(14.10 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

To znamená, a my jsme mu to tady vytýkali a ministr vnitra Rakušan z hnutí STAN ještě nám tady potvrdil při mimořádné schůzi v loňském roce, že si to ještě přeprověřoval před tím hlasováním telefonicky s premiérem Fialou. To bych chtěl vidět, to je opravdu komunikace neuvěřitelná o tak zásadní věci. A že má hlasovat na základě pokynů premiéra Fialy za ODS, má být pro migrační pakt, takže hlasoval pro. Je to samozřejmě likvidace České republiky. Protože my za SPD říkáme jasně, že nechceme tady chodit mezi nějakými africkými islámskými migranty, protože se zhorší bezpečnost našich občanů. To není ani xenofobie, ani rasismus, je to prostě normální obava o naši bezpečnost, protože to vidíme v západní Evropě.

A už jsem tady vyzýval minule poslance Fialovy vládní pětikoalice a vaše ministry, ať nám to ukážou a jdou příkladem. Nastěhujte si domů mladého islámského migranta, zvláště když doma máte dceru, dcery. Běžte do práce, nechte je tam spolu. Podle vás je to v pořádku. Podle mě je to v nepořádku. Já bych to nikdy neudělal, protože bych se bál. Nikdy bych nechtěl mít tyto migranty nastěhované doma, zlegalizovat je, zlegalizovat jim pobyt u mě, protože prostě mám strach a nebudu se cítit bezpečně. A vy to samé děláte nám všem v České republice. A zajímavé je, že nikdo z vás tím příkladem nejde z vládních poslanců a nikoho si domů takového nenastěhuje. To je pozoruhodné. Z eráru, ano. Z eráru obtěžujete. Ale abyste šli příkladem - české přísloví je takzvané ukázaná platí - tak to už ne! Takže samozřejmě jediným způsobem je ukončit vaši vládní koalici a pohnat vás samozřejmě k odpovědnosti, protože tohleto je neuvěřitelné.

Počet žádostí o azyl v Evropské unii tak výrazně roste už třetí rok v řadě a dostal se již na úroveň dosavadního vrcholu migrační krize z let 2015. Jedná se převážně o migranty z muslimských a afrických zemí. Nejvíce žádostí o azyl pochází od občanů Sýrie, následují Afghánci a Turci. Hnutí SPD odmítá masovou imigraci do Evropy a v rámci zájmu zachování bezpečnosti České republiky a jejích občanů požadujeme zavedení stálých kontrol našich hranic, protože o kontrole vnější hranice EU se dlouhodobě pouze hovoří.

Mimochodem, bude to docela zajímavé a ještě jsem to nikde mediálně neřekl. My děláme 23. května 2024 na Václavském náměstí setkání, veřejné setkání evropských vlasteneckých stran. Od 17 hodin na Václavském náměstí ve čtvrtek 23. května. A mimochodem, mám to zatím předběžně potvrzeno, tak doufám, že to tak dopadne, tak jedním z hostů, který tam vystoupí, by měl být Fabrice Leggeri. To je ten šéf, to je ředitel, šéf Frontexu, který vedl Frontex od roku 2015 do roku 2022. Sedm let vedl Frontex. A právě Fabrice Leggeri položil sám od sebe funkci šéfa Frontexu, nejvyššího člověka Frontexu, to znamená evropské pohraniční stráže. A pro francouzská média, proběhlo to všemi i mainstreamovými západními médii, řekl, že mu Ylva Johansson říkala, když to volně přeložím, protože teď nemám ten citát před sebou, ale už jsem to tady říkal ve Sněmovně, přesně jsem jel po tom jeho článku, po tom jeho rozhovoru, tak řekl, že mu říkala, že nemají chránit hranice, nemají bránit migrantům ve vstupu, ale naopak že těm migrantům mají umožňovat příjezdy na území Evropské unie. Fabrice Leggeri. Sedm let vedl Frontex, 2015 až 2022. A řekl, že nastupoval do Frontexu s tím, že bude chránit evropské hranice, a pak zjistil, že politika Evropské komise je přesně opačná a že nemá chránit evropské hranice, ale že naopak má ty migranty pouštět sem. Proto to sám od sebe položil a dneska je kandidátem do Evropského parlamentu za Národní sdružení Marine Le Pen. Takže máme ho tady mít na pódiu na Václavském náměstí 23. května v 17 hodin.

Určitě víte, o kom mluvím. Ostatně tady je pan Takáč. Když jsem byl v interview ČT 24 v pondělí, tak taky věděl přesně, o kom mluvím. Paní Jourová s panem Dvořákem, když byly otázky Václava Moravce, byla tam naše paní poslankyně Pošarová, tak taky přesně věděli, o kom je řeč. A paní Jourová z hnutí ANO tam říkala, že to prý není pravda. Tak za prvé, ať nelže tato obhájkyně migrace. A tady toho, přímo toho člověka, o kterém tady všichni mluví, tak my jsme si ho pozvali. Zatím to máme předběžně potvrzeno, samozřejmě v případě, že nebude moci přijet, tak z Národního sdružení přijede někdo jiný na úrovni poslance, který nám tam vystoupí. Ale samozřejmě bude tady velmi vzácná příležitost to slyšet z první ruky, co Evropská unie předvádí.

Takže tady už nelžete, Fialova vládní pětikoalice. Vždycky jsem tady slyšel Frontex, pošleme tam někoho. Vždyť Frontex naopak funguje jako zvací organizace, která místo aby chránila hranice schengenského prostoru, tak dělá pravý opak! To je politika Evropské unie. Tak už tady nelžete, protože ty vaše lži už všichni prohlídli. Takže to jenom tady říkám na okraj, co chystáme, a doufám, že nám to klapne. Samozřejmě, budou tam vystupovat i předsedové dalších západních vlasteneckých stran, jako z Belgie a tak dále.

Takže chtěl jsem jenom říct, že taková je situace ohledně migrace, ohledně Frontexu. Takže posilování vnější hranice Evropské unie je fikce. Není to fikce. Je to lež! Je to podvod na občany Evropské unie, na občany států Evropské unie. Tak už nelžete!

To, pro co souhlasila Fialova vláda, vy jste odsouhlasili migrační pakt EU, tak je plně v souladu s politikou EU, to znamená milion migrantů ročně do Evropské unie z Afriky a z islámských zemí. Vy zničíte Českou republiku. Já už říkám předem a budu říkat veřejně celou dobu: Za jakýkoliv trestný čin, za jakoukoliv kriminalitu migranta na území České republiky, u těch Ukrajinců už to tak je a občané to vidí, tak za to plnou odpovědnost nese Fialova vládní pětikoalice ODS, TOP 09, STAN, KDU-ČSL a Pirátů. Vy za to můžete! My v SPD říkáme - nulová tolerance. Vy za to můžete! A budu vám to připomínat celou dobu, jakýkoliv kriminální čin, který tady bude, a už taky byly, tak za to může pan Rakušan. Ten za to může přímo samozřejmě jako ministr vnitra. A samozřejmě za to můžou předsedové a členové vlády Fialovy vládní pětikoalice. Vždyť vy nejste schopni hlasovat ani proti tomu migračnímu paktu. To je neuvěřitelný! Poláci a Maďaři hlasovali proti. Vy nejste schopni ani být proti. Takže za to máte samozřejmě plnou odpovědnost a při každém trestném činu vám to tady budeme připomínat hlasitě, kdo za to může. Takže tohle to je samozřejmě úplně šílený!

Rovněž je nutné ukončit ekonomickou motivaci k migraci v podobě snadno dostupných a vysokých sociálních dávek a dalších benefitů pro imigranty v zemích západní Evropy. Proto my od začátku říkáme, že je potřeba prosazovat nulovou toleranci. To znamená, žádná nabídka. Žádná nabídka sociální, nic. Prostě nic pro jakékoliv nelegální migranty. Ať si prostě požádají na zastupitelských úřadech, jestli mají nějaký problém. Jestli mají pocit, že mají právo na nějaký azyl, tak si můžou požádat v první bezpečné zemi, což je mimochodem Turecko například a další země, ale hlavně nikoho sem nebrat.

Mimochodem právě ta politika Frontexu je taková, že místo aby oni vytlačili ty lodě i na moři z toho schengenského prostoru, normálně vytlačili na sílu, nekompromisně, tak oni je sem ještě vozí do Evropy. To je prostě problém. To znamená, zatímco, dám takový příklad, třeba když se přepadávají evropské lodě a lodě z civilizovaného světa, například se přepadávají kolem toho Arabského poloostrova, to je ten Jemen tam a tyhlety země, tak je zajímavé, že po těch somálských pirátech se tam střílí normálně. Normálně se po těch lodích střílí. A to často není ani žádná oficiální... To nejsou ani policisté, ani vojáci často, prostě na těch lodích je bezpečnostní služba a střílí na ty piráty. Zajímavé je, že když se jedná o oficiální bezpečnostní složky, jako je Frontex, tak v podstatě dochází k politice, že ty lodě se vozí do Evropy. A to je špatně. Ten migrační pakt je otevřenou pozvánkou. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP