Neautorizováno !


(13.40 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Takže vážení, když čtete, že nějaký expert, který je placen z těchto struktur pětikoaličních, a Evropská komise, která samozřejmě by chtěla rozhodovat, aby v jednotlivých členských zemích byli ti správní premiéři jako Fiala nebo Tusk, určitě ne Orbán, ani Babiš, ani Fico, tak to jsou ti experti, kteří lžou. Lžou. A ten expert, ona je to taková struktura, jednou je SeznamZprávy, potom jde do Novinek, je stále v televizi a vykládá nesmysly. Že jsme proruští. Já nevím, v čem jsme proruští. Nevím. A už jsem to tady říkal znovu. Kaviár, vodka. Pětikoalice. Objímání s Putinem. Nečas. Jo? Ale expert, říká, že jsme... Nevím, jak na to přišel. Já vím, jak na to. Všichni to jedou teď. Všichni to jedou. Co tady říká zase nějaký novinář: Urbanizace unijní politiky hnutí ANO, říká novinář. Jasně. Samozřejmě. To je neskutečné. Neskutečné. Takže to je ten expert. Kdysi měl nějaký podcast.

Víte ty podcasty, prosím vás, hlavně ti bakalovci. Oni mají ty podcasty a oni tam vykládají lži a ještě si nechávají za to zaplatit. Oni vykládají lži o tom, že jak já jsem jednal se Schäublem, jo, a ty kecy. Nebo s Merkelovou, co tam všechno bylo. Tak se zeptejte nějakého premiéra, který tam seděl se mnou, jak jsem jednal. Jednal jsem jako hrdý premiér České republiky, svrchovaného státu, a nelíbal jsem prsten Bruselu, jak to políbil Fiala v rámci předsednictví, kdy mu ten zelený promigrační šílenec Timmermans všechno nadiktoval a potom ho ještě pochválil. Jaký byl výsledek toho předsednictví? No, vážení spoluobčané, že nám zakázali auta se spalovacími motory, že budete platit víc za pohonné hmoty, emise, emisní povolenky. To byl ten výsledek. 2,4 miliardy. Chlebíčky a fotečky. A Macron si tady udělal na Hradě svůj summit.

No, takže prosím vás, tihle experti jsou placení ze zdrojů, které nemají rády hnutí ANO, protože hnutí ANO říká pravdu a hnutí ANO chce, aby Evropa skutečně neskončila úplnou katastrofou. Protože když skončí automobilový průmysl, tak tady bude 500 000 nezaměstnaných. A když všechny firmy odejdou za levnějšími energiemi do Spojených států a do Asie... Tady všichni řvou, že Putin. Já nevím, kdo dělá ta videa na síti. To je neuvěřitelné, jak naši lidi, naši občané, nevím, kdo to je, na to reagují, ne? Takže premiér Fiala je s Módím, super, statisticky asi nejlepší premiér na této planetě, na návštěvě. Já jsem taky s ním byl, skvělý člověk, skvělý rétor, úžasný člověk. No a ten Módí normálně teď jde za Putinem. A kámoší s ním. Jak je to možné? Co si to dovoluje? A lidi hned z toho udělají video, kde ukazujou Fialu s Módím a Módího s Putinem. Takže stále dokola. Stále Putin a Putin a Putin. Vy jste jeho kámoši, ODS, tak už nám dejte pokoj! Dejte nám pokoj s vaším Putinem. My jsme s ním nejednali. Nejedli jsme ten kaviár, nechlastali tu vodku, jo? Tak doufejme, že Motoristé se sem dostanou jednou. Ať vám to vykládá ten Macinka, který tam byl s Klausem, může vám to povyprávět, jak to bylo. To je neuvěřitelné. Na vašem místě bych mlčel, a ne o tom mluvil. My máme čistý stůl, jo?

Takže vážení spoluobčané, takovýchhle expertů je tam mraky. To je jedna parta. Oni potom chodí po těch médiích a snaží se vám vnucovat, že nerozumíme migraci, že co máme s Putinem, blbosti zkrátka. Nevěřte jim ani slovo. Ani slovo. A to, kam to všechno směřuje, že vlastně teď Česká televize bude řešit ty dezinformace, ano, oni budou rozhodovat, jaká je dezinformace, tak si umíme představit, kdo co v České televizi bude říkat.

Takže nejen to... Tady máme... Už nevím, kolikátý je ten šéf komunikace pan Foltýn. Máte právo na svůj názor, ale nemáte právo na svá fakta, říká tenhle člověk. Co to je? Odkud přiletěl tenhle šéf strategické komise státu? Byl šéfem Vojenské policie, byl odvolán kvůli vážným pochybením. Byl obviněn z vytvoření nelegální buňky, která shromažďovala informace o všech a o všem A byl jmenován do funkce, která má budovat důvěru našich občanů. Ne? Skvělé vyjádření. Říká: Kdo mě viní z cenzury, kolaboruje s Ruskem. Máte právo na svůj názor, ale nemáte právo na svá fakta. Takové výroky působí jako snaha omezit svobodu projevu. No samozřejmě, co jiného oni dělají? Oni chtějí, abychom mlčeli. A potom když řeknu nová totalita, tak se jdou z toho... (Odmlčuje se.) Není tu paní Kovářová? (Úsměv mezi poslanci ANO.) Takže pan Foltýn odmítá politickou odpovědnost a tvrdí, že je nadstranický odborník. Kolik mu tam dali lidí? Devět? Dvanáct? Co budou dělat? Vždyť na tom Úřadě vlády už je tolik zbytečných lidí, už mají takový rozpočet, to je neskutečné. No. Takže toto nás čeká, vážení. Takže tenhle člověk bude říkat, co je správně, a Česká televize vám to vysvětlí. Všichni ti, co tady... (Hledá v materiálech.) O čem jsem mluvil. Tady to mám. Tajná schůzka, tajné buňky Vojenské policie... Není tajná, je z ní záznam, tvrdí. Já nevím, jestli ještě tyto bezpečnostní složky vůbec slouží této zemi nebo co vlastně, jak to tady všechno máme.

Takže nám nadiktují - to jsou informace, dezinformace a potom... Ještě tady hledám... Potom nám vlastně ještě chtějí vysvětlit... Ještě to hledám... Historie. Prosím vás, tak si představte, že tady vzniká nový, vážení spoluobčané, nový pod Úřadem vlády, už jich je tam jak hadů, a neuvěřitelné, kolik je jich tam... Já jsem snížil stav Úřadu vlády o 267 lidí. A my jsme tam i něco vytvořili a pracovali. Tady je už 21. poradní orgán kabinetu. Konkrétně ponese podle návrhu název Rada vlády pro paměťovou - paměťovou - agendu! Zaměří se na posilování občanské odolnosti v reakci na hybridní a revizionistické zneužití historie, zejména v kontextu evropského paměťového odkazu. Rozumíte tomu? Rozumíte tomu? Ne. Jak vyplývá z interních podkladů. Tato náplň přitom vyvolala vlnu kritiky. Obavy panují z možného zneužití rady k přepisování historie... No samozřejmě, že oni přepíšou tu historii, vždyť ty naše děti už se učí jenom o pravěku. Co bylo od revoluce, to se neučí, jak byla ta revoluce. Ne? ***




Přihlásit/registrovat se do ISP