Pátek 15. února 1929

Předseda: Odpověď na tuto naléhavou interpelaci byla rozdána v tisku 2008.

Kdo souhlasí, aby této za naléhavou označené interpelaci přiznána byla rozprava podle jedn. řádu, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Tím rozprava přiznána nebyla.

1889. Naléhavá interpelace posl. Matznera a druhů ministrovi financí o dani z obratu z ceny obilí.

Žádám za přečtení petitu.

Zástupce sněm. tajemníka Nebuška (čte):

Podepsaní se táží:

Je pan ministr ochoten v této naléhavé hospodářské věci novým výnosem ihned zrušiti výnos ministerstva financí z 28. listopadu 1927, č. 114.400/27 III/23, poněvadž přece nelze obilí, které jest těžce zatíženo již rozličnými daněmi, zatěžovati ještě velice tísnivou daní z obratu?

Předseda: Odpověď na tuto naléhavou interpelaci byla rozdána v tisku 1997.

Kdo souhlasí, aby této za naléhavou označené interpelaci přiznána byla rozprava podle jedn. řádu, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Tím rozprava přiznána nebyla.

1939. Naléhavá interpelace posl. dr Gáti, Jílka, dr Sterna, Majora a soudr. vládě o událostech v Chustě-Boroňavě dne 8. září 1928 a o bílém teroru v Podkarpatsku.

Žádám za přečtení petitu.

Zástupce sněm. tajemníka Nebuška (čte):

Tážeme se vlády, zná-li případ chustsko-boroňavský, jaké zaujímá k němu stanovisko a co v této věci učiní?

Předseda: Podatelé navrhují, aby rozprava se zahájila v nejbližší příští schůzi.

Odpověď na tuto naléhavou interpelaci byla rozdána v tisku 1996.

Kdo souhlasí, aby této za naléhavou označené interpelaci přiznána byla rozprava podle jedn. řádu a aby rozprava tato podle návrhu podatelů zahájila se v nejbližší příští schůzi, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Tím rozprava přiznána nebyla.

Dovolenou dal jsem na dnešní schůzi posl. Stivínovi pro neodkladné zaměstnání.

Nemocí se omluvili na týden posl. E. Vencl, dále posl. Śliwka, Cibulka a Landová-Štychová.

Dosel dotaz. Žádám o přečtení.

Zástupce sněm. tajemníka dr Mikyška (čte):

Dotaz posl. Kurťaka ministru vnitra o nezákonitém postupu okr. úřadu v Sevljuši při ohlašování veř. schůzí (č. D 1347-II).

Předseda: Došla naléhavá interpelace.

Zástupce sněm. tajemníka dr Mikyška (čte):

Naléhavá interpelace posl. inž. Junga, Knirsche a druhů vládě o mimořádných opatřeních ke zmírnění katastrofálních následků nynější zimy.

Předseda: Mezi schůzí byly tiskem rozdány odpovědi.

Zástupce sněm. tajemníka dr Mikyška (čte):

1954. Odpověď vlády na interpelaci posl. dr Czecha a soudr. o pronásledování svazu socialistické mládeže (tisk 1877).

1994. Odpoveď ministra ver. zdravotníctva a telesnej výchovy na interpeláciu posl. Zeminovej a druhov, jak strašne stranícky a nespravedlivo ministerstvo ver. zdravotníctva a telesnej výchovy pridelilo medaliony a diplomy za zásluhy (tisk 1876).

1995. Odpoveď ministra ver. zdravotníctva a telesnej výchovy k interpelácii posl. Koudelky, inž. Nečasa a súdr. o výrokoch min. rádcu dr Ostrčila k deputácii okr. správnej komisie kolínskej (tisk 1878/28).

1996. Odpověď vlády na interpelaci posl. dr Gáti a soudr. o událostech v Chustě-Boroňavě dne 8. září 1928 a o bílém teroru v Podkarpatsku (tisk 1939).

1997. Odpověď ministra pověřeného správou ministerstva financí na interpelaci posl. Matznera a druhů o dani z obratu z ceny obilí (tisk 1889).

2008. Odpověď ministra vnitra na interpelaci posl. dr Szüllö, Szentiványi a druhů o provádění zákona číslo 152/1926 Sb. z. a n. (tisk 1888).

Předseda (zvoní): Ukončím schůzi a podle usnesení předsednictva navrhuji, aby - pro dopravní a mrazovou kalamitu, která ohrožuje příjezd mnohých pánů poslanců do Prahy - příští schůze svolána byla písemně, po případě telegraficky, s

pořadem:

1. Zpráva výboru zahraničního a výboru pro záležitosti průmyslu, obchodu a živností o vládním návrhu (tisk 1736), kterým se předkládá Národnímu shromáždění ke schválení III. dodatkový protokol k obchodní úmluvě mezi republikou Československou a republikou Polskou ze dne 23. dubna 1925, podepsaný v Praze dne 9. února 1928 (tisk 1849).

2. Zpráva výboru zahraničního a výboru pro záležitosti průmyslu, obchodu a živností o vládním návrhu (tisk 1734), jímž se předkládá Národnímu shromáždění ke schválení IV. Dodatkový protokol k obchodní úmluvě mezi republikou Československou a republikou Polskou ze dne 23. dubna 1925, sjednaný ve Varšavě dne 26. června 1928 a uvedený v prozatímní platnost vládní vyhláškou ze dne 13. července 1928, č. 123 Sb. z. a n. (tisk 1850).

3. Zpráva výboru zahraničního o vládním návrhu (tisk 1820), jímž se předkládá Národnímu shromáždění Smlouva mezi republikou Československou a republikou Polskou o úpravě řeky Olše a potoka Petrůvky, podepsaná v Katovicích dne 18. února 1928, se závěrečným protokolem (tisk 1975).

4. Zpráva výboru zahraničního o vládním návrhu (tisk 1840), jímž se předkládá Národnímu shromáždění Smlouva mezi republikou Československou a Německou říší o hraniční Odře, podepsaná v Praze dne 22. března 1928 se závěrečným protokolem (tisk 1976).

5. Návrh, aby posl. sněmovně prodloužena byla lhůta stanovená §em 43 úst. listiny k projednání usnesení senátu o vládním návrhu zákona o pomocných školách (třídách) (tisk 1938).

6. Zpráva výboru imunitního o žádosti okr. soudu v Žižkově v trest. věci posl. Zápotockého (tisk 1662).

7. Zpráva výboru imunitního o žádosti okr. soudu v Karlíně v trest. věci posl. Haruse (tisk 1664).

8. Zpráva výboru imunitního o žádosti hlav. stát. zastupitelství v Košicích v trest. věci posl. Kršiaka (tisk 1665).

9. Zpráva výboru imunitního o žádosti hlav. stát. zastupitelství v Bratislavě v trest. věci posl. Gregorovitse (tisk 1666).

10. Zpráva výboru imunitního o žádosti hlav. stát. zastupitelství v Košicích v trest. věci posl. dr Gáti (tisk 1668).

11. Zpráva výboru imunitného o žiadosti kraj. súdu v Hore Kutné v trest. veci posl. Koudelku (tisk 1677).

Jsou proti tomuto návrhu nějaké námitky? (Nebyly.) Není jich. Návrh můj jest přijat.

Končím schůzi.

(Konec schůze v 5 hod. 2 min. odpol.)

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP