(14.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Požádám vás, abyste se znovu přihlásili.

 

Budeme hlasovat o námitce pana poslance Doktora. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, abychom přijali tuto námitku, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? (Z lavic sociální demokracie se ozývají hlasy, že nefunguje hlasovací zařízení. Poslanec Ibl se nemůže přihlásit.)

Slyším, že nefunguje hlasovací zařízení. Obracím se na technickou službu a žádám ji, aby zjistila, proč je tady poslanci bráněno v hlasování. (Ve sněmovně je značný hluk.) Prosím vás, já se omlouvám, ale vzhledem k tomu, že jeden z nás nemohl hlasovat, tak v této chvíli v každém případě toto hlasování ruším. (Přicházejí pracovníci Kanceláře PSP.)

Prosím vás, v tom případě dělám pět minut pauzy, než se vyřeší ten technický problém.

 

(Ve 14.41 hodin jednání přerušeno na pět minut do 14.46 hodin.)

 

Jsem přesvědčen, že bychom mohli pokračovat. Prosím vás, abyste ukončili své rozhovory a posadili se. (Značný neklid v lavicích.)

Prosím, posaďte se a dovolte mi, abych vás uvedl do situace. My jsme se rozešli ve chvíli, kdy jsme měli hlasovat o námitce pana poslance Doktora. Takže já vás nechám znovu hlasovat o námitce pana poslance Doktora, která byla vznesena v souvislosti s hlasováním o návrhu pana poslance Exnera. To je tedy před námi a zdá se mi, že jste připraveni a můžeme začít.

 

Zahajuji hlasování o námitce pana poslance Doktora. Kdo je pro to, přijmout tuto námitku, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování nese pořadové číslo 8. Přítomno v něm bylo 185 poslanců. Pro hlasovalo 166, proti jediný. Námitka pana poslance Doktora byla přijata.

 

Jsem žádán, abych vás odhlásil. Už se mi to povedlo. Prosím vás, abyste se znovu přihlásili. Doufám, že všichni, kdo chtějí hlasovat, jsou přítomni.

 

Můžeme hlasovat znovu o návrhu pana poslance Exnera.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro to, přijmout tento návrh, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 9. Přítomno 183 poslanců, pro hlasovalo 91, proti bylo 84. Návrh pana poslance Exnera přijat nebyl v tomto hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP