Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(16.20 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

A teď říká, že jsme něco rozfrcali. Chápete to? Jak to může napsat? Co toto je? Na tohle se někdo musí tak narodit, musí mít DNA. To je nenormální DNA. Nenormální! Když mám máslo na hlavě, tak mlčím. Mlčím. Tohle je - opozice tepe vládu. Všude. Chtěli jste víc peněz. No, tak to byl jeden tweet.

Potom pan Jurečka tweetoval: My máme jasné představy. Poslanec Andrej Babiš ve Sněmovně, to jsem já, no tak je ukažte, pane Babiši. Můžeme o nich jednat. O čem mám s vámi jednat? Já vás znám dobře. Já vím, kdo jste, co jste zač. Nebudu to tady jitřit. O čem mám s vámi jednat? Možná se můžu zeptat, jaké máte výnosy na hektarech. Kam jste dal tu vaši firmu? Odkud máte ty kombajny? Nebo nevím. O čem mám s vámi jednat? Co to je, ta důchodová reforma? Jaká důchodová reforma? A jednání s prezidentem Pavlem jste s ostudou utekli. To tweetoval včera. Tak potom škoda, že neposlouchal pana Rakušana, který říkal, že se nemáme vracet do minulosti. Ale on se vrací. Na Twitteru je hrdina a tady o čem? Ať nám odpoví na ty otázky, na které se ptáme. Samé tweety. Znovu lže, že ocenil, že hnutí ANO jsme souhlasili s vyšším věkem odchodu do - nesouhlasili jsme. Nesouhlasili. Nikdy! Zápis jsme odmítli. Takže neuvěřitelné. Neuvěřitelné! Takže propaganda, stále dokola věci, které jsou nepravdivé. Nepravdivé.

Takže bylo by dobré, když tedy tvrdíte, že nejsou... Já se v tom nevyznám. Já nevím, kdy, jak říká pan premiér, něco ušetří. Už jste ušetřili. Už jste ušetřili na důchodcích. A já jsem řekl kde. Normálně jste je odrbali, takže žádná poplašná zpráva, jak říkala paní Pekarová. Tady dokonce se vrací k Řecku, že tam klesly důchody a já nevím, co všechno. A poplašná zpráva, že to je. Tak říkám, poplašná zpráva pro mě je ten kokain. Mělo by se to vyšetřit, protože už je toho nějak moc s tím kokainem, ne? Máme ten Dozimetr a tak dále, takže ty projevy, to je jak přes kopírák. To je stále stejné, že my jsme nic nedělali a že oni. Opak je pravdou, vážení spoluobčané, a my jim to umíme všechno zdokladovat.

Potom je ten druhý pilíř, stále dokola, že my jsme zrušili druhý pilíř. Ano. My jsme zrušili druhý pilíř, který byl pro bohaté. To nebylo pro všechny. Osm set milionů korun to stálo rozpočet. Ano a bylo to pro nějaké investiční fondy. A Karel Havlíček vám tady jasně řekl, co my navrhujeme, jaké příjmy. Vždyť je to jednoduché. Znovu opakuji, je to jenom o penězích. Ano, a pokud vy vycházíte z toho, že chcete mít za každou cenu, ano, důchodový účet na nule a my jsme se k tomu blížili, teď to nemáte, tak se snažte. My jsme vám dali recept. Karel Havlíček vám říká, kde je zdroj, já vám říkám, kde je šedá ekonomika, říkám vám, kde máte rezervy atd., a vy si z nás jenom děláte srandu, vy se nám vysmíváte stále. Teď než začala ta schůze, to bylo strašně vtipné. Já doufám, že to ti lidé vidí, vlastně s jakým despektem tady to funguje. Možná by bylo dobré pustit, jak to bylo za nás, když jsme byli my ve vládě, jak jste nás tady trénovali, že jsme nemohli chodit ani na toaletu. Ano, tak to bylo. Tak to bylo!

Takže ano, pan Jurečka se strašně pohoršoval nad slovem chlebíčky. Ano, chlebíčky. Tak když tady čtu, jak například paní předsedkyně Sněmovny opět přečerpala rozpočet. Slíbila, že ho dodrží, že ušetří 40 milionů, ale utratila o 141 navíc. Takže vlastně rozdíl je 180 milionů, ne? V roce 2023, to tady čtu z toho Kverulanta, že zase utratila o 46 milionů navíc. A koho to zajímá? Koho zajímá, že na Úřadu vlády se všichni těší, protože tam je obrovská hostina. Ano, tam všichni o tom mluví, jak je to úžasné, jaké jsou skvělé rozpočty. Ano, za nás se šetřilo. A za mě, já jsem zrušil například oběd zdarma pro ministry, jak to dělal Sobotka, když už jsme u toho, pane ministře. Takže o tom si můžeme tady povídat. Můžeme si povídat, jak tady pan ministr nám říkal, že politici v Česku berou málo. Někteří si za tu dřinu zaslouží víc peněz. Nebo o tom, jak jste šeřili tady. Já nevím, paní Pekarová, jak letěla na Tchaj-wan. Kachní paté, prosecco, piva, všechno to jako jede. Takže fakt super. Za nás, tak se podívejte a porovnejte si rozpočet na Úřadu vlády, jaký byl za nás a kolik je teď. A to ještě samozřejmě nevykazujete ty dohody. Ty jste dali mimo. Tady se chlubíte, že máte méně zaměstnanců. Není to pravda, protože samozřejmě vy jste to přesunuli na různé smlouvy. To se dá těžko dohledat. Taková je pravda. Takže vy říkáte lidem: Nejsou peníze, nebudou peníze, ani pro důchodce, ani pro zaměstnance, ani pro rodiny, ani pro nikoho, jenom na stíhačky a sami nejdete příkladem. Vždyť to cestovné, nebo co všechno vlastně se děje, kam chodíte všude a co z toho padá vlastně. Já nevím, co z toho padá. Možná by bylo dobré se dozvědět, co všechno z toho jste pro nás přinesli.

A kdy konečně už vlastně vyhodnotíte programové prohlášení vlády, ne? Vždyť jste slibovali vašim voličům, že dáte finance do pořádku. Máte stále větší a větší dluh. Ano, HDP vám letí nahoru. Tady někdo polemizoval a nevěděl, co jako ten pilíř Karlův, jak to je. Tak kolik je dneska státní dluh? Tři tisíce dvě stě padesát, pokud se nepletu, a kolik jsou úspory? Tři a půl tisíce. Tak z toho si můžete něco vyvodit, ale to je čistě teorie. Ale já se znovu vracím, proč jste ani jednou nevyhodnotili vaše předvolební sliby a programové prohlášení vlády? Co jste tam měli k důchodům? Ne? Říkali jste daňová brzda. Není. Říkali jste, že cíl je udržet stávající valorizační mechanismus důchodů. Zase jste lhali. Nemocné, sociálně znevýhodněné a důchodce jste hodili přes palubu, ano? Takže zkrátka kde jsou ta dvě procenta sociálního pojištění pro ty zaměstnavatele, co jste slibovali? Kde to je? Také nebude. Regulace cen. Slibovali jste, že se bude započítávat studium do náhradní doby pro důchod. To už také neplatí. Takže to je výsměch, co vy děláte ve školství v neučitelských profesích. Škrtli jste slib, že nepedagogičtí pracovníci budou mít 130 % průměrné mzdy. Takže podpora začínajících učitelů do roku 202 je pryč samozřejmě. A tak dále. Podpora bydlení pro mladé. A tak dále.

Takže to je všechno vaše práce a teď se snažíte tady vlastně namluvit veřejnosti, že děláte nějakou reformu. Žádná reforma to není, nikdo tomu nerozumí a pan premiér, pokud tedy postuje na Twitter, že někde něco ušetříte odrbáním budoucích důchodců a zaměstnanců, tak by bylo dobré, abyste to ukázali, abyste nám to zdokladovali.

Takže ten výsledek vaší práce je totálně tristní. Totálně tristní a škoda, že jste něco neudělali pro lidi. Hlavně v té elektřině. Tam jste to mohli udělat. Mohli jste to udělat vlastně, abyste zabránili zdražování topení v bytech. Osobní doprava. To jsou ty emisní povolenky, které schválila vaše Hubáčková v květnu 2022, kdy jste slibovali, že nezakážete ani podej, ani výrobu aut se spalovacími motory. A můžu pokračovat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP