Pátek 28. května 1926

Místopředseda inž. Dostálek (zvoní): Listina řečnická je vyčerpána a rozprava skončena.

Přerušuji další projednávání tohoto odstavce a dnešního pořadu vůbec a přikročím k ukončení plenární schůze, aby se umožnily schůze výborů, z nichž zemědělský je svolán do místnosti čís. V ve 2. poschodí a soc.-politický do místnosti čís. XI ve 3. patře, a to ihned po plenární schůzi.

Učiním ještě některá presidiální sdělení. Dovolenou na dnešní schůzi udělil jsem posl. R. Chalupovi pro neodkladné záležitosti.

Nemocí omluvili se posl. Bečko a Anděl.

Došla oznámení o změnách ve výborech. Žádám o přečtení.

Zástupce sněm. tajemníka Nebuška (čte).

Do výboru soc.-politického vyslal klub poslanců republikánské strany zeměděl. a malorol. lidu posl. Tůmu za posl. Křemena, klub poslanců komunistické strany v Československu posl. Buriana za posl. Zápotockého, klub poslanců čsl. národní demokracie posl. Ježka za posl. Votrubu, klub poslanců čsl. soc. dem. strany dělnické posl. Kleina za posl. V. Beneše, klub poslanců čsl. strany lidové posl. Bayera za posl. Čuříka, klub poslanců "Deutsche christ.-soz. Volkspartei" posl. Bobka za posl. Greifa.

Do výboru zemědělského vyslal klub poslanců republikánské strany zeměděl. a malorol. lidu posl. Křemena za posl. inž. J. Černého, posl. Dubického za posl. Nejezchleba-Marchu, posl. Mašatu za posl. E. Vencla.

Klub poslanců "Deutsche soz.-dem. Arbeiterpartei" vyslal do výboru imunitního posl. Kaufmanna za posl. Heegera. Klub poslanců slovenské strany ľudové vyslal do výboru rozpočtového posl. Pázmána za posl. Hvozdzíka.

Místopředseda inž. Dostálek (zvoní):

Přikazuji:

výboru rozpočtovému:

317. Vládní návrh zákona o poskytnutí zápůjčky, po případě záruky pro úvěrní družstva Podkarpatské Rusi,

výboru zemědělskému:

318. Vládní návrh zákona o úpravě poměrů družstev Podkarpatské Rusi.

Mezi schůzí byl tiskem rozdán a současně přikázán výboru iniciativnímu návrh:

313. Návrh posl. Hodiny, Tichiho a druhů o pohořelých v Jívové v politickém okrese šternberském.

Podle usnesení předsednictva navrhuji, aby se příští schůze konala v úterý dne 1. června 1926 ve 4 hod. odpol. s

pořadem:

1. Zpráva výborů ústavně-právního, zahraničního, soc.-politického a rozpočtového k vládnímu návrhu (tisk 118) zákona o převzetí a přiznání odpočivných a zaopatřovacích požitků v souvislosti s pensijními úmluvami sjednanými v Římě dne 6. dubna 1922 a ve Vídni dne 30. listopadu 1923 (tisk 287).

2. Zpráva výborů soc.-politického, ústavněprávního, zahraničního a rozpočtového k vládnímu návrhu (tisk 80), kterým se předkládá Národnímu shromáždění republiky Československé Úmluva sjednaná v Římě dne 6. dubna 1922 mezi Rakouskem, Italií, Polskem, Rumunskem, Královstvím Srbů, Chorvatů a Slovinců a Československem o pensích poukázaných bývalou vládou rakouskou (tisk 288).

3. Zpráva výborů soc.-politického, ústavněprávního, zahraničního a rozpočtového o vládním návrhu (tisk 81), kterým se předkládá Národnímu shromáždění republiky Československé Úmluva sjednaná ve Vídni dne 30. listopadu 1923 mezi Rakouskem, Italií, Polskem, Rumunskem, Královstvím Srbů, Chorvatů a Slovinců a Československem o úpravě různých skupin odpočivných požitků, které nebyly upraveny Úmluvou v Římě ze dne 6. dubna 1922 (tisk 289).

4. Druhé čtení osnovy zákona, kterým provádí se článek 1. úmluvy právně-finanční mezi republikou Československou a královstvím Italským, č. 132/1924 Sb. z. a n., o způsobu vyrovnání pohledávek a závazků vzniklých v korunách rakousko-uherských mezi věřiteli nebo dlužníky československými a italskými (tisk 286).

5. Zpráva výboru imunitního o žádosti okres. soudu na Smíchově za souhlas s trest. stíháním posl. Kreibicha pro přestupek čl. V zákona č. 8 ř. z. ex 1863, §u 491 tr. zák. a přestupek podle §u 312 tr. zák. (tisk 156).

6. Zpráva výboru imunitného o žiadosti zem. trest. súdu v Prahe za súhlas k trest. stíhaniu posl. Harusa pre prečin podľa §u 283 tr. zák., pre priestupok podľa §u 312 tr. zák. a pre priestupok §u 2 zákona z r. 1867, č. 135 r. z. (tisk 136).

7. Zpráva výboru imunitního o žádosti zem. trest. soudu v Brně za souhlas s trest. stíháním posl. inž. Junga pro přečin podle §u 14, č. 5 a podle §u 16, č. 1 zákona na ochranu republiky (tisk 273).

8. Zpráva výboru imunitního o žádosti okr. soudu pro přestupky v Praze za souhlas s trest. stíháním posl. Tayerle pro přestupek podle §u 1 zákona ze dne 12. srpna 1921, č. 309 Sb. z. a n. (tisk 276).

9. Návrh posl. Zajicka a druhů, aby byl zřízen 19členný výbor vinařský.

Jsou proti tomuto návrhu nějaké námitky? (Nebyly.)

Není jich. Návrh můj jest přijat.

Končím schůzi.

(Konec schůze ve 3 hod. 15 min. odpol.)

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP