Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(18.00 hodin)
(pokračuje Marian Jurečka)

Protože to téma víme, že je složité, máme na něj různé pohledy, ale chci ocenit a vážím si toho, že tato diskuse takto kultivovaně tady proběhla, že jsme se byli schopni za ty tři dny takto vzájemně společně bavit. Budu rád, když v tom budeme pokračovat nejen na výborech, ale předpokládáme na výborech v množném čísle, tak abychom si byli schopni tam některé věci dovysvětlit v těch technických detailech, v těch principech, protože v některých momentech to tady nebylo úplně možné vysvětlit zcela jednoznačně.

Já jsem připraven také celou řadu těch dat, které jste tady požadovali, vám doplnit. Některým jsem připraven vám je zaslat i individuálně tak, jak jsme se doplňovali, ať už jsou to invalidity, zdravotní neschopnosti a podobně. To si myslím, že je také shoda, že celá řada těch opatření v té důchodové reformě dávají smysl, jsou prorodinná, prosociální. V principu i mnoha z vaší strany z opozice byla s nimi vyjádřena nějaká míra podpory. Takže já už vidím, že je 18 hodin. Takže ještě jednou říci díky a budu se těšit na další projednání ve výborech a ve druhém čtení.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Já děkuji. Vzhledem k tomu, že je 18 hodin, tak tímto bych měl v tuto chvíli ukončit obecnou rozpravu. Nicméně na doporučení zázemí nechám hlasovat o ukončení této obecné rozpravy. Takže já bych vás poprosil, abyste se všichni přihlásili, odhlásím vás všechny.

Mezitím ještě jenom konstatuji, že pan poslanec Svoboda bude hlasovat s kartou číslo 42.

 

V tuto chvíli zahajuji hlasování stran toho, že ukončujeme obecnou rozpravu. A táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Máme hlasování číslo 17, přihlášeno je 171 poslanců a poslankyň, pro bylo 85, proti 80. Zamítnuto.

 

(Potlesk poslanců hnutí ANO a SPD.) Je zde žádost o kontrolu hlasování.

 

Poslanec Karel Smetana: Já se omlouvám, já jsem hlasoval pro a na sjetině mám, že jsem se zdržel. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Takže zpochybňujete hlasování, ano? Ano, budeme v tuto chvíli hlasovat o zpochybnění hlasování.

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Jde o hlasování číslo 18, přihlášeno bylo 171, pro bylo 168, proti 1. V tuto chvíli tedy můžeme znovu hlasovat o ukončení rozpravy.

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro ukončení rozpravy? Kdo je proti ukončení rozpravy?

Hlasování číslo 19, přihlášeno 171, pro bylo 90, proti bylo 80. Výsledek: přijato. Konstatuji, že byla ukončena obecná rozprava.

 

Táži se, jestli je zájem o závěrečná slova. Pane ministře? Není zájem. A pan zpravodaj rovněž nikoliv.

 

V tuto chvíli budeme ještě hlasovat o návrzích, a to nejdříve o návrhu na zamítnutí předloženého návrhu. Tento návrh podal pan poslanec Okamura, připojil se pan poslanec Juchelka, paní poslankyně Hanzlíková a později ještě paní poslankyně Šafránková.

Takže hlasujeme v tuto chvíli návrh na zamítnutí. Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 20, přihlášeno 171, pro bylo 81, proti bylo 89. Zamítnuto.

 

A nyní budeme ještě hlasovat návrh na vrácení navrhovateli k dopracování. Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 21, přihlášeno 171, pro bylo 81, proti 90. I tento návrh byl zamítnut.

 

Nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. A nejprve rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro sociální politiku jakožto výboru garančnímu. Já se tedy táži, jestli někdo navrhuje přikázání jinému výboru jakožto garančnímu? Nevidím zde žádný návrh.

 

Můžeme přistoupit k hlasování. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tím, aby předložený návrh byl přikázán k projednání výboru pro sociální politiku jakožto garančnímu výboru? Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 22, přihlášeno 171, pro 170, proti 1. Přijato. Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro sociální politiku jakožto garančnímu výboru.

 

Organizační výbor nenavrhl přikázat tento návrh dalšímu výboru. Vidím, že zde je návrh přikázání dalšímu výboru. Prosím pana poslance Volného.

 

 

Poslanec Jan Volný: Děkuji. Kolegové, kolegyně, já si dovoluji navrhnout dát tento tisk ještě k projednání rozpočtovému výboru. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Ano, rozpočtový výbor. Poprosím pana poslance Maška.

 

Poslanec Jiří Mašek: Děkuji. Já bych chtěl navrhnout, aby dalším výborem, kde to bude projednáváno, byl výbor zdravotní.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Zdravotní výbor další. Ještě je zde nějaký další zájem nebo návrh? Pan poslanec Kolovratník. Poprosím všechny o klid v sále. Ještě jednou prosím o klid. Děkuji.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Dobrý večer. Děkuji za pozornost. Je to podobné jako u problematiky zákoníku práce, který jsme projednávali nedávno, vztah zaměstnanců, zaměstnavatelů, tripartity, jednání s odbory, podmínky pracovní, odchody do důchodu a tak dále, takže je to téma i hospodářského výboru, proto prosím přikázání i do hospodářského výboru.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji. Další výbor tedy hospodářský. Ano, pan poslanec Vondráček.

 

Poslanec Radek Vondráček: Tak. Jaký myslíte, že navrhnu výbor? Já si myslím, že v návaznosti na proběhlou debatu by bylo vhodné, aby tento materiál projednal i ústavně-právní výbor. Děkuju.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Ústavně-právní, mám poznamenáno. Ještě někdo navrhuje nějaký další výbor? Pokud nikoliv, pustíme se do hlasování. Budeme to brát postupně tak, jak padaly návrhy.

 

Začínáme hlasovat o rozpočtovém výboru. Čili kdo je pro, aby byl tento... přikázán ještě výboru rozpočtovému? Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 23, přihlášeno 171, pro bylo 79, proti 10. Zamítnuto. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP