(15.00 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Teď nevím... Vidíte, tady mi vyskakují další témata. Novinky, koukám. Nadpis - Česko jede stále na dluh a trhá rekordy - z minulého měsíce, 19. 4. Fialova vláda trhá další rekordy v zadlužování České republiky. Já to tady schválně zdrojuju. Já to vím, ta čísla samozřejmě. Ale protože jak tady vždycky už vám nezbývá jiný argument než... tak o opozici, o našich voličích, říkáte - protože my zastupujeme naše voliče - tak o celé opozici jako celku, obou opozičních stranách, říkáte, že jsou to populisti a extremisti. Takže urážíte několik milionů voličů opozice. Tak já si tady vždycky pomáhám už těmi... vždycky to ozdrojuju. Ministerstvo financí to oznámilo, protože ti úředníci nakonec navzdory ministru Stanjurovi nemůžou lhát úplně. Nemůžou lhát, že jo? Takže Fialova vláda trhá další rekordy v zadlužování. Míra zadlužení stoupla na 43,6 % hrubého domácího produktu, což je nejvyšší hodnota od vzniku státu. Státní dluh se letos do konce března zvýšil o 110 miliard korun na 3,2 bilionu korun, oznámilo Ministerstvo financí. Za celý loňský rok stoupl státní dluh o 216 miliard.

Takže rozhazujete všude možně peníze našich občanů, vydáváte ještě dluhopisy, takže dál zadlužujete Českou republiku, všechno na dluh, peníze posíláte do Ameriky, na Ukrajinu a všude možně, hlavně na Ukrajinu. No a na českého občana peníze nezbývají a stoupl dluh na českého občana, ten teoretický, když ten dluh vydělíme počtem českých občanů, na 296 000 korun na osobu včetně kojenců. Takže to je čeká budoucnost díky vaší vládě.

Jak jsem říkal, dneska už Česká republika dluží za dluhopisy kvůli vaší vládě, kde je splatnost až rok 2058. Takže za 30 let budeme vzpomínat na to, jak vy jste zničili naši zemi. To je šílený! To je šílený, ta vaše vláda! Takže Česko jede stále na dluh, trhá rekordy. Ty vaše lži a volební podvody, kdy jste se dostali do vlády podvodem, protože kdybyste řekli před volbami, že budete zvyšovat daně, vy jste ale tvrdili pravý opak, přímo jste ještě říkali, kdybyste alespoň mlčeli, že nebudete zvyšovat daně, tak byste tady ve vládě vůbec nebyli.

Takže ta iniciativa... Už toho nechte, toho posílání zbraní a toho shánění peněz na Ukrajinu. Už toho nechte! My to prostě nechceme. Většina lidí to nechce. A vy pořád jednáte proti většině lidí v České republice. Tak si to zaplaťte sami. Vy si to zaplaťte! Jestli chcete bojovat, tak máte všichni z vládní pětikoalice příležitost jít do první linie na Ukrajinu, když se vám tak chce. Já nechci. Proto říkám mír a ukončeme konflikt. Já to říkám na rovinu, já nechci. Ale vy jste chciválkové, tak běžte bojovat za Ukrajinu do první linie! Předveďte nám to hrdinně. Ne slova, ale činy! Známé české přísloví. Tak běžte. To je zajímavé, že nikdo z vás nejde. Přitom jste měli možnost jít i v uplynulé době. Ostatně vždyť na to dával prezident výjimky, kdo tam chce jít bojovat. Zajímavé je, že se z vás nikdo nepřihlásil. A ten problém je samozřejmě obrovský, protože dneska je ta situace taková, že - a o tom chci teď mluvit - jaké vy z nás děláte idioty. Doufám, že to je v pořádku slovo. Děláte z lidí užitečné idioty, vaše vláda.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pane předsedo...

 

Poslanec Tomio Okamura: To není sprosté slovo, to je lékařská anamnéza. To asi víte, ne?

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Volte mírnější vyjadřovaní.

 

Poslanec Tomio Okamura: No jasně že jo, idiocie je lékařská anamnéza. Tak já nechápu, co mám použít za slovo? Tak se buď dovzdělejte, pane místopředsedo, nebo nevím. Kdybych řekl blbeček, tak to není anamnéza, ale idiocie je přece normální. Tak nevím. Tak nechcete vybírat už slovník?

Takže z nás děláte užitečné idioty, protože situace je taková, že Ukrajinci v raném (branném?) věku... Já jsem to totiž schválně zopakoval, protože jsem věděl, že si naběhnete, a vy jste se chytil. No vyšlo to, dobrý. Trošku jsem se snažil si to ozvláštnit, protože budu mluvit ještě delší dobu pochopitelně.

Takže protože dneska se cirka 650 000 Ukrajinců v branném věku vyhýbá branné povinnosti na Ukrajině... Takže podle ukrajinského zákona, podle ukrajinského branného zákona oni mají narukovat na Ukrajinu bránit svou vlast, ale vyhýbají se. Krátce řečeno, nechtějí bojovat za Ukrajinu. 650 000 ukrajinských mužů v branném věku je ve státech EU, z toho 95 000 na území České republiky. Takže vy na jednu stranu posíláte z našich peněz, z peněz českých daňových poplatníků, peníze a zbraně na Ukrajinu a zároveň tady necháváte, v Evropě a České republice, muže v branném věku, kteří nechtějí bránit Ukrajinu? To přece nemá žádnou logiku. Já neříkám, že tam mají jít. Já chápu, že nechtějí bojovat za Američany a za Fialy a za Brusel a za zbrojařské firmy. Oni prostě nechtějí bojovat za Ukrajinu. 650 000 Ukrajinců se vyhýbá branné povinnosti podle ukrajinského zákona.

Zajímavé je, že vy všichni z vládní pětikoalice a také hnutí ANO, vy všichni podporujete Ukrajinu, hlasujete tady pořád pro posílání zbraní a peněz Ukrajině, Ukrajincům, tak že nepomůžete Ukrajině v tom, aby ti bojeschopní muži tam tedy byli v souladu s ukrajinskými zákony, když tak milujete tu Ukrajinu, tak aby tam šli bojovat. Vy radši sedřete české občany z kůže, vezmete na dluh peníze českým občanům, takže tady čeští občané se nemůžou dostat k zubaři, a když už se dostanou, tak je to tak drahé, že na to ani pořádně nemají, protože se nic skoro neproplácí, nemůžou se dostat na specializované vyšetření k lékaři, měsíce čekají. Jak jsem říkal, už i ty statistiky říkají, ještě se k tomu dostanu, tak až 2 miliony lidí v České republice žije na nebo pod hranicí chudoby. Takže vy sedřete české občany z kůže, pošlete peníze a zbraně na Ukrajinu, ale Ukrajinci sami nechtějí za Ukrajinu bojovat a nechtějí bránit svoji zemi, a ty tady necháváte. Ano, já to chápu, že oni nechtějí jít bojovat za zkorumpovanou Ukrajinu v cizím zájmu. Ale v tom případě ukončeme, tak jak říká SPD, ukončeme posílání zbraní a peněz na Ukrajinu a ukončeme tu válku. Protože v okamžiku, že se přestanou posílat peníze a zbraně Ukrajincům a Ukrajině, tak válka končí. To je přece jasné.

A jak válka končí? Vždyť jsem vám na to odpovídal. 69 % občanů České republiky podle průzkumu agentury STEM by podpořili rychlé ukončení války na Ukrajině i za cenu, že Rusko by získalo část ukrajinských území, kde žijou ale ti etničtí Rusové, že jo, samozřejmě. Protože oni stejně nechtějí být součástí Ukrajiny a není to řešitelné. Protože Minské dohody jsou passé, ta široká autonomie NATO, to Ukrajina nedodržovala. Takže tam samozřejmě ta diskuse v tuto chvíli už není. Šance byla, ale ta se promarnila. Takže ano, je to tak. Je to tak. Ale mně to připadá, že je to tak správně, jako si to myslí 69 % České republiky, drtivá většina, protože to nemá řešení. Vždyť to po dvou letech vidíme. Jenom ten, kdo je zaprodaný západním zbrojním firmám, tak ten může podle mě v cizím zájmu tohleto ještě podporovat. Zbytečné umírání mladých lidí. Oni už tu brannou povinnost věkově rozšířili, takže už jsou to i starší lidi. Úplně zbytečně tam budou umírat. A fronta se posouvá o kilometr sem, o kilometr tam. Tohle je zamrzlý konflikt.

Takže jak tady pan Bartošek z KDU-ČSL vždycky horuje za Ukrajinu, a premiér Fiala a paní ministryně Černochová, tak nám to běžte předvést. Můžete jít do frontové linie. Jako šel pan Farský se školit do Ameriky ohledně federalizace, neboli šel se proškolit, jak ukončit samostatnost České republiky, tak vy zas můžete jít na východ nám ukázat, jak se to tedy má dělat tam. Ale to nepůjdete. Takoví hrdinové nejste.***




Přihlásit/registrovat se do ISP