informačního systému, doplnění změny přechodných ustanovení novely liniového zákona, vodoprávní kvalifikace úředníků stavebních úřadů a překonání vodního díla vodáky. Takže tohle obsahuje všechno souhrnný pozměňovací návrh, který když bude schválen, tak se stane nehlasovatelným pozměňovací návrh A1, A2 až A3. Jsou to všechny pozměňovací návrhy výboru pro životní prostředí. Dále pozměňovací návrh B1, B2, část pozměňovacího návrhu zemědělského výboru a pozměňovací návrh pod písmenem G.

Takže já poprosím, paní místopředsedkyně, dejte hlasovat o souhrnném pozměňovacím návrhu D1.1 až D1.13.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Stanovisko výboru? (Výbor doporučuje.) Stanovisko navrhovatele? (Souhlasím.)

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 45, přihlášeno 158 poslankyň a poslancům, pro 135, proti 19. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Karel Tureček: Takže tím pádem se staly nehlasovatelnými pozměňovací návrhy výboru pro životní prostředí a pozměňovací návrh zemědělského výboru B1, B2.

A jsme u pozměňovacího návrhu pod písmenem B3. Je to pozměňovací návrh zemědělského výboru, který zpřesňuje činnosti Hasičského záchranného sboru během likvidace havárie. Výbor pozměňovací návrh doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Stanovisko navrhovatele? (Neutrální.)

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 46 přihlášeno, 158 poslankyň a poslanců, pro 150, proti nikdo. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Karel Tureček: Dále je to pozměňovací návrh opět zemědělského výboru uvedený pod písmenem B4, B5 a B6, který řeší problematiku služebnosti u vodních děl a jednorázové vypořádání. Výbor doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Stanovisko navrhovatele? (Neutrální.)

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 47, přihlášeno 158 poslankyň a poslanců, pro 151, proti nikdo. Návrh byl přijat. Můžeme dál.

 

Poslanec Karel Tureček: Dále tady máme pozměňovací návrh C. Je to pozměňovací návrh kolegy Zuny, který řeší kompetence povodňových orgánů ve vazbě na statut hlavního města Prahy. Výbor doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Stanovisko navrhovatele? (Neutrální.)

Zahajuji hlasování, ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 48, přihlášeno 158 poslankyň a poslanců, pro 155, proti nikdo. Návrh byl přijat. Můžeme dál.

 

Poslanec Karel Tureček: Dále tady máme pozměňovací návrh pod písmenem D2.1 až D2.4. Je to pozměňovací návrh kolegy Šimka, takzvaná vyvratitelná domněnka povolování energie z obnovitelných zdrojů, změna vodního zákona a zákona o ochraně přírody a krajiny. D2.6 - opravuji se. D2.1 až D2.6. Vyvratitelná domněnka se změnou vodního zákona, zákona o ochraně přírody a krajiny, s úpravou pro stávající malé vodní elektrárny. Výbor k tomuto návrhu nepřijal stanovisko.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Stanovisko navrhovatele? (Souhlasím.)

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 49, přihlášeno 158 poslankyň a poslanců, pro 84, proti 19. Návrh byl přijat. Můžeme dál.

 

Poslanec Karel Tureček: Takže tím pádem se stává nehlasovatelným pozměňovací návrh uvedený pod písmenem E1 až E6 kolegyně Pošarové, který řešil obdobnou problematiku bez omezení pro malé vodní elektrárny.

Dále tady máme poslední pozměňovací návrh, je uvedený pod písmenem F1 až F9 kolegyně Kocmanové, a sice jsou to náležitosti žádostí podle vodního zákona, problematika vložení vyhlášky, zejména hlavně o TBD, do zákona podle požadavků Legislativní rady vlády. Výbor doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Stanovisko navrhovatele? (Souhlasím.)

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 50, přihlášeno 160 poslankyň a poslanců, pro 157, proti nikdo. Návrh byl přijat. Můžeme dál.

 

Poslanec Karel Tureček: Tím jsme se vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy a můžeme hlasovat o návrhu zákona jako celku. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP