(11.50 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Projekt... Další projekty. Co je s tou věznicí v Uherském Hradišti? Vy jste se teď chlubili, chlubili jste se, dá se to najít - Lety. Každý tam stříhal pásku a všichni říkali, jak je to skvělé. Tak já chci jenom říct, že kdyby nebylo ministra za KDU-ČSL - tam se občas taky najde nějaký člověk, který chce tvořit - a jsem s ním Lety nenavštívil v roce 2016, tak nemáte nic. Nic nemáte. Stejně jsem navštívil Uherské Hradiště, ta věznice. Chtěl jsem vám udělat totalitní, protitotalitní muzeum. Už se tam byl vyfotit pan Fiala, pan Stanjura, ten zbytečný pan ministr. A co se děje, kdy to tedy bude? To jsme odmakali. Takže tam by bylo zajímavé vlastně, pane ministře, jestli tedy konečně budete mít peníze a něco také vytvoříte. Invalidovna a další věci.

Jaký byl ten rozdíl za nás? Za nás byl v tom, že ministři chodili za mnou a chtěli peníze od ministra financí a společně jsme ho nějakým způsobem přesvědčili, aby peníze daňových poplatníků efektivně využil na investice. U vás to je tak, že všichni se vymlouvají na pana ministra financí, který to vždycky zabije. Premiér vládu neřídí. Takhle to funguje. Tady máte Národní investiční plán a bylo by dobré... Založili jste nějakou nesmyslnou komisi, kde v podstatě jenom konstatujete, že budete otvírat věci, které jsou naší prací. Naší prací. PPP projekt, dopravní infrastruktura, proč už není konečně? Tak aspoň udělejte jeden. V prosinci tohoto roku pan premiér zase bude otvírat novou dálnici na Strakonicku, 32 kilometrů. To odmakal Havlíček. A zase budete lhát lidem, že je to vaše dílo. Není to vaše dílo!

Ta vaše vláda za dvaapůl roku de facto neudělala vůbec nic. Tady máte, pane ministře, celý seznam. Například divadelní trakt otáčivého hlediště v Českém Krumlově. Novostavba divadla České Budějovice. Tady máte plno věcí. Kultura. Já vím, že když jsme to udělali my, že je zákaz v podstatě v tom nějak pokračovat, ale je to velká škoda, protože my jsme to dělali pro lidi a vy byste to taky měli dělat pro lidi. Vy tady máte 47 miliard, pane ministře kultury: 47 miliard. Dobrou chuť. Zkuste si to přečíst a aspoň jeden projekt dotáhněte. Tu Novou scénu, vždyť je hotová, je připravená. Uherské Hradiště. Když jsme tam byli, tak nás kolega z ODS pokutoval, že jsme údajně blbě parkovali. Tak to je asi jediné, co vy umíte. Ale zkuste udělat to muzeum, aspoň něco. A my vám budeme tleskat. Budeme říkat ano, konečně... Dobrý den. (Přichází ministryně Černochová.)... něco udělali. Vy se jenom chlubíte naší prací, to je všechno, co... Takže pan premiér, já už jsem mu to jednou dával.

Česká republika - země pro budoucnost, jsme psali. (Ukazuje materiál.) Ale naše země pod vaším vedením nemá žádnou budoucnost. A pokud vy tam budete ještě dál, tak to bude pro nás úplná katastrofa. Úplná katastrofa. Vy děláte jenom píár. Vy děláte jenom marketing. Pan ministr Síkela teď byl v Karlovarském kraji, takže tam podepsal nějaké memorandum o tom, že když naprší a uschne, přijde nějaký investor. No žádný nepřijde. Za vás? Proč by sem někdo chodil? Síkela je v Americe, přesvědčuje Microsoft? Microsoft měl přijít a nechtěl ani pobídku za 5 miliard. Ale když vidí, co vy děláte, kdo by sem chodil, prosím vás? To je úplně nenormální. Všichni jdou pryč.

Potom budu mít tady ještě zahraniční okénko pro pana Lipavského. I ten Číňan, prezident, si představte, že ho ten Macron doprovodil až k letadlu. To je co? Ta zlá Čína vaše. Lídrovská zahraniční politika. Víme, jak jsme dopadli. No ale k tomu se ještě vrátím.

Takže když pan premiér říká, že má nějakou komisi nebo co to je, tak se musím smát. Musím se smát. Protože za vás sem nikdo nepřišel. Nikdo. Kdo by tady chodil? Jenom slibujete něco. Slibujete, děláte tu hodnotovou politiku, která ani neexistuje pořádně. My jsme součástí Evropské unie a NATO. Tak proč neděláte stejnou politiku jak ostatní? Tomu nerozumím. Politiku ve prospěch občanů České republiky, ve prospěch českých firem? To neděláte. To nás vždycky pobaví, jak pan premiér, on snad tomu věří, že... A nejvíc je zajímavé to, že pan premiér přece seděl v té vládě Nečase, kterého řídila, ten kmotr a tohle všechno, ne? Viděli jsme ten seriál Sedm schodů k moci. Vždyť ten pan Fiala tam seděl s panem Stanjurou. Teďka objevili, že jak ta dopravní infrastruktura je důležitá. No škoda, že jste to neřešili hned po revoluci! Možná i ta dálnice do Vídně by nešla tam přes ta jezera a možná by někdy i byla dostavěna.

Vy se chlubíte jenom naší prací, ano. 5. 9. 2016 jsem byl s Hermanem v Letech. A tam jsem mu slíbil, že s tím něco uděláme. Potom mě Sobotka vyhodil, ale nějak se to dotáhlo. Teď nekomentuji, kolik to stálo. Všichni tam byli, pan prezident, pan premiér, všichni super, jo. Neudělali proto vůbec nic! Nic neudělali. A Uherské Hradiště. Tak to byste mohli. Tam jsem byl 27. května 2016 s Hermanem. Strašný zážitek! Strašný zážitek. A odmakali jsme to, aby Úřad pro zastupování... ÚZSVM, ten Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, aby si to vzal. Co to bylo práce tam přesvědčit tu soudkyni a kraj a město, a všichni do toho kecali. A my jsme vám to připravili. Máte to na talíři. Tak jste si mohl aspoň udělat nějakou čárku, že to uděláte, ne?

Tak. Věznice. No a potom Památník Bati. 1. května hnutí ANO, které má program bojovat za zájmy občanů České republiky v Bruselu, na rozdíl od pětikoalice, která má program bojovat proti hnutí ANO a překreslovat plakáty, ale my se těšíme. My jsme rádi, že nás tak propagujete. A těm pitomostem samozřejmě nikdo nevěří. Takže i tam jsem volal Hermanovi a říkám okamžitě potřebujeme tady 20 milionů. Protože Baťa byl génius! Génius! Absolutní génius, jo? Jeden z největších občanů v naší historii. Teď čtu nějaké články, že nějaký pán, který shání nějakou starou munici, že bude největší Čech. To už se všichni zbláznili tady.

Takže to jsou projekty, které my jsme dodělali. My jsme dodělali. Takže zkuste něco udělat taky. Zkuste. To by bylo fajn, kdybyste něco taky předvedli.

Pan premiér nás stále přesvědčuje, jak všechno funguje skvěle. A ta propaganda. Propaganda těch médií je samozřejmě obrovská. Protože ano, tady dokonce nová divize Seznam, to je to Právo a Novinky, je titulek, že ANO u důchodů zřejmě vyhrožuje. No nevyhrožuje. Nevyhrožuje. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP