(14.10 hodin)
(pokračuje Kraus)

Navrhoval bych tedy, abychom tyto návrhy zákonů projednali ve druhém čtení dnes, hned, bezprostředně po prvním schváleném bodu. Konkrétně se jedná o druhé, resp. potom třetí čtení tisku číslo 116 - státní dluhopisový program na léta 2003 a 2004, tisku číslo 170, což byl státní dluhopisový program na rok 2003, tisku číslo 207 - návrh novely spotřební daně a tisku číslo 158 - krytí náhrad družstevních záložen. Všechny tyto návrhy rozpočtový výbor projednal a je připraven je předložit k projednání v rámci Poslanecké sněmovny.

Čili tyto čtyři tisky doporučuji projednat bezprostředně po schváleném pevně zařazeném bodu dnešního programu. Samozřejmě, v případě, že bude zařazeno třetí čtení, v následné lhůtě bych doporučoval potom zařadit také třetí čtení těchto zákonů.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane poslanče, máme druhý bod dnes pevně schválený. To je bod 146. Takže - jako třetí, čtvrtý, pátý, šestý bod bychom zařadili body 116, 170, 207 a tisk 158. Říkám to správně? Dobře. Děkuji. Tyto čtyři body mám poznamenané.

Pan poslanec Doktor.

 

Poslanec Michal Doktor: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedo, s ohledem na text, resp. znění vystoupení mého předřečníka, pana poslance Michala Krause, dovolte, abych vznesl jménem poslaneckého klubu Občanské demokratické strany veto proti zařazení druhého čtení sněmovního tisku 207, kterým je zákon o změně "zákona o spotřebních daních", a zařazení druhého čtení sněmovního tisku číslo 158, kterým je "vydání zákona na vydání státního dluhopisového programu, týkajícího se 2 miliard pro kampeličky". Musím říci, že pro vznesení tohoto veta disponujeme náležitým podpisovým archem včetně toho, že jsem schopen vyzvat příslušný počet poslanců, kteří by toto veto jmenovitě podpořili.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Vy mi předáte pravděpodobně seznam. Konstatuji, že proti tomuto vetu není odvolání, pokud je seznam kompletní. Znamenalo by to, že nemůžeme hlasovat o návrhu pana poslance Krause. Děkuji.

Pan poslanec Kraus se hlásil o slovo.

 

Poslanec Michal Kraus: Pokud jsem to pochopil, jednalo se o veto pouze k tiskům 207 a 158, jestli se nemýlím. V tom případě, samozřejmě, tisky 116 a 170 je možné projednávat.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Děkuji za informaci. Pan poslanec Titz.

 

Poslanec Miloš Titz: Vážený pane předsedo, dovoluji si tomuto shromáždění navrhnout, aby bod 142, sněmovní tisk 187 - Informace o nasazení 6. polní nemocnice v Afghánistánu v rámci mise Mezinárodních bezpečnostních podpůrných sil ISAF - byl vyřazen z programu této schůze. Důvodem je to, že tento tisk nestačil ještě výbor pro obranu a bezpečnost projednat.

Dovolím si navrhnout organizačnímu výboru, aby tento bod byl zařazen do programu příští schůze pléna Poslanecké sněmovny.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Já vám děkuji, pane poslanče. Pochopil jsem to přesně.

A nyní se dívám, jestli ještě někdo nemá návrh na změnu toho zbývajícího pořadu. Už žádnou ruku ale nevidím, takže pravděpodobně budeme hlasovat o těch návrzích, které tady zazněly. Předpokládám, že jste všichni přihlášeni a že můžeme hlasovat.

První bod, o kterém budeme hlasovat, je návrh pana poslance Kapouna, který nám navrhl, abychom bod číslo 119 projednali zítra dopoledne jako druhý bod programu. Takže, bod číslo 119, zítra jako druhý bod programu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh pana poslance Kapouna, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 298. Hlasovalo zde 163 poslanců přítomných, pro hlasovalo 129, proti bylo 10, takže tento návrh na změnu byl přijat.

 

Pak tady zazněl návrh pana poslance Krause. My bychom hlasovali o dvou nevetovaných návrzích, a to o tisku číslo 116 a o tisku číslo 170.

Pan poslanec Doktor má náhradní kartu číslo 22.

Tisky číslo 116 a 170 bychom projednali dnes, poté co projednáme body 148 a 146. Dnes bychom je tedy projednali jako třetí a čtvrtý bod v programu naší dnešní schůze. Nyní hlasujeme - opakuji - o tiscích 116 a 170 a o jejich zařazení na pořad dnešní schůze jako třetí a čtvrtý bod.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro to, zařadit tyto dva body jako třetí a čtvrtý bod dnešní schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 299. Přítomno bylo nyní 169 poslanců. Pro zařazení těchto dvou bodů hlasovalo 116, proti 18. Návrh pana poslance Krause byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP