Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(15.00 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Takže já nechápu, kdo co si dovoluje nás kritizovat? Za co? Za co nás kritizují, za co? Že jsme ve frakci, která bude stále větší, a plníme náš program? My nemáme jiný program. My máme program do evropských voleb, které jsme vyhráli, a v této frakci ho budeme plnit, ano. A všichni říkají, že budeme bezvýznamní. No, tak uvidíme, jací budeme bezvýznamní a tak dále. Takže stále dokola ty vaše řeči o tom Rusku, prosím vás. Tak ještě jednou. Ještě jednou, jo? Můžeme se vrátit k Nečasovi.

Vždyť jste byl v té vládě, tedy vlastně chodil za Putinem. Vždyť jste připravovali spolupráci. Měli jste ve finále Temelínu Rosatom, ne? Pan premiér asi zapomněl. Tak to je, tak to je. Vy stále dokola lžete o nás. Já jsem v životě s Putinem nemluvil, nebyl jsem v Kremlu. Kdo tam byl? No, přece vaše senátorka Němcová, ne? Však pan Klaus to na XTV vyprávěl, jak to bylo, ne? Skončila večeře a Klaus chtěl vodku. A Putin neměl. No, tak čekali, přišla. A potom křičel - i Kalousek, i Němcová křičeli: my chceme taky vodku. A jedli tam kaviár. My ne. My jsme s Ruskem nikdy nic neměli. Vy stále nám dáváte tuhle nálepku. Ne, my jsme prozápadně orientovaní, vždycky jsme byli. My jsme řešili tady Vrbětice, my jsme vydali Nikulina, toho hackera. A vy stále vykládáte nesmysly, stále nesmysly. Stále nám dáváte nějakou nálepku, jo.

Další bylo, že - zase, samozřejmě - provládní novináři, že Putin v roce 2018 byl na svatbě nějaké ministryně za Svobodné, ano. Ale po té svatbě šel za Merkelovou do Berlína. A před tou svatbou se objímal s Macronem v Leningradě na ekonomické konferenci, kde Rusko a Francie se domluvily na ekonomické spolupráci. A 11. listopadu 2018 na Champs Elysées pod Vítězným obloukem tam všichni byli, včetně Putina.

Já jsem byl v listopadu 2019 na návštěvě v Kyjevě a na obědě s prezidentem Zelenským. A potom jsem odsoudil anexi Krymu. Tak už přestaňte lhát. Přestaňte lhát. Já chápu, že teď jste si tam najali někoho, který bude říkat, že to, co já říkám, jsou vlastně dezinformace. Ne, to je pravda, to je pravda. A nepomůže vám ani Česká televize ani nikdo, protože lidi nejsou hloupí a nebudou vám to věřit, nebudou vám to věřit. A my jako frakce, samozřejmě, jasně vidíme, jakým způsobem chceme Evropu zachránit. Jako my chceme, aby se u nás stalo to, co ve Francii? My to chceme? Vždyť ta extrémně levice - a oni stále říkají extrémní pravice. Ale co je na tom extrémního? Že nechtějí ilegální migraci? No, my taky nechceme ilegální migraci. To je to hlavní pojivo v té frakci, že to chceme zastavit. (My) to chceme zastavit, protože to je obrovské nebezpečí.

Podívejte se, co se děje ve Velké Británii. Nová vláda zrušila to, co udělal Sunak, ano, takže už nebudou vracet ilegální migranty. A vlastně řekli: tak přijďte. Ne? A ve Francii, pokud Mélenchon někde bude, tak se může stát úplně stejná věc. A potom už jim nepomůže nic, protože voliči nebudou ti, kteří se tady - ti původní obyvatelé, ale to budou přistěhovalci. Já neříkám, že všichni jsou stejní, neříkám. Ale to, co se děje v Německu - a věřte mi, že já mám plno přátel všude a žil jsem pět let Maroku, ano - ale já zkrátka chci, abychom zachovali naši kulturu, náš způsob života, naše zvyky a všechno, zvyklosti. A o tom to je.

Takže ten neuvěřitelný řev, který - vlastně teď stále, každý den je něco, každý den, jo? Takže hned ten redaktor říká, že Orbán navštívil Putina. Ne, on navštívil Zelenského, navštívil Zelenského, ano? A když se mu vykládal o tom, že už byla mírová jednání, myslím, že v květnu 2022, no, takže to vlastně nebylo přijatelné. Ano, ale Ukrajinci si rozhodnou - a bez jejich souhlasu to zkrátka nebude fungovat. My jsme nikdy, nikdy (neakceptovali?) a nikdy neříkali, za jakých podmínek mír má být. My jsme - na to jsou tady větší šajby.

A oni budou sedět za jedním stolem v rámci zasedání NATO ve Washingtonu. Mluvili jsme o tom s panem prezidentem. A pan prezident Pavel má jiný názor na to než premiér Fiala. Pan premiér Fiala zkrátka chce bojovat, bojovat a porazit Putina. Fajn. No, dobře. Tak já nevím, asi má nějaký plán. Prezident Pavel řekl: ano, mír. Ale podle něj ještě nenastala ta chvíle, jo? Já říkám, že nastala. Ale dobře, tak asi všichni víme, že pravděpodobně se čeká na americké volby - a podle toho to dopadne.

Takže já znovu opakuji, přestaňte nás nálepkovat, přestaňte říkat, že my jsme se spojili, nevím, s fašisty a takovéto nesmysly. Ne. pan premiér Fiala má problém ve své frakci. Já jsem tady vlastně jmenoval ty kontroverzní europoslance. A nesmysly, že chtějí volný pohyb? My máme, znovu opakuji, jen program do Evropy. Aktivně (vystupují?) v zájmu Ruska. Lež, normálně lež. To by pan Foltýn měl okamžitě zasáhnout, ne? Jakože má hlídat tady ta naše vyjádření. Není to pravda, je to výmysl. Já vím, že vás to štve, že vznikla ta frakce, protože ta frakce má perspektivu, protože Evropané si uvědomují stále víc a víc, jak ilegální migrace mění jejich životy, jaké je to velké nebezpečí. A samozřejmě my chceme to řešit okamžitě.

Tady mám článek (Ukazuje materiál.), Lidové noviny: Indové posilují vztahy s Ruskem. Premiér nejlidnatějšího státu světa Naréndra Módí se chystá do Moskvy. Indie kupuje levnou ruskou ropu a zároveň se jistí proti Číně. No, to je skandál, ne? Podle Fialy bychom asi měli okamžitě přestat s nimi mluvit. Nebo když ministr obrany Spojených států telefonuje s ministrem obrany Ruska, tak co to je? Co si to dovoluje? Vždyť tady pan premiér říká, že to ne. I nepřátelé spolu mluví, ale to pan premiér samozřejmě nechápe, protože bohužel je mimo. Je mimo, vůbec nic nepochopil, zkrátka dostal se na funkci, na kterou nemá, a to všichni dobře vědí.

Takže já bych poprosil, abyste s ním už konečně přestali, jo? A pokud bude Evropská rada - nebo teď je NATO, je tam pan prezident Pavel, je tam pan Lipavský a paní Pekarová, jsem viděl, že je ve Washingtonu. No, tak si to tam s Orbánem vyříkejte, on vám to asi vysvětlí. Ale to, co dělá premiér Orbán, není věc naší frakce. My s Fideszem ve frakci budeme plnit náš program. A to je ten základ a bylo by dobré, abyste konečně už s tím přestali, protože to je fakt neuvěřitelné, že vůbec - vůbec, co si dovolujete, jo? A stále: závislost na plynu. A proč Síkela chtěl výjimku na dovoz ruské oceli nedávno? Proč má Česká republika výjimku na dovoz pohonných hmot vyrobených z ruské ropy? Proč to má? Vždyť vy nejvíc dovážíte. Nemluvě o tom, že samozřejmě vy o tom nerozhodujete, vy se jenom tváříte, že to rozhodujete. Vy rozhodujete, už jsem to tady říkal x-krát, jestli si dáte bílou, nebo modrou košili - nebo nevím, jakou nosíte. Nejvíc dovážíte z Ruska. Všechno jenom PR. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP