Úterý 15. března 1927

Místopředseda inž. Dostálek (zvoní): Podatelé navrhují, aby se rozprava zahájila v nejblíže příští schůzi posl. sněmovny.

Upozorňuji, že odpověď na tuto naléhavou interpelaci byla již rozdána tiskem 852.

Kdo souhlasí, aby této za naléhavou označené interpelaci přiznána byla rozprava podle předpisů jednacího řádu a aby tato rozprava podle návrhu podatelů zahájila se v nejblíže příští schůzi poslanecké sněmovny, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Tím rozprava přiznána nebyla.

Před ukončením schůze učiním ještě ně která presidiální sdělení.

Nemocí omluvili se pp. posl. dr Patejdl a Netolický.

Došla oznámení o změnách ve výborech. Žádám o přečtení.

Zástupce sněm. tajemníka Nebuška (čte):

Klub poslanců čsl. strany lidové vyslal do výboru živnostenského posl. Stanislava za posl. Fr. Matouška.

Klub slovenských ľudových poslancov vyslal do výboru zemědělského posl. Tománka za posl. dr Gažíka.

Klub poslanců čsl. nár. demokracie vyslal do výboru zahraničního posl dr Samka za posl. dr Kramáře.

Klub poslanců "Deutsche soz.-dem. Arbeiterpartei" vyslal do výboru zdravotnického posl. de Witte za posl. Blatnou.

Místopředseda inž. Dostálek: Mezi schůzí byly tiskem rozdány odpovědi. Žádám o jich přečtení.

Zástupce sněm. tajemníka Nebuška (čte):

841. Odpověď ministra financí na interpelaci posl. Muny, Štětky, Hrušky, Haiplicka a soudr. o nezákonném srážení ze mzdy dělnictvu na daně (tisk 806).

865. Odpověď předsedy vlády, ministrů spravedlnosti, vnitra a zemědělství na interpelaci posl. Hrušovského a spol. ve věci pasienkových družstev na Koburgovských majetkoch (tisk 793).

866. Odpověď předsedy vlády na interpelaci posl. Moudrého a druhů o sporu Cyrila Koburka a trestních opatřeních s věcí tou souvisících (tisk 696).

867. Odpověď předsedy vlády na interpelaci posl. dr Dérera, Hrušovského a spol. o úplatkářství cukrovarů na Slovensku (tisk 745).

Místopředseda inž. Dostálek (zvoní): Podle usnesení předsednictva navrhuji, aby se příští schůze konala zítra ve středu dne 16. března 1927 ve 2 hod. odpol. s

pořadem:

1. Zpráva výborů soc. politického a rozpočtového k vládnímu návrhu (tisk 851) zákona o stavebním ruchu (tisk 892).

2. Zpráva výboru imunitního o žádosti sedrie v Bratislavě ze dne 20. února 1926, předložené žádostí hlav. stát. zastupitelsví v Bratislavě ze dne 25. března 1926, č. 4365/26, za souhlas s trestním stíháním posl. Majora pro delikty v téže sedriální žádosti v odst. I, a) b), c), d), e), f), ad II, III, IV, V, VI, VII a VIII citované (tisk 389).

3. Zpráva výboru imunitního o žádosti kraj. soudu v Mor. Ostravě za souhlas s trest. stíháním posl. Jos. Petera pro zločin podle §u 15, č. 3 zákona na ochranu republiky a přestupek podle §u 491 tr. z. a čl. V zákona ze dne 17. prosince 1862, č. 8 ř. z. z r. 1863 (tisk 413).

4. Zpráva výboru imunitného o žiadosti hlav. štát. zástupitelstva v Košiciach za súhlas k trest. stíhaniu posl. Mondoka pre prečin podľa §u 24, č. 4 zák. čl. XIV z r. 1914 (tisk 431).

5. Zpráva výboru imunitního o žádosti kraj. soudu v Olomouci za souhlas s trest. stíháním posl. Halke pro přečin podle §u 14, č. 1 zákona na ochran republiky (tisk 432).

6. Zpráva výboru imunitného o žiadosti hlav. štát. zástupitelstva v Košiciach za súhlas k trest. stíhaniu posl. dr Budayho pre prečin podľa §u 18, č. 1 a 3 zákona na ochranu republiky (tisk 433).

7. Zpráva výboru imunitního o žádosti zem. trest. soudu v Praze za souhlas s trest. stíháním posl. Sladkého pro zločin podvodu podle §§ 197, 200, 201 a), d), 203 resp. § 5 tr. zák. (tisk 891).

Jsou proti tomu o návrhu nějaké námitky? (Nebyly.)

Není jich. Návrh můj jest přijat.

Končím schůzi.

(Konec schůze v 7 hod. 30 min. večer.)

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP