Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(13.20 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

A když jsem řekl, že se mají vzít peníze neziskovkám, tak právě tady je jeden expert, který tady říká Novinkám, že Babiš je hlupák a že vůbec ničemu nerozumím. Já jsem byl i na konferenci v Palermu o Libyi, byl jsem v Římě na Sophia Antipolis. Sofie, to bylo to první miminko, co se narodilo na lodi s migranty. A tam nám vykládali přesně, jak to funguje, že na lodi jsou ti pašeráci. Kolik těch pašeráků i naši policisté vlastně zadrželi na maďarsko-srbské? X, stovky. Stovky! Jo? Takže někdo tady mi bude vykládat, že tomu nerozumím?

Ano, jednání se zeměmi severní Afriky, u toho jsem byl. Erdogan - byla dohoda 3,5 miliardy euro. Egypt fungoval. Libye - tam se měla dohodnout Francie s Itálii. No, nedohodli se. Tunis - vždyť tam byla Ursula, řekla, že to domluví, aby tam byl nějaký Ellis Island. A pokud někdo chce, aby migranti přišli pracovat pro něj do Evropy, no tak ať čekají, ať je to systém Ellis Island, jak to bylo, když naši předkové šli do Ameriky! Alžír - tam taky měla vyjednávat dohodu, ale oni to nedotáhli. Maroko. Já osobně i Sanchez jsme říkali, ano, s tím pomůžeme. No, tak se to nedotáhlo.

Takže tady je titulek. Je úplně mimo. Babiš. Experti strhali Babišův brutální - brutální - plán. Lodě nevyplujou. To je zajímavé, že ta Austrálie vrací lodě. Kdyby Frontex zaměřil ty pláže, jsou tam ti místní policisté nebo vojáci, tak ten člun zabaví, pašeráky zavřou a migranti se vrátí domů. Oni neprchají před válkou. Oni platí tisíce euro za to, že jdou do Evropy. Že jdou do Evropy! Tak to je. A co teď tady začalo? Jako strašný - strašný - řev, že já jsem si dovolil - ano, dovolil jsem si - říct, že zkrátka nemáme dávat peníze neziskovkám.

Tak teď dobře poslouchejte, kdo je to ten expert! Kdo je to ten expert? A z čeho žije ten expert? Ten je v tom článku. Tam je pan Martin Rozumek. To je Organizace pro pomoc uprchlíkům. Tak já vám přečtu, odkud pan Rozumek a tahle organizace, která pravděpodobně spolupracuje, aby přišli uprchlíci k nám, nekontrolovaně do Evropy, od koho má peníze. Víte, kolik zinkasuje ten člověk peněz? 55 milionů korun - neziskovka - za rok 2023. A víte, jaký má výkaz zisků a ztrát? Tak z těch 55 milionů korun dává 44 milionů na mzdy! Dobrý, ne? Takže 55 milionů vyinkasuje a 44 milionů si vyplatí!

Poslouchejte, kdo to je. OSN - první místo: 13,2 milionu. A vážení důchodci, dali nám - kolik jsem to říkal? - 11,87 korun na den. A nejhorší ministr práce a sociálních věcí Jurečka dává tomuto Podzimkovi (?), který organizuje ty uprchlíky, 7 241 000 - má tenhle expert, podle Novinek expert. Ten má obrovský střet zájmů! Ten má peníze za to, že tohle dělá. Druhé místo - pan Jurečka, nejhorší ministr práce, dává mu 7,2 milionu korun. Proč to dáváte organizaci pro organizování ilegální migrace? Potom je tady nějaký Azylový, migrační a integrační fond. To nevím, jaký je. Ale tady máme asi Piráty. Magistrát hlavního města Prahy dává tomuto Podzimkovi, to je ten expert podle Novinek, organizátor podle mě asi pravděpodobně ilegální migrace, který dělá z Babiše tady úplného debila, tak 5 milionů korun dává Praha. Evropský sociální fond, Plzeňský kraj, 2 miliony. Jihomoravský kraj 953 000. Člověk v tísni 571 000. Sorosova Nadace Open Society Fund. Praha (nesrozumitelná čísla) 375 000. Nadace ČEZ 190 000. Evropská komise 143 000. Ministerstvo vnitra 75 000.

Takže pan expert na ilegální migraci za to, že bojuje za ty uprchlíky, dostává 55 milionů korun za rok 2023 a na mzdách si vyplatí 44 milionů. Vážení spoluobčané, nevěřte - nevěřte - co píšou Novinky! Nevěřte tomu. Žádný expert to není! To je člověk, který chce, abychom skončili jak ve Francii a ve Velké Británii, aby tady za pár let - asi, nevím, asi déle, doufejme, ale doufejme, že my, když se vrátíme do vlády, tak to skončí, tohle - aby tady byli migranti, kteří budou rozhodovat o tom, kdo bude ve Sněmovně, nebo kdo bude premiér! To fakt chceme? Tohle chceme? To chce i pětikoalice, že tady pomáhá nějakému expertovi? Neuvěřitelné! Fakt neuvěřitelné!

Potom existuje taková, to se jmenuje Řecká rada pro uprchlíky. To je taková řecká nezisková organizace a byla založena 1989 a jejím hlavním cílem je poskytovat podporu a ochranu práv uprchlíků a žadatelů o azyl v Řecku. Mimochodem, Řecko dostalo z Evropské komise historicky 3,5 miliardy euro. A Kyriakos Mitsotakis - premiér - vyhrál volby, že postaví plot. A já, když jsem stál na hranici severní Makedonie - Řecko, tak tam ze Schengenu šli, naši policisté nám to vykládali, ze Schengenu šli do neschengenu. A Schengen lépe chytal pašeráky než schengenský prostor (?). Tahle Řecká rada pro uprchlíky je lepší než Podzimek. Ta má 4 miliony euro. Tak to je 100 milionů (korun). A od koho to dostává? Mezinárodní organizace pro migraci, United Nations High Commissioner for Refugees a tak dále. Fakt tohle chceme? Tohle chceme?

Takže aby bylo jasno, prosím vás, my jsme jasně řekli, a proto jsme šli do té frakce, že každá země má rozhodovat o tom, kdo u nás bude žít, kdo u nás bude pracovat. A ne že o tom budou rozhodovat v Bruselu, nebo... Vypadá to tak, že i pan Fiala a pan Rakušan chtějí tyhle migranty u nás. 20 miliard euro na neziskovky? Evropská komise za sedm let. Tak to je neskutečné!

A vůbec, ty neziskovky... Já tady mám - další taková povedená neziskovka, která se jmenuje HateFree. "Syřani v Kolíně i výrok o nacismu. Končí projekt HateFree za desítky milionů." (název článku na iDNES.cz) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP