(14.50 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Takže to bylo téma migrace. A jak z toho ven samozřejmě, to už jsem tady naznačil. Je potřeba vás vyměnit ve volbách. Teď se tady blíží volby do Evropského parlamentu a my si samozřejmě přejeme... Teď jsem slyšel, že paní Pekarová Adamová má prý problémy, že ji možná vymění v TOP 09. Ale já bych nechtěl, aby ji vyměnili v TOP 09. Já vás možná překvapím. Já nechci. Prosím vás, neměňte paní Pekarovou! Jestli můžu mluvit k TOP 09. Naopak, tu my potřebujeme! Protože paní Pekarová je tou nejlepší ukázkou toho, právě to je takový ten pomyslný červený hadr, kdy všichni vidí, koho nechtějí. Protože podle Centra pro výzkum veřejného mínění Akademie věd, jak byl ten průzkum, tak je nejméně populární političkou vůbec v České republice. Takže naopak, jestli vás můžu poprosit, nechte si paní Pekarovou v čele TOP 09! Jestli vás můžu poprosit. To je ideální stav pro nás. Ideální stav. A také by bylo ideální, aby co nejvíc mluvila. Prosím vás, ať mluví co nejvíc paní Pekarová. To potřebujeme, jo? Ať chodí co nejvíc do televize, ať tam říká dál ty své svetry, a že se vláda nemá starat o lidi, jo? Ať dál řekne, že dala do nějaké databanky mouku - jednu. Přitom všichni vědí, jaký má plat. Já vím, že to bylo předtím, než byla předsedkyní Sněmovny. Ale stejně. Ale už byla v Poslanecké sněmovně. To znamená, je potřeba, aby ona mluvila dál. Takže o to jsem vás chtěl poprosit, abyste paní Pekarovou dál tam... Prosím vás, neodvolávejte ji! Protože my stejně chceme vyměnit vládu jako celek. Takže to už je prašť jako hoď.

Samozřejmě v této souvislosti bych chtěl poprosit i ODS, protože je skvělé, že máte předsedu, premiéra Fialu. Petra Fialu. Jako tady se nám to osvědčuje. Samozřejmě to myslím ironicky všechno. To, doufám, chápete. Osvědčuje se to v tom, že náš občan vidí všechny ty minely a všechna ta zvěrstva, všechny ty politické zločiny, které vaše vláda dělá. A já si myslím, že potom by to mohlo usnadnit rozhodování občanů ve volbách. Ale k premiéru Fialovi se ještě dostanu samozřejmě. Takže to jsem samozřejmě řekl ironicky. Řekl jsem to samozřejmě s nadsázkou. Doufám, že to všichni pochopili. Už zase vidím nějaká sluníčkářská média, která by vytrhla můj citát z kontextu, že bych si snad měl přát premiéra Fialu. To opravdu ne. To je potřeba ukončit samozřejmě a vyměnit ve volbách. Ale my chceme odvolat vládu jako celek samozřejmě.

Premiér Fiala, ano, o tom jsme hovořili. A chtěl jsem hovořit taky o těch důchodech. Premiér Fiala pro české občany neudělal nic. Respektive udělal to, že zvýšil daně a snížil důchody, což je strašné. My jsme tady proti tomu protestovali, obstruovali jsme, bránili jsme tomu všemi možnými prostředky. Vy jste si to nakonec tady prohlasovali. No a premiér Fiala dál věnuje čas nikoliv českým občanům. On na české občany kašle. Petr Fiala z ODS dál lítá po Evropě a čeští úředníci lítají po světě, aby sháněli zbraně a peníze pro Ukrajinu. Peníze Ukrajincům sháníte! Takže nikoliv peníze Čechům, ale sháníte peníze Ukrajincům. A na to používáte české veřejné prostředky, vládní letadlo, peníze daňových poplatníků. Takže lítáte po světě a sháníte peníze Ukrajině. Na české občany úplně kašlete!

Teď jsem samozřejmě slyšel i v televizi vyjádření místopředsedy poslaneckého klubu hnutí ANO, pana Juchelky. A je to tak. Já jsem si to přehrál schválně na ČT24, kde opakovaně říká a dokola říká v rozhovoru s vládním poslancem, že hnutí ANO vždy podporovalo, bude podporovat zasílání peněz a zbraní Ukrajincům. Říká, že hnutí ANO, je to tak, je to pravda, "vždy" tam říká, hlasovalo - já sám to taky říkám, že to tak je - pan Juchelka to taky tam říká, že hnutí ANO vždy hlasovalo a bude hlasovat pro všechny zákony na podporu Ukrajinců a Ukrajiny. To znamená, jsou peníze Ukrajincům, lex Ukrajina, peníze Ukrajincům, zbraně Ukrajincům. Ano, je to tak. Hnutí ANO společně s vládní pětikoalicí podporují posílání peněz a zbraní Ukrajině a Ukrajincům.

Hnutí SPD je jedinou stranou v parlamentu - jedinou stranou v parlamentu - která říká: peníze Čechům, ne Ukrajincům a Ukrajině. A nestydíme se za to! Jedno mi trošku chybí: ty reakce, které jsem tady viděl na sebe vloni a předloni. Nebyl to zrovna tady pan Bartošek z KDU-ČSL (aktuální předsedající), který na mě za to útočil? Teď by se mi to hodilo, pane místopředsedo Bartošku, vaším prostřednictvím, kdybyste šli říct: SPD je jediné v parlamentu, protože to tak je po celou dobu, kdo je proti posílání peněz a zbraní Ukrajině a Ukrajincům! Prosím vás, můžu vás poprosit, že byste to řekl znovu na mikrofon? Nám by to hrozně volebně pomohlo. A naopak, kdyby ještě KDU-ČSL řeklo, že vy jste ti, kdo pro to jste. Můžu vás poprosit? Vždyť vy jste konzistentní jistě v názorech. Pojďte to zopakovat na mikrofon, někdo z KDU-ČSL. A vyjmenujte přesně vás všechny, co pro to jste, a řekněte, že SPD - to je pravda přece, pravda, ne? Pravda, láska. Že jo? Je to pravda. - SPD je jediné proti. Je to potřeba zdůrazňovat. My jsme si to dali i na plakáty, že jediní jsme proti. Jediní! A prosíme občany o podporu v tomto.

Průzkum agentury STEM. Téměř tři čtvrtiny Čechů, 69 %, by podpořily rychlé ukončení války na Ukrajině i za cenu, že Rusko by získalo část ukrajinských území. 69 % občanů. Průzkum agentury STEM. Ano, já jsem rád, že v tomto tématu je SPD jediné, které podporuje většinový názor českých občanů. Ale pro strany vládní pětikoalice je 69 % občanů extremisti a populisti, jak vy říkáte. Kdo si to myslí, je extremista a populista nebo je proputinovský a proruský. 69 % občanů takto označují politici KDU-ČSL a dalších stran vládní pětikoalice. 69 % občanů urážíte. Urážíte je pro jejich názory. Označujete je za extremisty a populisty, za proputinovské a proruské. No, já myslím, že nic z toho není pravda, že to tak není. Je to legitimní názor. Názor, který prosazuje také SPD. A to jsme ani neřekli o těch územích nikdy. Ale pravdou je, že ti etničtí Rusové žijící na těch územích nechtějí být součástí Ukrajiny. Nechtějí. Takže to ani nikdy nebude součástí Ukrajiny. Protože oni nechtějí. A je jich tam několik milionů. Je nepřestěhujete nikam jinam, protože oni tam žijí po staletí. Prostě nechtějí být součástí zkorumpované Ukrajiny. Takže ten problém nemá vojenské řešení. A říkám to od začátku. Takže správně si to vyhodnotilo 69 % občanů České republiky. Průzkum agentury STEM. Ale vládní pětikoalice ve spolupráci s hnutím ANO - pořád tam posíláte české peníze, Ukrajině a Ukrajincům tedy, a české zbraně.

Takže já bych chtěl znovu požádat tady pana Bartoška z KDU-ČSL, protože ten se tady do mě vždycky navážel a útočil a přál mi smrt v Partii televize Prima, že prý jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá. Jednoduchým kliknutím na Googlu, protože jsme to tady řešili minule, tak to vám hned vyskočí. Každý si to může přehrát. Takže by bylo dobré, mně by to, nám by to hodně pomohlo, kdybyste dál vy, co jste tady na mě útočili za tyhlety názory, kdybyste dál tohleto potvrzovali, tenhleten můj názor. Ono jsou to už tři čtvrtiny Čechů, tak to by bylo dobré na to upozorňovat. Takže vás prosím o spolupráci, protože máme před volbami, takže my bychom to uvítali, jo?, kdybyste to dál říkali pravdivě, že to tak je. Ano, je to tak, je to tak, je to tak. Ano, je to tak. Jo?

To, jak jste říkali, že jste, že vaše vláda, že nebude Česká republika závislá na ruském plynu a že to prý vyřešíte. Aha? A jaká je situace? Od loňského října začal ruský plyn proudit opět do České republiky. A do Evropy v meziročním srovnání tyto dodávky vzrostly dokonce o 26 %, o čtvrtinu. Tak zase jste lhali, lháři prolhaní! Takže kvůli vám tady dva roky lidi platí drahý plyn, předražený plyn, zatímco Maďarsko mělo nejlevnější plyn v Evropě díky té bilaterální smlouvě, a nakonec tu vaši neschopnost a diletantství jsme si všichni zaplatili ze svých peněženek, a stejně to nefunguje? Zase jste lhali? Slibovali jste něco, co nedokážete? Co je nereálné? ***




Přihlásit/registrovat se do ISP