Neautorizováno !


(12.30 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Střední manipulace, 26. 4. zase Události, komentáře, zase naše oblíbená Kroužková. Tato debata působila spíše tak, že tam seděla Kroužková společně s Bendou proti Karlu Havlíčkovi. Moderátorka opakovaně silně skákala Karlu Havlíčkovi do řeči, občas to mohlo na někoho působit lehce agresivně. Nicméně toto chování je u Kroužkové opakované. Moderátorka neustále opakovala stejné argumenty, že hnutí ANO nic nezpochybnilo a že se ohradilo v momentě, kdy se AB vrátil z dovolené. No, oni snad mají manuál všichni, to je normálně jedna agentura, ne? A vybraná média jako - přitom je to lež a ukazovali jsme na to zápis. Jasně. Posouvala otázky do jiných významů, podobně jako v dnešním Interview moderátor Jonáš. K Bendovi se kriticky zachovala pouze jednou, a to opravdu velmi minimálně. Benda opakoval podobné argumenty jako moderátorka. Za tuhle debatu již mnohokrát opakovaná věta o dovolené padla, no skandál, Babiš byl na dovolené, celkem hodněkrát. Benda dále řekl, že kvůli AB nefunguje Poslanecká sněmovna, a Benda - není tady - řekl, že Andrej Babiš je nekontrolovatelná a nevyzpytatelná osoba. Představte si. Dále bylo zjevné, že v momentě, kdy - a dneska, vážení, obstruuju, aby bylo jasné, kdybyste zase křičeli. My určitě chceme zabránit této korupci, zabránit, aby lidi platili korupci České televize a Českého rozhlasu pro pětikoalici, která se tady chce zabetonovat navždy. Takže já jsem nekontrolovatelná a nevyzpytatelná osoba.

Dále bylo zjevné, že v momentě, kdy Karel Havlíček začal kritizovat současnou vládu, tak se ho moderátorka začala snažit utlumovat a přecházet k jiným tématům. Mezitím Benda reagoval po svém. Karel Havlíček řekl, že se zástupci hnutí ANO často vyjadřovali jasně, jaký postup mají k zvyšování hranice věku odchodu do důchodu. My jsme to řekli jasně. Žádná reforma není. Tahle vláda je nepřátelská vůči všem občanům naší země. Já se ještě divím, že někdo vůbec volí tu koalici SPOLU, ano, protože i ti zaměstnanci půjdou do důchodu, a obrali vás o peníze a chtějí, abyste pracovali déle. No a my to nechceme. My jsme řekli: strop je 65 a vrátíme tu formulu, vážení. Všechno, pokud se dostaneme do vlády, znovu změníme. Nenecháme ničit životy občanů České republiky. Takže Benda reagoval po svém a bylo to explicitně řečeno v mnoha médiích a zápis z Hradu přišel až po několika dnech. Ano, tam byly Velikonoce, takže to byl myslím Zelený čtvrtek a ten zápis přišel někdy v úterý po Velikonočním pondělí. A potom jsme reagovali.

Takže pan Moravec. Manipulace vysoká, poprvé tady mám červenou. Pozor, červená je tady. Tvůrci Otázek Václava Moravce oslovují napřímo politiky, které chtějí do pořadu pozvat. Pokud preferujeme jiné zástupce, než je jimi předvybraný, osloví raději SPD. Výborně. Ale pan předseda Okamura tam snad ještě nebyl. Ten si stále stěžuje.

Manipulace oranžová, střední, Moravec. Moderátor působil provládně, 5. května. Viditelně více šil do zástupkyně opozice, poslankyně SPD Pošarové. U tématu migračního paktu zmiňoval Babiše - jak jinak? - a ptal se Jourové, jestli se považuje za vítače. Ano. Ursula von der Leyen je vítač, ale k tomu se ještě dneska dostanu. Jak označuje Andrej Babiš členy Komise. Moderátor se později ptal Jourové, co bude znamenat, pokud budoucí vláda nebude migrační pakt dodržovat. No ti migranti se vůbec neptají na ty vaše pakty. Ty jste pozvali a ti jedou. Tématy bylo členství v EU, migrace, protiruské sankce a volby do Evropského parlamentu. Tak.

Tady máme 6. května, střední manipulace, oranžová, Kroužková. Moderátorka vedla ostřejší debatu. Moderátorka u druhého tématu o ministru pro vědu a výzkum zmínila paní Malou z hnutí ANO, která také měla kauzu během toho, kdy byla ministryní. Nacher zde paní Malou hájil, že je to sice pravda, ale ona hned z postu odešla. Prvním tématem byl odchod odborářů z jednání tripartity. Nacher uvedl, že to pouze ukazuje na to, jak tato vláda jedná se všemi, kdo s ní nesouhlasí. V této debatě byl přítomen Ďurčo, který po tomto tématu debatu opustil. Druhým tématem bylo nenastoupení Tuleji na post ministra pro vědu a výzkum. Nacher stál za názorem, že by tento post mohl být zrušen. Samozřejmě je to zbytečné. My jsme to zvládali s Karlem Havlíčkem a mohli klidně ušetřit.

Manipulace nízká, 7. května, Události, komentáře, aktivista Řezníček. Moderátor skočil do řeči Bělicovi, jestli náhodou právě jeho kraj nepolitikaří. Kupka argumentoval, že převedení peněz do rozpočtového určení daní je nejlepší způsob, jak do krajů nasměrovat více prostředků. No tak pan Bělica tu není, ale vážení, tahle vláda po tom, co vzala peníze všem, teď chce brát peníze i některým krajům. A Moravskoslezský kraj má přijít o 800 milionů. Takže Kupka, ten se vypracoval z mluvčího až na ministra, tak ten mluví krásně, že je to nejlepší způsob, jak do krajů nasměrovat více finančních prostředků. No je otázka, do kterých. Bělica naopak zdůraznil, že délka silnic není jediným ukazatelem, a zpochybnil objektivitu kritérií. Grolich podpořil nový přístup, který měl eliminovat historické nesrovnalosti mezi kraji.

Manipulace červená, 9. května, Peroutková. Moderátorka dala Vondráčkovi problematickou otázku, kdy uvedla, že to vypadá jako kdyby si ANO vybralo korespondenční volbu jako téma kulturní války, a ptala se, jak ji Vondráček přesvědčí, že se nesnaží delegitimizovat volby. Jinak byla poměrně korektní. No prosím. Jediným tématem diskuse byla korespondenční volba. No tak korespondenční volba je jasná, o tom jsme mluvili, že už dneska dělají kampaň. Lipavský má pod sebou velvyslance, pětikoaliční poslanci jezdí za naše peníze po celém světě, potkávají se s našimi krajany a už dělají kampaň na příští rok. Ne? Vždyť jde o koryta. Samozřejmě oni musejí zůstat na těch pozicích. Co by dělali, pane bože?

Střední manipulace, oranžová, Otázky Václava Moravce. Moravec skákal tradičně do řeči všem hostům, ale zcela nejvíce panu Havlíčkovi a druhému opozičnímu politikovi Rozvoralovi, SPD. Zároveň Moravec nechal Bartoška skákat Karlovi Havlíčkovi do řeči. Jinými slovy, koaliční politici měli opět volnější prostor. V první části debaty Karel Havlíček s Bartoškem si vzájemně oponovali z důvodu jednacího řádu v Poslanecké sněmovně, kdy Bartošek útočil na opozici, že blokují Poslaneckou sněmovnu. No tak to jsme se naučili od vás. Pamatujeme na EET. Karel Havlíček, tady to říká, připomněl, že minulá opozice v čele s ODS, a pan premiér Fiala tehdy řekl, dělala obstrukce rok a půl kvůli EET. Dále připomněl výrok Fialy z minulého volebního období, kdy označil hnutí ANO, že znásilnili jednací řád Poslanecké sněmovny, a momentálně dělá v podstatě to, co dříve kritizoval. Karel Havlíček v další části ostře útočil na Michálka, že po osmi letech s následným covidem neměli tak vysoký dluh jako současná vláda za tři roky.

Potom 13. května, manipulace nízká, žlutá, ČT, Radilová. Moderátorka se v jednu chvíli, kdy Nacher reagoval na výtku Nového ohledně výdajů za covid, pokoušela přerušit Nachera, který se ale nenechal, a tak ho raději nechala mluvit. Následně také dodala, že podle NKÚ ne všechny výdaje šly na pomoc s covidem. Prosím vás, to NKÚ, ta zpráva o tom covidu, nevědí vůbec, o čem mluví. Já myslím, že paní Schillerová to vysvětlila už stokrát.

Tak. 15. května, manipulace žlutá, nízká, Kroužková. Na konci diskuse, kdy Havlíček dal výzvu, aby všichni politici dali výzvu, aby lidé nenarušovali kampaň svých oponentů, to naši voliči nikdy nedělali, pokud si pamatuju, naopak, sami jsme si toho zažili dost, se moderátorka nevhodně zeptala, jestli se to týká všech voličů i voličů hnutí ANO. No prosím, zase dehonestace, vysmívání.***




Přihlásit/registrovat se do ISP