Čtvrtek 20. prosince 1928

O §u 42 nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 43 hlasovali bychom ve shodné úpravě návrhů posl. Krebse a druhů, posl. Horpynky a druhů a posl. Tučného a druhů; nebude-li přijata, budeme o §u 43 hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 44 hlasovali bychom nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Horpynky a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li i ta zamítnuta, budeme hlasovati o §u 44 podle zprávy výborové.

O §§ech 45 a 46, k nimž není pozměňovacích návrhů, hlasovali bychom podle zprávy výborové.

O §§ech 47 a 48 hlasovali bychom nejprve v úpravě návrhů posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li i ta zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §§ech 49 až 53 nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr. k §u 50; bude-li zamítnuta, budeme hlasovati o § §ech 49 až 53 podle zprávy výborové.

O §u 54 nejprve v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů, nebude-li přijata, podle zprávy výborové.

O §u 55 hlasovali bychom nejprve v úpravě shodných návrhů doplňovacích posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě doplňovacího návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li i ta zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 56 hlasovali bychom nejprve v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Horpynky a druhů; bude-li i ta zamítnuta, budeme hlasovati o § 56 podle zprávy výborové.

O §§ech 57 až 61 hlasovali bychom v úpravě návrhů posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 62 nejprve v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li i ta zamítnuta, budeme hlasovati o §u 62 podle zprávy výborové.

O §u 63 hlasovali bychom nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Horpynky a druhů, posl. Tučného a druhů, posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, budeme o §u 63 hlasovati podle zprávy výborové.

O §§ech 64 a 65 hlasovali bychom v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li i ta zamítnuta, budeme o §§ech 64 a 65 hlasovati podle zprávy výborové.

O §§ech 66 a 67 nejprve v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, budeme o §§ech 66 a 67 hlasovati podle zprávy výborové.

O §§ech 68 a 69 nejprve v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li i ta zamítnuta, budeme o §§ech 68 a 69 hlasovati podle zprávy výborové.

O §§ech 70 až 73, k nimž není pozměňovacích návrhů, hlasovali bychom podle zprávy výborové.

O §§ech 74 a 76 nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, budeme o §§ech 74 až 76 hlasovati podle zprávy výborové.

Pak bychom hlasovali o novém §u 74 a), jehož vsunutí navrhují posl. Tučný a druzi.

O §§ech 77, 78 a 79 nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhů posl. Horpynky a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhů posl. Tučného a druhů; bude-li i ta zamítnuta, budeme o §§ech 77 až 79 hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 80 nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li i ta zamítnuta, budeme o §u 80 hlasovati podle zprávy výborové.

O §§ech 81 a 82 hlasovali bychom v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 83 nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li i ta zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 84 hlasovali bychom nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li i ta zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 85 bychom hlasovali v úpravě shodných návrhů posl. Tučného a druhů, posl. Kleina a soudr., posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Horpynky a druhů; bude-li i ta zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 86 bychom hlasovali nejprve v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li i ta zamítnuta, budeme o §u 86 hlasovati podle zprávy výborové.

O §§ech 87 a 88 nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li i ta zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §§ech 89 a 90, k nimž není pozměňovacích návrhů, hlasovali bychom podle zprávy výborové.

O §u 91 hlasovali bychom nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Horpynky a druhů; bude-li i ta zamítnuta, budeme o §u 91 hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 92 hlasovali bychom nejprve v úpravě souhlasných hlavních návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě eventuelních návrhů týchž poslanců a shodného s nimi návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Horpynky a druhů; bude-li i ta zamítnuta, budeme o §u 92 hlasovati podle zprávy výborové.

O §§ech 93 až 102 nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 103 hlasovali bychom nejprve v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li i ta zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 104 hlasovali bychom nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě hlavního návrhu posl. Horpynky a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě eventuálního návrhu posl. Horpynky a druhů; bude-li i ta zamítnuta, budeme hlasovati podle zprávy výborové.

Pak o doplňovacím návrhu posl. Horpynky a druhů na připojení nové věty k odst. 4 §u 104.

O §§ech 105 až 110 nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 111 nejprve v úpravě návrhu posl. Horpynky a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě shodných doplňovacích návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li i ta zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 112 hlasovali bychom v úpravě shodných návrhů posl. Horpynky a druhů a posl. Krebse a druhů; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 113 nejprve v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li i ta zamítnuta, budeme hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 114 nejprve v úpravě návrhu posl. Horpynky a druhů; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 115 hlasovali bychom v úpravě návrhu posl. Al. Petra a druhů, jejíž přijetí doporučují pp. zpravodajové; kdyby byla zamítnuta, hlasovali bychom podle zprávy výborové.

O §§ech 116 a 117, k nimž není pozměňovacích návrhů, hlasovali bychom podle zprávy výborové.

Pak o novém §u 117 a) podle shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.

O §§ech 118 až 120 hlasovali bychom v úpravě návrhu posl. Horpynky a druhů; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 121 nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §§ech 122 a 123 nejprve v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

Pak o novém §u 123 a), navrženém posl. Tučným a druhy.

O §u 124 hlasovali bychom v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; nebude-li přijata, v úpravě návrhu posl. Al. Petra a druhů, jehož přijetí doporučují pp. zpravodajové; kdyby byla zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §§ech 125 až 132 nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; nebude-li přijata, podle zprávy výborové.

O §u 133 nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; nebude-li přijata, podle zprávy výborové.

O §u 134 nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §§ech 135 až 140, k nimž není pozměňovacích návrhů, hlasovali bychom podle zprávy výborové.

O §u 141 nejprve v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; nebude-li přijata, podle zprávy výborové.

O §§ech 142 až 160, k nimž není pozměňovacích návrhů, hlasovali bychom podle zprávy výborové.

O §u 161 nejprve v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 162 hlasovali bychom nejprve v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Horpynky a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudruhů a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů, bude-li i ta zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §§ech 163 a 164 nejprve v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhů posl. Horpynky a druhů; bude-li i ta zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §§ech 165 až 167, k nimž není pozměňovacích návrhů, hlasovali bychom podle zprávy výborové.

O §u 168 nejprve v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Horpynky a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li i ta zamítnuta, budeme hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 169 hlasovali bychom nejprve v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Horpynky a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li i ta zamítnuta, podle zprávy výborové.

O § §ech 170 až 172, k nimž není pozměňovacích návrhů, hlasovali bychom podle zprávy výborové.

O §u 173 nejprve v úpravě návrhu posl. Horpynky a druhů; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 174 nejprve v úpravě návrhu posl. Al. Petra a druhů, jejíž přijetí doporučují pp. zpravodajové; kdyby byla zamítnuta, hlasovali bychom podle zprávy výborové.

O §u 175, k němuž není pozměňovacích návrhů, hlasovali bychom podle zprávy výborové.

O §u 176 nejprve v úpravě návrhů posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li i ta zamítnuta, budeme o §u 176 hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 177 nejprve v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li i ta zamítnuta, podle zprávy výborové.

Pak o novém §u 177 a), jehož zařazení shodně navrhují posl. Klein a soudr. a posl. Schäfer a soudr.

O §§ech 178 a 179 nejprve v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 180, jehož škrtnutí navrhují posl. Krebs a druzi, budeme hlasovati positivně podle zprávy výborové, čímž bude rozhodnuto o návrhu na škrtnutí.

O §§ech 181 až 184, k nimž není pozměňovacích návrhů, budeme hlasovati podle zprávy výborové.

Pak o novém §u 184 a), jehož vsunutí navrhují posl. Krebs a druzi.

O §u 185 nejprve v úpravě návrhů posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O novém §u 185 a) nejprve ve znění navrženém souhlasnými návrhy posl. Kleina a soudr., posl. Schäfera a soudr. a posl. Tučného a druhů, pak ve znění navrženém posl. Krebsem a druhy.

Pak bychom hlasovali o novém §u 186, jehož vsunutí navrhují posl. Al. Petr a druzi, jehož přijetí doporučují pp. zpravodajové.

Bude-li přijat návrh posl. Al. Petra a druhů na vsunutí nového §u 186, označoval bych při hlasování další paragrafy čísly zprávy výborové s předpokladem, že dostanou čísla vždy o jedno vyšší.

O §§ech 186 až 190 osnovy výborové, s eventuálním přečíslováním podle návrhu posl. Al. Petra a druhů hlasovali bychom podle zprávy výborové.

O §u 191 osnovy výborové hlasovali bychom v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §§ech 192 až 194 osnovy výborové hlasovali bychom v úpravě návrhů posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr.; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů; bude-li i ta zamítnuta, budeme o §§ 192 až 194 hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 195 osnovy výborové nejprve v úpravě posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu posl. Votruby a druhů, jejíž přijetí doporučují pp. zpravodajové; kdyby i ta byla zamítnuta, hlasovali bychom podle zprávy výborové.

O §§ech 196 až 198 osnovy, k nimž není pozměňovacích návrhů, hlasovali bychom podle zprávy výborové.

Konečně bychom hlasovali o nadpisu zákona a všech jiných nadpisech v zákoně se vyskytujících a o úvodní formuli zákona nejprve v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů; bude-li zamítnuta, o nadpisu zákona a všech ostatních nadpisech, jakož i o úvodní formuli podle zprávy výborové.

Jsou nějaké námitky proti přednesenému pořadu hlasování? (Námitky nebyly.)

Není jich. Budeme tedy hlasovati, jak jsem uvedl.

Prosím paní a pány poslance, aby zaujali svá místa. (Děje se.)

Sněmovna je schopna se usnášeti.

Kdo souhlasí s §em 1 v úpravě návrhu posl. Buriana a soudr., nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Navržená úprava je zamítnuta.

Kdo s tímto paragrafem souhlasí v úpravě návrhů posl. Tučného a druhů, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. I tato úprava je zamítnuta.

Kdo souhlasí s tímto paragrafem v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. I tato úprava je zamítnuta.

Kdo souhlasí s čís. 1 až 6 tohoto paragrafu v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr., nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. I tato úprava je zamítnuta.

Kdo souhlasí s novým čís. 7 místo odst. 2 v úpravě shodných hlavních návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr., nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. I tato úprava je zamítnuta.

Kdo souhlasí nyní s odst. 2 v úpravě shodných eventuálních návrhů týchž pánů poslanců, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. I tato úprava je zamítnuta.

Kdo souhlasí se vsunutím nového odst. 3 podle shodných návrhů týchž pánů poslanců, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. I tato úprava je zamítnuta.

Kdo souhlasí nyní s §em 1 podle zprávy výborové, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. § 1 je schválen podle zprávy výborové.

§ 2. Kdo s tímto paragrafem souhlasí v úpravě návrhu posl. Tučného a druhů, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Tato úprava je zamítnuta.

Kdo souhlasí nyní s čís. 1 až 7 §u 2 v úpravě návrhu posl. Krebse a druhů, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. I tato úprava je zamítnuta.

Kdo souhlasí s hlavním návrhem posl. Krebse a druhů na škrtnutí čís. 8 tohoto paragrafu, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Návrh je zamítnut.

Kdo souhlasí nyní s č. 8 v úpravě event. návrhu posl. Krebse a druhů, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Navržená úprava je zamítnuta.

Kdo nyní souhlasí s čís. 1 až 8 v úpravě shodných návrhů posl. Kleina a soudr. a posl. Schäfera a soudr., nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. I tato úprava je zamítnuta.

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP